A Christmas Horror Story (2015)
Genre: Horror
Canada
Geregisseerd door: Grant Harvey, Steven Hoban en Brett Sullivan
Met onder meer: George Buza, Percy Hynes White en Rob Archer
Plot A Christmas Horror Story
"You Better Watch Out"
Anthologie bestaande uit drie verhalen die zich afspelen in het kleine stadje Bailey Downs. Middelbare scholieren onderzoeken een mysterieuze moord die aan de vakantieperiode voorafging, een koppel ontdekt dat hun jongste zoon zich vreemd gedraagt na een trip om een traditionele boom om te hakken en een familie wordt gestalkt door Krampus, de kerstdemon. Ondertussen bestrijdt de Kerstman zombie-elfen op de Noordpool.
Dangerous Dan
Taylor
Dianne
Kim
Spartaan1986
Klinkt als een spannende en grappige film. Klein rolletje voor William 'Captain Kirk' Shatner.
DutchTakeshiro
Stiekem toch wel benieuwd. Zal wel niet veel bijzonders worden, als het bloed maar rijkelijk vloeit
%%%%%%
Dat valt vies tegen.
jopicard
Het doet mij erg denken aan "Sint"van Dick Maas. Ook de filmposter lijkt er op.
maurice32
Wow wat een goede film , en een super verrassend einde .
Sint van Dick Maas is een kinderfilmpje in vergelijking met deze , toppie
Doom4
Wel een leuke film om een keer gezien te hebben maar wow zo goed als hierboven ervaar ik het niet lol.
Ik vind dat je Sint hier niet mee kan vergelijken.....sint is veel slechter!
Deze film bestaat uit meerdere verhalen, die allemaal anders waren. De een vond ik grappig, veel bloed ,actie en de ander was weer creepy found footage achtig. ja zeker verrassende einde. Maar echt heel horror vond ik het niet.....van mij mag het allemaal wel iets enger smeriger.
Iesjja
Doet me een beetje denken aan Tales of the Crypt van vroeger.
Ben gek op dat soort verhaaltjes.
Vanaaf even kijken
kampsie1
Ook eerste wat bij mij opkwam, heerlijk.
Leuke horrorverrassing!
Erg toffe horrorfilm met het thema kerst. Zo'n themafilm werkt altijd wel lekker. De kerstmuziek en sfeerdecoratie wekken in een film als deze een heel ander gevoel op. We volgen 3 verhalen, waarvan ik er 2 echt goed vind. De ouders en hun freaky zoontje hebben een vrij pakkend, spannend verhaal en de Kerstman die aan het moorden slaat is weer erg bloederig en vermakelijk. Het verhaal rondom de moord vond ik wat minder, maar mag zeker de pret niet bederven. Het slot van het Kerstman verhaal vond ik erg leuk gevonden. Heerlijk bizar als hij gewoon een verklede kerel is die doorgedraaid is en een bloedbad heeft aangericht onder normale mensen. Leuke bijrollen trouwens, oa van William Shatner.
Richard_Voorhees
Qua visuele effecten wil men soms wat teveel, waardoor we wat lelijke CGI te verwerken krijgen.
Verder wel een verassend origineel filmpje waarin verschillende verhalen met het kernthema kerst vertelt worden. Dit met een lekker old school aanvoelende begeleiding van Williams Shatner.
Helaas niet altijd even bloederig, maar met name het gevecht tussen de kerstman en zijn elfjes zorgt toch voor de nodige gore.
Wel apart dat hij over een Sinterklaasachtige staf beschikt, maar dit komt hem in dit geval wel goed uit. Het blijkt namelijk een prima middel om af te rekenen met de zombie elfjes.
Jammer van de visuele lelijkheid hier en daar, maar verder nog verassend vermakelijk. Helaas zorgde het handheld camera verhaal niet voor de spanning/griezeligheid die men leek te beogen. De overige verhalen zijn ook niet eng, maar wel een stuk vermakelijker.
tattoobob
Ik vind in tegenstelling tot wat mijn bovenbuurman zegt de film er prima uitzien en ook het CGI gedeelte....beter dan het gemiddelde vergeleken met andere"wat onbekendere"horrorfilms.
Er waren drie leuke filmpjes te zien waarvan er twee echt de beste waren.
Net als mijn bovenbuurman vond ik het Found footage filmpje het minste,de andere twee waren erg vermakelijk met als echte topper die van de kerstman zelf
met een leuke twist aan het einde.
Acteerwerk was prima voor een film als deze.
perceived
Redelijk vreselijk. Soort van mozaïek-filmpje. Als drie, vier, afzonderlijke filmpjes (dus niet met elkaar vervlochten) zou er waarschijnlijk nóg minder van overblijven.
Moviestar1979
Redelijke horrorfilm voor de liefhebbers, maar geen beste in z'n soort.
