• 9.176.131 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Dick Lowry

Met onder meer: Stephen Baldwin, Julie Warner en Bill Smitrovich

Plot Mr. Murder

"Evil takes many forms. It just took his."

1989. Marty Stillwater brengt zijn dochtertje naar de spoedafdeling. Zij heeft zich ernstig verwond en zweeft tussen leven en dood. Marty heeft er alles voor over om zijn kind te redden en fungeert dan ook als bloeddonor. Maar in het lab loopt het één en ander mis en de bloedstalen worden verwisseld. Marty's staal wordt gebruikt voor een geheim kloonexperiment. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Dean R. Koontz.

logo tmdbimage

Charlotte Stillwater

Carl Clocker

Emily Stillwater

vdc

Zeer sterk verhaal (het boek verwierf veel faam, geloof ik) ; verveelt geen minuut.

donnie B.

Ik heb deze een aantal jaar geleden gezien, maar het enige wat me nog bijstaat is dat het een enorme baggerfilm was!

vdc

Vond je het verhaal dan te SF, of waren het de acteerprestaties of zo ?

donnie B.

Het verhaal op zich had veel beter uitgewerkt kunnen worden en de acteerprestaties waren belabberd. Het boeide totaal niet. En Stephen Baldwin heeft veel betere acteerprestaties neergezet in andere films.

vdc

Die belabberde acteerprestaties, daar kan ik inkomen.

Maar het verhaal vond ik toch zeer goed (als SF haast geloofwaardig). Louter op het verhaal te beoordelen, vind ik deze film een stuk boven de gemiddelde thriller uitsteken.

Maar ja, smaken verschillen.

donnie B.

als ik naar je top tien kijk heb je toch wel een aantal goede films er in staan, dus ik begrijp niet waarom je deze film zo waardeert Koen.

vdc

Zoals ik al zei, het verhaal vond ik beklijvend.

Misschien had ik hem met sterke acteerprestaties, een degelijke score en een betere sfeerschepping wel in m'n top 10 staan.

Nu hou ik het toch op 3*.

avatar van krang74

krang74

Ik ben een echte fan van Dean Koontz en het boek Mr. Murder is erg goed. Echter, wat ze van de film gemaakt hebben is diep en diep triest!!

Doffe ellende.

Ik snap niet dat Koontz zich heeft bemoeit met deze film. Hij kan zich beter met schrijven bezig blijven houden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een prima verhaal dat lekker wegkijkt.