1492: Conquest of Paradise (1992)
Genre: Avontuur / Historisch
Alternatieve titels: Koers naar het Onbekende / 1492: La Conquête du Paradis
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Spanje
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Gérard Depardieu, Armand Assante en Sigourney Weaver
Gesproken taal: Engels, Latijn en Spaans
Releasedatum: 15 oktober 1992
Plot 1492: Conquest of Paradise
"Centuries before the exploration of space, there was another voyage into the unknown."
Christopher Columbus heeft van kinds af aan al de droom gehad om met een schip de Oceaan over te varen en nieuwe werelden te ontdekken. Jaren maakt hij plannen en in 1491 krijgt hij toestemming van de Spaanse graaf Sanchez om met een paar schepen op reis te gaan om nieuwe werelden te ontdekken en kostbaarheden mee terug te nemen.
Christopher Columbus
Captain Mendez
Martín Alonso Pinzón
Santangel
woeqie
Deze film heeft, door de prachtige beelden en mooie muziek veel indruk op mij gemaakt. Over de casting kan ik niet zoveel zeggen. Ik ken geen van hen en heb dus geen vergelijkingsmateriaal. De combinatie Ridley Scott + Vangelis vind ik wel geslaagd. Ridley Scott kende ik al eerder van werken als Hannibal, Gladiator, Kingdom of Heaven en Black Hawk Down. Ook deze film is zeker de moeite waard om te kijken als geschiedenisverhaal. 4*
glannestino
Wow. wat een laag gemiddelde hier. Dat had ik niet verwacht. Want ik vond het een mooie film, met prachtige beelden en muziek. 4*
basketballerke
Hier had zoveel meer in gezeten. Een van de grootste verhalen uit de geschiedenis in een maar matige veel te lange film. Mede om de muziek van Vangelis raakte ik geïntreseerd in deze film. De muziek is erg mooi. Ook het camerawerk en de locaties mogen er zijn. Het acteerwerk is ook niet heel erg sterk. Meer dan dit wordt het helaas niet.
fanaat
Ik snap niet dat deze film zo'n lage beoordeling heeft gekregen. Het is gewoon een top film die het leven van Columbus zeer goed in beeld brengt. Deze film heeft alles, een goeie sfeer, goeie muziek , een perfecte verhaal lijn en er word geweldig in geacteerd. Ik kan deze film aan iedereen aanraden.
4,0
Mister_Movie
Geen slechte film, maar inderdaad niet erg groots opgezet.
Het is die grootse opzet en een paar kippevelmomenten die je toch verwacht in deze film, maar dat is er dus zeer weinig. Het zal een van de redenen zijn waarom deze film geen hoog gemiddelde krijgt.
Er komt veel praten bij en de actie die geboden wordt is maar magertjes en niet al te fameus in beeld gebracht. De keuze voor Depardieu als Columbus vind ik ook niet erg geslaagd. Hij slaagt er wel in op de passie over te brengen die Columbus zonder twijfel eigen was, maar hij komt me iets te 'papzakkerig' over. Je ziet er geen grote historische figuur in.
johnboer
Zoals altijd is het een kwestie van smaak.Kan een historische film/verhaal je boeien of niet? Zo ja,dan is deze film een aanrader.
Mij dus duidelijk niet.
Maar...de beelden zijn prachtig.Natuurschoon.Prima acteerwerk.
Je kan zien dat er geld en veel werk in de film is gestoken.Perfect gedaan allemaal,maar nogmaals.....ik houd van andere films.
Ik heb de film uitgekeken vanwege Gerard Depardieu.Ik denk wel mijn meest favoriete acteur.En ach,die man kan alles aan.Het maakt hem niet uit wat die moet spelen.Hij is altijd het personage.Heel knap.
3.0
Nelusje
Ik had me zo verheugd op deze film, maar helaas kom ik er maar niet doorheen, al twee x in slaap gevallen, uiteindelijk nooit afgekeken...
wyatt earp
Is ook helemaal niet nodig
Toen columbus voor de eerste keer dat eiland had ontdekt had ik het idee dat ze gewoon maar wat deden.
dawasiknie
Mij dus duidelijk niet.
Maar...de beelden zijn prachtig.Natuurschoon.Prima acteerwerk.
3.0
sofripa
Prachtige sfeervolle biopic van Columbus uitstekend door Depardieu neergezet. 3*
JTV-kijker
- 2017 stemmen
vrij goede film, vooral de theme song conquest of paradise blijft toch wel een heerlijk deuntje
Vangelis87
Prachtige film, zowel opnames en muziek. Verhaal ook aardig. Voor mij *5 sterren. Ook ter compensatie van de nogal voor mijn gevoel lage gemiddelde.
odyssee
Schitterende film in zijn genre. Echt heel mooie natuurbeelden en redelijk uitgewerkte karakterrollen, met name van Depardieu.
Verder verdient deze film punten voor de prachtige soundtrack.
WB
De soundtrack overtreft alles in deze film. Prachtig! Bombastische en emotievolle muziek. Die uitvaart van de schepen wordt daardoor prachtig in beeld gebracht. Ook mooie plaatjes, maar dit redt de film niet echt. Depardieu die niet echt geweldig overkomt en Weaver die echt niet geknipt was voor deze rol. Beetje jammer, want van zoiets kun je iets orachtigs maken...
83Utreg!
Mooie soundtrack, goede film ook. Vooral het moment dat de twee volkeren elkaar voor het eerst treffen, vond ik zeer indrukwekkend, en van grote historische waarde, dit straalt ook echt van die scene af.
Ik houd van historische films, dit is er een die met recht in het rijtje past... leerzaam en mooi.
Sjors83
Helemaal mee eens.
Fantastische film. Ik heb de film muziek nu ook thuis liggen. Heerlijk als achter grond muziek in huis. Maar even terug naar de film. Het acteer werk is van hoog niveau. Leuke film om eens te bekijken op een vrije dag.
hulkio
Film over Christopher Columbus op ontdekkingsreis, hij wil via het westen een snelle handelsroute vinden naar Azie maar komt uiteindelijk aan in Amerika. Op zich een prima film met prachtig geschoten beelden en een prachtige score van Vangelis, al weet het script niet de volle 2,5 uur te boeien. Niet heel speciaal en spectaculair, iets wat ik wel had verwacht. Het acteerwerk was nogal wisselvallig en ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van Depardieu moet vinden. Emotie genoeg in zijn rol, maar zijn halfgare engels was wel behoorlijk irritant.
azumi-99
Jaren geleden dat ik deze film nog gezien had…, tijd voor nieuwe kijkbeurt!
Deze film zag ik voor het eerst op de middelbare school…, dit was zo’n film waarbij de meeste van mijn klasgenoten geen geduld en/of geen kans wouden geven om deze te zien.
De meeste riepen dan ook dat ze een pure Actieknaller wouden zien...!
Ondanks dat ik door de jaren heen als algemeene filmliefhebber / verzamelaar evalueer vond ik deze tijdens mijn 1ste kijkbeurt gewoonweg verbluffend prachtig, en die menig deel ik absoluut meer dan ooit!!!
coldheaven
Enige scene die me bij is gebleven, is die wanneer de verraders worden geëxecuteerd dmv wurging, apart plaatje
korp
Wat een laag gemiddelde:). Vind deze film ontzettend vermakelijk en gewoon erg mooi. Acteerwerk is goed, muziek is fenomenaal en omgevingen zijn prachtig.
ThaMovieVoter
Ook mooi omschreven, en met dat laatste ben ik het wel eens.
ThaMovieVoter

