• 9.370.976 stemmen

Snapshot (1979)

Horror / Thriller | 92 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titels: The Day after Halloween / The Night after Halloween / One More Minute

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Simon Wincer

Met onder meer: Chantal Contouri, Robert Bruning en Sigrid Thornton

Plot Snapshot

"The Click of a Fashion Photographer's Camera Started Her on a Career That Led to Terror and Death!"

Angela (Sigrid Thornton) is een mooi meisje van twintig jaar. Ze wordt als kapster naar de glamourwereld van het model zijn gelokt door de verfijnde Madeline (Chantal Contouri). Op haar eerste opdracht is Angela terughoudend als ze hoort dat ze naakt moet poseren. Met tegenzin gaat ze akkoord. Ze is geschokt als de foto's overal in tijdschriften staan als reclame voor een parfum. Rare en angstige dingen beginnen te gebeuren met Angela, wanneer ze steeds dieper de wereld van beroemdheden en glamour ingezogen wordt.

avatar van Fransman

Fransman

Degelijke Australische thriller die je 92 minuten op het puntje van je stoel houdt. In 1979 gemaakt, maar geen spoortje van veroudering aangetroffen. Niks traag, vlot gemonteerd, uitstekend geacteerd, met een prima rol van Sigrid Thornton als Angela, het lieve, maar wat naïeve meisje dat het allemaal overkomt. Iedereen wil wat van haar. Iedereen heeft een verborgen agenda en niemand is wie hij lijkt. Sigrid Thornton heeft een lief koppie en je moet natuurlijk wel de hele film met haar meeleven. Zo zit je maar te hopen dat haar kansen een keer gaan keren en dat het uiteindelijk goed met haar afloopt. Nou, dat hopen we dan maar. Wat mij betreft, een dijk van een film en geloofwaardig tot het eind.

avatar van perceived

perceived

Inderdaad een behoorlijk vlot en bovengemiddeld filmpje, zeker voor zijn leeftijd.

92 minuten op het puntje van je stoel vind ik persoonlijk wat overdreven, maar onderhoudend en best spannend was het zeker wel. Dikke voldoende.

avatar van mikey

mikey

Oh wow, I love slashers met disco scenes!!

avatar van ZAP!

ZAP!

Op blu-ray via 88 Films.

avatar van Noodless

Noodless

Blijkbaar niet zo bekende horrorprent gezien de weinig stemmen en maar twee reviews. Nu de label horror is wel overdreven, dit is meer een thriller. De film opent prima met mysterieuze shots van een verbrand lijk in een fotostudio. Daarna ontvouwt zich langzaam het verhaal over de jonge naïeve Angela (Sigrid Thornton) die gelokt wordt in de wereld van modellen, fotoshops en glamour. Uiteraard komen naaktheid en egoïstische personages te pas en een man die haar steeds achtervolgt. Best onderhoudend en sfeervol in beeld gebracht. 6/10

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Soort wannabee Ozploitation Giallo die prima wegkijkt maar nooit echt spannend wordt. Voor het vuurwerk moet je tot het eind wachten.

Verder wel fris en vlot filmpje dat meer 80’s dan 70’s aanvoelt.

Transfer van 88 Films is zeer goed.