• 8.898.319 stemmen

Invasion of the Saucer Men (1957)

Sciencefiction / Horror | 69 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Alternatieve titels: Hell Creatures / Invasion of the Hell Creatures / Spacemen Saturday Night

Geregisseerd door: Edward L. Cahn

Met onder meer: Steven Terrell, Gloria Castillo en Frank Gorshin

Plot Invasion of the Saucer Men

"They Threatened The World Until Some Hep Youngsters Took Over!"

Twee tieners rijden 's avonds laat per ongeluk een buitenaards wezen aan, maar het monster verliest alleen zijn hand. Even later groeit er echter een oog uit en de hand komt tot leven. De twee tieners moeten het monster zien te stoppen, want het hele dorp zou wel eens in gevaar kunnen zijn.

Johnny Carter

City Attorney Hayden

USAF Sergeant with Bullhorn

avatar van Horrordude

Horrordude

Wat hadden die posters van vroeger toch met monsters met een vrouw in hun hand ?!

Mooi toch .

avatar van Diekmans

Diekmans

In de categorie 'kitscherige B-movies' is deze film nog een matige middenmoter (zoniet een degradatiekandidaat). Piepkleine decors, slecht acteerwerk en een onlogisch verhaal, allemaal ingredienten voor de B-movie SF-film maar bij deze is het meteen het beste het logisch redenerend deel van je brein uit te schakelen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20982 berichten

Het verhaal was nogal dom en ook de karakters waren niet om over naar huis te schrijven. Voor een keer zijn de monsters op de poster niet overdreven, want zo zagen er in de film ook min of meer uit. De beste momenten zijn ook wanneer de monstertjes in beeld zijn of in actie komen. Het zijn beslist geen doetjes, maar uiteindelijk zijn ze toch niet zo gevaarlijk als eerst gedacht doden hun slachtoffers niet, maken hun enkel dronken Ook de manier waarop de jongeren de monsters verslaan is kinderlijk eenvoudig. Misschien hebben de makers van Gremlins hier wel hun mosterd gehaald haha.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

"A true story of a flying saucer"

Dit is best een vermakelijk stukje film. Ik las op internet dat het oorspronkelijk bedoeld was als een serieuze film maar uiteindelijk werd het een soort komedie. Persoonlijk zou ik de genre aanduiding niet als Sciencefiction / Horror omschrijven, maar eerder als Sciencefiction/komedie.

Het is in ieder geval een film die zichzelf niet ernstig neemt! En de korte speeltijd maakt het allemaal best verteerbaar. De aliens zien eruit alsof ze uit de Muppetshow zijn weggelopen, maar gezien de komische inslag van deze film vind ik dat niet erg.

alexspyforever schreef:

Ze zagen er inderdaad zo uit, maar dan veel kleiner dan op deze poster.

avatar van mrklm

mrklm

Op papier lijkt dit op één van de talloze dwaze SF-horrorfilms die in de jaren '50 veelal voor drive-ins in elkaar werden geflanst. Het wat vage verhaal betreft de bewoners van een stadje, wiens levens worden opgeschud door de (nood?)landing van ruimtewezens. De openingsmonoloog maakt al duidelijk dat we hier met een komedie te maken hebben. Er zijn dan ook de nodige hilarische momenten en dialogen, vooral met betrekking tot de stelletjes bij Lover's Lane. Hoewel de monsters er in vol ornaat wat dwaas uitzien (zie daarvoor de poster) zijn er wel degelijk wat effectieve schrikmomenten, zeker wanneer een hand tot leven komt en eigenhandig (sic!) een bloedbad tracht aan te richten. Onevenwichtig van toon is het daardoor wel, maar dit is aanzienlijk beter dan de vele prutswerkjes uit die tijd.

avatar van clubsport

clubsport

Meer een komedie sf dan een echts sf film compleet met dronken koeien en een dome legereenheid .

Niet al te best maar wel met enkele amusante scenes .

avatar van wihu61

wihu61

Inderdaad, eerder een (zwakke) komedie die zich ook nog eens voornamelijk in het donker afspeelt. De aliens hebben helaas een héél hoog papier-machégehalte. Is volgens mij niet te verkrijgen in een fatsoenlijk beeldkwaliteit (?) wat het toch wel een moeizame zit maakt.

avatar van joolstein

joolstein

Een blauwe vliegende schotel landt op aarde vlakbij een liefdespaadje en een klein groepje groene mannetjes maakt het een tienerpaar moeilijk. Deze film valt in categorie jaren 50 tienermonsterfilms. Zoals bij de meeste van deze films, draait het plot om een ​​groep tieners die een wezen tegenkomen, waarbij het belangrijkste probleem niet zozeer is hoe ze het wezen (de wezens) kunnen verslaan, maar hoe ze hun kennis van de dreiging serieus kunnen laten nemen door volwassenen en autoriteiten. Deze heeft daarnaast ook nog het probleem dat men het komische wilde houden. Dat is nooit helemaal gelukt. De buitenaardse wezens zelf zijn het beste van de film, een verbazingwekkend slecht uitziende soort gobelins, gemaakt door de beroemde monstermaker uit de jaren 50, Paul Blasidell. (Tabonga van From Hell It Came (1957), de buitenaardse komkommer van It Conquered the World (1956), The She-Creature (1956) en It! The Terror from beyond Space (1958) De film was best oké en voor tieners in de jaren vijftig ook best amusement, echter anno nu is het voor zowel tieners als volwassene te gedateerd. Toch deed deze film iets goed want in 1965 werd het ook nog een keer opnieuw gemaakt door regisseur Larry Buchanan als The Eye Creatures.