• 9.375.099 stemmen

Genre: Animatie / Fantasy

Geregisseerd door: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske

Met onder meer: Bobby Driscoll, Kathryn Beaumont en Hans Conried

Plot Peter Pan

"It will live in your heart forever!"

De drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook.

Peter Pan (stemrol)

Wendy Darling (stemrol)

Captain Hook / Mr. Darling (stemrol)

Mr. Smee (stemrol)

Mrs. Darling (stemrol)

John Darling (stemrol)

Michael Darling (stemrol)

Indian Chief (stemrol)

Narrator (stemrol)

Mermaid / Squaw (stemrol) (onvermeld)

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

toen ik heel jong was had mijn tante deze, die heeft ze nog, maar toen keek ik hem echt altijd als ik bij haar was, de video doet het ook niet meer zo goed, ik vond deze altijd leuk vanwege captain hook, of te wel kapitein haak. en wendy of zoiets, ik vond het in ieder geval een geweldige film. 4*

avatar van amazingmoi

amazingmoi

en ik ook, erg mooie tekenfilm!!!4****

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hele mooie film van disney.

Ontzettend leuk fantasie verhaal!!

En tinkerbell is fantastisch!!

avatar van janssen16

janssen16

weer eens wat anders als al die moderne films...

film_kaza

meestal vind ik disney wel leuk...

maar deze viel me nog best wel tegen.

ik hou niet echt van peter pan verhalen.

aleen de tv-serie vond ik leuk.

2,5

avatar van die Lange

die Lange

samen met jungle book de beste disney

film_kaza

Ik heb mijn bericht nog eens gelezen en ik snap er niks van. Deze film heb ik wel leuk gevonden en ervan genoten. Nogal spontane actie.

3,5

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Dat hulpje van Haak heette Mr Smee, maar het wordt ondertiteld als Vetje.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Renéetje schreef:

'oooow je bent verwend als je zeerover bent, je zit soms dagen op zee. geef mij een (?) Weetje kapitein....'

aldus meester vent

oooow a pirate's live is a wonderfull live he's ruling over the sea.

avatar van Patat

Patat

"Peter Pan" is één van die Disneyfilms die me minder weet te raken. Nochtans zit er leuke spitsvondige humor in en stralen sommige scènes die heerlijke nostalgie uit. Vooral Capt. Hook en Tinkerbell stelen voor mijn part de show, Peter Pan zelf vind ik een minder interessant personage.

Anderzijds zijn zowel de verhaallijn als de liedjes nogal simpel tot kinderachtig, wat het voor mij als volwassene minder leuk maakt dan pakweg "Beauty and the Beast" of "the Emperor's New Groove".

Uiteraard een klassieker die leuk is om eens gezien te hebben, al is het me niet helemaal duidelijk waarom deze film zó populair is.

Mijn oordeel: een matige 2,5/5.

avatar van sjar02

sjar02

tinkerbell en de krokodil zijn me favorieten:D

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke en goede animatie! Het verhaal vind ik ook wel leuk een jongentje dat nooit opgroeit neemt kinderen mee naar neverland en daar beleven ze vanalles ze maken kennis met o.a kapitein haak, indianen en zeemirminnen! ***

avatar van timburton

timburton

"Peter Pan" is dan toch een van die Disney classics die niet voor mijn hele leven in mijn hersenen staan gedrukt. De magie is minder, de spanning & achtervolgingen die altijd paraad zijn in de Disneyfilms waren in deze film ook niet zo spetterent. Ontdanks dat was de humor nog aardig te puimen, en kapitein haak is om te gruwen. Niet te vergeten de Tik-Tak Krokodil. De angst zit er nog altijd in. Daarom toch 3 sterren.

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Geweldige animatie super verhaal ik vind dit gewoon een mooie film lekker spannend echte disney-style!

* * * * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Gewoon heerlijke Disney film die ik nooit zal vergeten ik heb hem zo ontzettend vaak gekeken met mijn zoon ook de atractie in Disney land vind ik ondanks dat hij zo kort is wel leuk!

* * * *

avatar van soom

soom

Niet te geloven dat mijn moeder hier waarschijnlijk mee opgegroeid is. . Tijdloze klassieker, doorstaat de tand des tijds ruimschoots. Ik vind het heel cool, en heel mooi getekend, beter dan sommige geanimeerde films van deze tijd. Disney is er dus eigenlijk op achteruit gegaan. 4 * voor deze mooie film.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Atractie in Disneyland, vele muzikale deuntjes, vele Scores, en er zijn ook nog vele remakes geweest van dit verhaal zoals Peter Pan (2003 geloof ik, en Hook uit '91') het verhaal is erg goed maar de film zelf ook, gewoon die volle 5 sterren waard en meer heb ik er niet over te zeggen.

avatar van menie

menie

Deze film is ook Heel leuk Dus ga hem kijken maar ik denk dat heel Nederland deze film al kent maar ik vind het een leuke fim.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Achteraf vind ik dat ik de Film véél te laag beoordeeld had en daarom Verhoog ik hem naar 4* en dat is zeker verdiend.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Alle Disney films zijn gewoon goed naar mijn mening! En daar hoort deze ook zeker bij!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een mindere Disney film. De krokodil is geweldig natuurlijk, het beste was die als personage in te zetten. Niet een moordzuchtige krokodil, maar één die je ook wel in je achtertuin wil als huisdier.

