• 9.216.598 stemmen

Geregisseerd door: Brian Trenchard-Smith

Met onder meer: Edward Atterton, Jacqueline Bisset en Amanda Ryan

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Britannic

"They Never Thought It Would Happen Again"

De film gaat over de ondergang van de Britannic, het zusterschip van de Titanic. Het schip werd onder andere gebruikt als vervoermiddel om wapens naar Egypte te transporteren. De Britten vermoeden echter een op handen zijnde sabotage en plaatsen één van hun geheim agenten op het schip.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van EmDee

EmDee

Over dit schip ooit een docu gezien en er is toen een vies spelletje gespeeld waar de passagiers geen weet van hadden.

avatar van Quentin

Quentin

EmDee schreef:

Factual errors: The ship did not carry any passengers of any form except for military troops and wounded soldiers.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Tenenkrommend slecht acteerwerk van Amanda Ryan. Verschrikkelijk gedateerde s-fx en eigenlijk gewoon belachelijk script, niet in de laatste plaats omdat word gedaan alsof het waargebaard is en eigenlijk zoals hierboven al aangehaald is, totaal verzonnen is.

Als je als regisseur Amanda Ryan in deze rol laat spelen en vervolgens special effects gebruikt om een bootje met zes mensen in de zee te filmen ben je gewoon een talentloze regisseur. 1* omdat er één of twee leuke dingen inzitten maar voor de rest enorme prul !

avatar van dmoie-master

dmoie-master

ja het verhaal is fictief maar het schip heeft echt bestaan en was zustersqchip vanb Titanic, het schip is ook gezonken in 1916 en heb de film gezien en vind het wel ok, de Titanic en zink-scenes dan, het verhaal boeide me niet echt want het is niet accurat naar de geschiedenis toe maar ze is getorpedeerd en gezonken in nog geen uur, dus geheel fictief is het niet, het verhaal wel, over de 2 geliefden die elkaar niet mogen liefhebben, dit vind ik wel veel weg hebben van Titanic maar oook ben Titanic geobserdeerd dus zal daaraan ook liggen

avatar van wallywalrus

wallywalrus

een b film.

heb je niets meer in je kast liggen en de videotheek is dicht, dan kan je altijd deze nog bekijken.

het verhaal is aardig, de verfilming is matig

avatar van Domusmuris

Domusmuris

Ik vind het wel een aardige film. Ik erger me alleen aan die onwaarschijnlijk lange tijd dat ze onder water kunnen blijven en nog allerlei klusjes opknappen ook. En dan houdt dat meisje ook haar rok gewoon aan, weet je hoe dat hindert onder water! Wel de kousen en schoenen uit maar die lange rok niet.
Het dilemma: verliefd op de vijand vind ik wel aardig. En op het eind moest hij wel sterven, want hij had nooit een toekomst met haar kunnen opbouwen

avatar van Decec

Decec

Een goede Actie/Drama/Historie/Mysterie/Romantiek/Oorlog TV Movie...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Wel een bekende acteurs Edward Atterton en John Rhys-Davies ...

Matige beeld ivm schokkende beweging beeld, soort stotterend...

Geen breedbeeld, alleen 4:3, geen HD aanwezig...

Goed achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Op het gokje meegenomen bij de kringloop in de hoop een redelijk rampenfilm gevonden te hebben. De cast was in die zin een reden hoop te hebben dat dit enigszins redelijk was, maar binnen minuten is wel duidelijk dat dit weinig serieus te nemen is.

Zoals gezegd, veelbelovend is een heel groot woord, maar de archiefbeelden plus de introductie van de cast geven nog ergens de indruk dat het misschien iets kan worden, maar de zoutloze synthesizer soundtrack onderstreept al snel het niveau en de koers van een tv film, oftewel iets van laag niveau met een laag budget. En eigenlijk vind ik het wel spijtig, dat de mensheid drie dergelijke zware scheepsrampen heeft meegemaakt in de begin decennia van de vorige eeuw. Toch heeft dat vooralsnog niet tot enig goede film of wat voor vertaling dan ook naar het televisiescherm geleid, want nee, ik ben ook zeker geen fan van James Cameron's Titanic. Maar buiten de ontieglelijke waslijst en foute dingen die zometeen de revue gaat passeren valt dit product toch zeker nog wel te betrappen op en paar dingetjes die het benoemen waard zijn zoals de prachtige locatie van de kerk in Napels, als dat al de kerk in Napels is, en klopt het toch zeker van de reddings sloep die voormalen wordt door de schroef.

Maar buiten dat is Britannic toch een waslijst van feiten die niet kloppen, regelrecht uit de duim gezogen zijn, opgeklopt gedrag en een heel hoop gedoe. Ik vraag me dan ook werkelijk af wie zoiets als dit allemaal bedenkt, neem bijvoorbeeld de u-boot die het schip volgt iets dat schier onmogelijk is, of de wijze hoe de u-boot op de zeebodem neerstort, alsjeblieft zeg. Buiten dat is het acteerwerk regelmatig teenkrommend, ziet de CGI van een gemiddeld budget computerspel uit de jaren '90 er beter uit dan die in deze film, en hangt het geheel aan elkaar van onwaarheden. Geen u-boten, geen torpedo's, geen spionnen, geen oorlogsschip HMS Victoria die in de Tweede Wereldoorlog niet bestond, en geen passagiers aan boord. Maar ja anders zal het wel te saai geweest zijn, net als het vreselijke verplichte romantische gedeelte, ik vrees dan echter altijd de mensen die iets dergelijks als dit aannemen voor waarheid.

Ik vreesde al dat ik niet veel was maar ik had niet verwacht dat dit zo slecht zou zijn. Denk dat dit toch wel de slechtste film is die tot nu toe dit jaar gezien heb.