• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Nossiter

Met onder meer: Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Grieks en Engels

Plot Signs & Wonders

De waarheid kan soms pijnlijker zijn dan de leugen. Alec bedriegt Marjorie nu al tijden met zijn collega Katherine. Alles gaat relatief goed tot hij besluit om de relatie op te biechten.

avatar van Kiekerjan

Kiekerjan

Dit was een vermoeiende zit waarbij ik meerdere keren naar de klok keek, hopende dat het einde nabij was. Het is op het eerste zicht een romantisch drama over een scheefpoeper die uiteindelijk terug verliefd wordt op zijn ex-vrouw. Het hoofdpersonage is een warrige man die overal een betekenis achter zoekt, zonder echt rekening te houden met de context. Hij lijdt mogelijk aan een bipolaire stoornis, maar een echt interessante inkijk in zijn persoonlijkheid krijg je helaas nooit. Het verhaal is repetitief en langdradig, de personages zijn quasi inhoudsloos en het camerawerk is vaak misselijkmakend. De makers gingen wellicht voor een experimentele/dromerige look, maar in realiteit produceerden ze slechts een amateuristisch ogende puinhoop die ik niet bepaald als zinnenprikkelend kan omschrijven. Het script lijkt geschreven door een jonge knaap die zijn opleiding filosofie vroegtijdig heeft stopgezet om vervolgens te focussen op zijn artistieke ontplooiing. Het resultaat is bedroevend: veel overbodige dialogen die geen enkele bijdrage leveren, onnozele misverstanden en enkele zaken die vlakaf lachwekkend zijn. Vooral het shot van Stellan in de gevangenis die alle puzzelstukjes ziet samenvallen is volslagen idioot, evenals de vergezochte twist. Kortom, een doelloze, lelijke en slaapverwekkende film die een totale verspilling van mijn tijd was.