horned_reaper
Ik snap ook niets van het lage gemiddelde hier.
Echt een top film is dit
Al DeNiro
De vijftiende eeuw is een belangerijke periode geweest voor de westerse wereld.
Met de renassaince en de start van ontdekkingsreizen werd er een einde gemaakt aan de arabische superioriteit op gebied van wetenschap, cultuur en rijkdom.
jumpstylemovie
Pijnlijk slechte historie film. Het verhaal is niet interresant en de Cast doet niets speciaals. Ik kon er ook zeker niet van genieten.
kamikaza_87
hoe bedoel je slechte film wat is dan wel goed? moet het altijd maar zware actie en veel over de top zijn?
jij herkent een goede film nog niet als hij voor je de tango danst
Toontje35
Eindelijk eens gezien.
Mooie beelden, goed verhaal. Maar overall kon me de film niet echt boeien
Mr. Teeuwen
Fantastische film! Heb er zeer van genoten.
Hij had wel ietsje korter gemogen; verlangde aan het einde ook echt heel erg dat het einde eens in zicht zou komen. Dat maakt dat ie nét geen 5 sterren bij me pakt. Maar 4.5*!! Zeer goed!
Geweldige muziek en prachtige middeleeuwse sferen en alles. Alles klopt gewoon. Masterclass...
banger
heb hem verschillende keren gezien, echt mooie film
het enige minpunt vind ik is dat hij niet altijd historisch correct is (ben een beetje geschiedenis freak dus ja...
) op dat punt na is het een prachtfilm

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

The Right Stuff
Avontuur / Biografie, 1983

Frida
Drama / Biografie, 2002
inheemsdiscovery of americathe new world indiaanchristopher columbus 15th centuryconquistador films about indiansфильмы об индейцахage of discovery