• 9.374.549 stemmen

Harriet Craig (1950)

Geregisseerd door: Vincent Sherman

Met onder meer: Joan Crawford, Wendell Corey en Lucile Watson

Plot Harriet Craig

"What Was Harriet Craig's Lie?"

De dominante Harriet Craig heeft meer liefde voor haar huis en bezittingen dan voor de mensen om haar heen. Deze mensen zijn haar aardige echtgenoot Walter die zij voorliegt, haar nichtje Claire, die ze als secretaresse behandelt en haar bedienden die een soort slaven voor haar zijn.

Harriet Craig

Walter Craig

Celia Fenwick

Billy Birkmire

Clare Raymond

Mrs. Harold

Mother of Harriet Craig (Uncredited)

Typische rol voor Joan Crwaford lijkt me

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Joan Crawford is perfect gecast als een vrouw die iedereen en alles naar haar hand probeert te zetten.

Deze intrigante maakt met haar leugens levens kapot,maar valt uiteindelijk keihard door de mand.

Crawford is geweldig evenals regie en camerawerk [Close-ups van Joan zijn fantastisch].

avatar van gauke

gauke

Joan Crawford speelde een fascinerende glansrol als de geobsedeerde, ijskoude, berekende, veeleisende en tegelijk aan hysterie grenzende vrouw des huizes (een regelrechte bitch). Het oververhitte melodrama zelf, over een vrouw die haar rol als huisvrouw bijzonder extreem opvatte, was enigszins vormelijk van toon en overtuigde daarom minder.

avatar van clubsport

clubsport

Erg sterk staaltje acteerwerk van Crawford als de kille berekenende manupulator die alles en iedereen probeert te controleren maar uiteindelijk keihard door de mand valt en ik moet toegeven dat hoe het plot zich uiteindelijk ontwikkeld zeer bevredigend aanvoelt .

Dat haar man van een soort slappe voetveeg uiteindelijk 180 graden omdraait en veranderd in een echte kerel die haar keihard op haar nummer zet is eerlijk gezegd wat minder overtuigend maar het is de film vergeven .