• 9.373.983 stemmen

The Living Desert (1953)

Familie / Documentaire | 69 minuten

Genre: Familie / Documentaire

Alternatieve titels: A True-Life Adventure: The Living Desert / De Levende Woestijn / De Woestijn Leeft

Geregisseerd door: James Algar

Met onder meer: Winston Hibler

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Nederlands

Plot The Living Desert

Centraal staat het leven van planten en dieren in de woestijn in deze documentaire van Disney. Reptielen, wilde varkens, insecten, muizen en vogels worden gevolgd tijdens hun dagelijkse routine en hun problemen met het vinden van eten, en niet zelf de prooi te worden van andere dieren.

Oscar winnaar Beste Documentaire

avatar van hugohei

hugohei

Waarschijnlijk de eerste film die ik in de bioscoop heb gezien (City, in Utrecht). Er stond een rij voor de kassa. Tegenwoordig heeft de EO het vakgebied 'levende natuur' overgenomen en zie je dit soort films zesmaal in de week op tv.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

kappeuter schreef:

Oscar winnaar Beste Documentaire

Disney is daarom vermoed ik met een nieuwe poster gekomen.. mijn favoriet!

Jammer dat deze doc, nog niet op DVD verkrijgbaar is.

avatar van John Milton

John Milton

Verrassend leuk deze.

Beetje jammer dat ik hem op een gare illegale site kijk (kwaliteit op zich goed) terwijl hij gewoon op Disney+ staat :-p