De film bestaat uit 3 verschillende verhalen. Met uitzondering van Shannon Kook en Amy Forsyth, hebben de personages weinig met elkaar te maken. Het is lastig voor de kijkers om de aandacht erbij te houden. Vooral omdat er op diverse momenten van het ene verhaal naar het andere wordt geschakeld. Dit is soms irritant. Persoonlijk kun je de film met Sint (2010) vergelijken, maar helaas werd deze Kerst-horrorfilm net iets matiger ontvangen. Het verschil is echter minimaal.
2,5 *
bjerik76
Meestal kijk ik liever gewoon 1 film, maar omdat ze verknipt waren was het dit keer wel fijn om naar te kijken.
De films worden afgewisseld.
eerst 10 minuten de eerste film, dan 10 min de 2e film, dan 10 min de 3e film, en gaat de film weer verder met de eerste film, de 2e enz.
Ik moet eerlijk zeggen dat alle 3 de films wel spannend waren met af en toe een schrikmoment.
William Shatner als verteller vond ik minder passen, maar op het eind van de 3 verhalen word zijn aandeel wat duidelijker, en past het toch wel bij het totaalplaatje.
Het eind van de 3 korte films was echter slecht, en leken het meer 3 Xfiles.
Alleen weer de complete verassing/ wending van het eerste verhaal van de kerstman had ik niet zien aankomen en veraste mij totaal.
Dit had wel een hele losse complete film mogen zijn.
Gelukkig dat dit ook het laatste einde was, en niet de 2 vorige.
Collins
Luchtige horrorfilm die zich afspeelt in kerstsferen en waarin de symboliek en de personages, die traditiegetrouw bij het kerstfeest horen, alomtegenwoordig zijn. Van kerstboom tot kerstman. Wel spelen de personages allemaal een wat boosaardiger rol dan gebruikelijk.
De film bestaat uit vier episodes, die in stukken zijn geknipt en elkaar steeds afwisselen. Alle vier segmenten zijn redelijk tot goed geslaagd. Het ene verhaal is misschien wel wat spannender of geestiger dan het andere maar een echt zwak onderdeel zit er niet bij. Elk segment heeft bovendien een verrassende twist op het einde. Heel aardig.
De horror valt overigens wel wat tegen. Weinig gore. Wel schrikmomenten, suspense en spanning.
De special effects zijn niet bijzonder. Waarschijnlijk met opzet, want in hun overduidelijke nepheid dragen ze wel perfect bij aan de luchtige sfeer van de film.
Er wordt verdienstelijk geacteerd, waarbij Buza als Santa de meeste indruk achterlaat. Shatner heeft een leuke bijrol als onverbeterlijke kerstfan en als komische noot.
Brabants
Dit filmpje heeft een leuke afwisseling door de vier verhaallijnen die door elkaar verweven zijn. Hierdoor wordt niet snel een van de verhalen saai en blijft het tempo erin zitten. Het is hiermee onderhoudend genoeg en leidt tot een wending aan het einde. De horror valt toch enigszins tegen en echt schrikmomenten heb ik helaas niet gekend.
jpgleiden
een zeer verrassend einde, daar houd ik van. Weet iemand nog goede kerst horror films? In mijn kerstvakantie wil ik namelijk lekker lui de hele dag op de bank spannende horror kerstfilms zien:-)
keimpeS
Mijn eerste gezellige familie kerstfilm van het jaar!
Leuke horror verhalen die allemaal een link met kerstmis hebben samen gevoegd tot 1 film, deed mij ook wel denken aan Tales of The Crypt, Creepshow etc.
Mr. Chiel
Jack Frost (1997)
Silent Night (2012)
Silent Night Deadly Night (1984)
Mr. Chiel
Dit zijn de beste, naar mijn mening. Black Christmas heb je ook nog, zijn veel mensen enthousiast over, maar vond er weinig aan. Laat maar weten wat je er van vond.
john mcclane 2
Ik wacht nog even met kijken tot de 25e of de 26e
me 2!! of kerst avond,,
Vyper
Alleen kijkend naar de poster verwachtte ik er helemaal niets van. Maar wat een vette film en die plottwist zag ik ook niet aankomen!
Mr-Mcmovie
Leuk uitgewerkt.
Het zijn niet echt horror verhalen maar eerder zo verschillende mensen die allemaal wat griezeligs meemaken op de avond van 24 december.
Het bloed en gore was lekker over de top en goed overdreven wat zeker mag bij zo een prent als deze.
Ik vond het wel een verassend maar helaas minder einde, want door de kleine ontknoping op het einde wou zeggen dat al de andere verhalen ook niet echt waren of zo ? Alleszins het klopt helemaal niet echt vond ik.
3,0

'Sunneklaas' op Ameland: deze horrorfilms zijn geïnspireerd door de vergelijkbare Krampustraditie

Crown for Christmas
Komedie / Romantiek, 2015