Ook het artistieke werk is prima.

Minder zijn de liedjes en het plot zelf. Liedjes blijven niet hangen, het plot is wat te gehaast. Natuurlijk, het blijft Disney, maar zelfs in andere Disneyfilms zijn betere karakters naar voren gekomen. Had de film 10 minuten langer gemaakt met wat meer dagelijks werk (desnoods met een lied erbij). Het beste is dan ook Hook, die veel te zien, ook in zijn dagelijkse hoedanigheid.

Toch 3* door de goede humor

film_kaza

Peter Pan is een echte clasic en een erg vermakelijke Disney. Kwa instrumentale muziek zit Peter Pan erg goed in elkaar. Zeker met de krokodil waarbij alles op de maat gaat.

De liedjes ben ik wat minder tevreden over. Maar ze horen wel bij een vrolijke disney als dit.
Vermakelijke nummers met 1 erg slechte. "Waarom wij zeggen "uch". Het idee klonk al belachelijk laat staan dat dit sirrieus in de film werd behandeld. De indianen werden erg kinderlijk neergezet.

Peter Pan ziet eruit als een mooi, lief en vrolijk sprookjesachtig verhaaltje van disney. Terwijl de ultieme "vrolijkheid" meevalt.

- Tinkerbell wil Wendy vermoorden
- Zeemerminnen zijn eigenlijk onaardige tutjes
- Indianen werden inderdaad erg kinderlijk neergezet. Maar er was vrijwel (op Tijgerlady na) geen 1tje die moest glimlachen.
- Peter Pan staat bekend als een held voor alles en iedereen. Terwijl hij natuurlijk een kind is met daarbij vaak weinig begrip voor anderen. Bij de zeemerminnen bijvoorbeeld.
Maar Peter heeft ook goeie eigenschappen. Zoals inderdaad zijn kind zijne en zijn strijdkreet die ook in Kingdom Hearts terug te horen is.

Het verhaal zelf heeft eigenlijk niet iets te zeggen of een moraaltje. "Het is misschien niet zo goed om voor eeuwig kind te blijven" maar niemand word dat dus hou ik het bij de film .
Het beste vond ik het vrolijke "Haak - Krokodil" verhaal.

Animatie heeft disney zich weer eens overtroffen!
3,5 - 4 *

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

film_kaza schreef:

Juist wel. Het einde toont wel aan om altijd toch een beetje kinds te blijven. Dat merk je toch aan het prachtig moment wanneer Mr. Darling zich het schip herinnert. Deze film bevat juist de perfecte Walt Disney-moraal.

film_kaza

MMhh, kennerlijk een moraal dat ik miste. Er was al iets dat jeukte. Inderdaad voor Walt Disney een prachtig moraal, maar niet Disneys beste.

avatar van The Oceanic Six

Aardig leuke film omdat het een verhaal bevat waar elk kind zich wel in kan vinden. Niemand groeit als ie klein is graag op naar het volwassen leven. Verder was Captain Hook natuurlijk de leukste van de film. Peter Pan zelf vond ik wat flauw en saai.

avatar van wwelover

wwelover

NIet echt één van mijn favoriete tekenfilms, maar wel ok. Zoals Ajax&Litmanen1 al zei. Peter Pan zelf is niet echt leuk, maar Captain Hook en een aantal van die kinderen zijn wel geinig en die kroko.

Ook voor mij denk ik de allereerste film in de bios. Het zal deze, ofwel Bambi geweest zijn.

Van het begin herinnerde ik me nog wel wat, de rest van de film niet zozeer. Vond het stuk buiten Neverland eigenlijk ook het leukst.

Vooral de kleine broertjes zijn wel leuk.. Pan zelf heeft een nogal irritante voice actor en met zo'n personage als Wendy is de hoofdpijn ook nooit ver weg.

Verder een luchtig filmpje, paar schattige grapjes en zo voorbij. Er zijn echter betere Disney klassiekers, en vooral het stuk in Neverland vond ik te zoet en jolig.

avatar van thunderball

thunderball

Een van die nog echte Classics van Disney (tegenwoordig noemen ze alles van Disney een Classic) vol verbeeldingskracht, leuke personnages en.... natuurlijk de waanzinnige krokodil tik..tak.....tik.. tak! Erg mooi getekend, prachtige achtergronden en lekker vlot verteld.

4 sterren.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Schitterende prent.

Ik weet nog dat ik altijd wou dat peter pan bij mij kwam.

De film is enorm goed opgebouwd, wat dan vooral het werk van de schrijver is (zijn naam ontsnapt mij).

"Denk aan een prettig moment"

avatar van Pantoffel

Pantoffel

thunderball schreef:

(tegenwoordig noemen ze alles van Disney een Classic) .

Zijn het niet alleen de Disney films die volledig getekend zijn die echt Disney Classic genoemd mogen worden?

Want ze noemen heus niet alle Disneyfilms Disney Classics

Peter Pan is echt goed.

'Eentje is de eerste de eerste de eerste, eentje is de eerste, de eerste loopt voorop'