• 9.371.622 stemmen

Seven Ways from Sundown (1960)

Western | 87 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Harry Keller

Met onder meer: Audie Murphy, Barry Sullivan en Venetia Stevenson

Plot Seven Ways from Sundown

"He stalked him...fought him...befriended him...but in the end he knew he'd have to kill him !"

Jones is een Texas Ranger die de opdracht krijgt met zijn maat achter een bandiet aan te gaan. Zijn maat wordt neergeschoten maar Jones krijgt de bandiet toch te pakken. Op de terugweg ontstaat tussen de twee een vriendschap, maar het noodlot is niet te ontlopen.

• 19677 berichten

Goede western waarin 'groentje' Seven Jones (Murphy) het opneemt tegen de met alle wateren gewassen outlaw Flood (Sullivan)

Jones wordt, vooral door zijn jongensachtige uitstraling(op het lijf van Murphy geschreven) nogal onderschat door iedereen.

En Flood blijkt ook een sympathieke kant te hebben.

Beide acteurs kwijten zich uitstekend van hun taak , en de combinatie werkt optimaal.

Er is meer dan genoeg actie en goed spel om dit een film te maken die ik graag nog eens opnieuw zal bekijken.

De titel is tevens de (voor) naam van de hoofdpersoon: Seven (ways from Sundown) Jones.

Seven blijkt een van de zeven kinderen van de familie Jones te zijn, het zevende dus, die allen een nummer als voornaam meekregen van hun vader, plus een toevoeging.

Zo heette nummer een One, for the money, Jones etc.

Een beetje ongebruikelijk, dat wel.

avatar van Barfly

Barfly

Eén van de betere westerns van Murphy die ik ken tot nu toe. Mede te danken aan de zeer goede Sullivan die de film datgene meegeeft waardoor dit dik boven het gemiddelde uitsteekt.

Een sympathieke gluiperd van een vent, die Sullivan... althans de rol die hij hier speelt dan.

Murphy speelt overigens ook prima mee als de tegenpool.

Voor herhaling vatbaar en een aanrader , zelfs voor de niet-liefhebbers van Murphy. Deze is echt goed.

avatar van madmax1

madmax1

Vandaag nog eens bekeken .

Deel de mening van bijde mm ers ,een van de betere zoniet de beste van Audie Murphy

Barry Sullivan niet al te veel te zien in westerns ,maakt wel indruk in de juiste sfeer met goed acteren .

Breedbeeld had deze western nog meer naar boven gehaald.

avatar van mr rumson

mr rumson

Degelijke western met Murphy.

Het verhaaltje stelt niet zoveel voor maar door het prima samenspel van Murphy en Sullivan stijgt deze western iets boven het gemiddelde uit.

Beiden mannen zijn elkaars tegenpolen maar omdat ze met elkaar opgeschept zitten groeit er een vriendschap tot zover dat kan .

Maar ook het wederzijds respect is groot .

Door de goede chemie tussen beiden ziet het er geloofwaardig uit en is het boeiend om te volgen.

Ook het einde mocht er zijn .

avatar van clubsport

clubsport

bij de meeste westerns was de bad guy ook niet meer dan dat , een 1 dimensionaal karakter waar verder weinig backstory aan werd toegevoegd .

Bij deze western probeerde men aan de slechterik iets meer diepgang te geven maar echt veel meer komen we over zijn karakter toch niet te weten .

Toch is deze western wel boeiend omdat het samenspel tussen de 2 ( Murphy en Sullyvan ) meer dan prima is en het verhaal onderhoudend houd .

trebremmit

Is hier eigenlijk een aardige dvd versie van te koop, ik zie alleen een Spaanse en een Franse, die eerste heeft geen Engelse audio en de tweede vastgebakken Franse subs.

trebremmit

Zelf heb ik ooit een "on demand" DVD uit Australië gekocht.

Die is goed, maar niet beter dan degelijke VHS kwaliteit.

Giddy Up Video (USA) beweert een"beautiful print" in regio 1 te kunnen aanbieden.

Niet goedkoop.

Wel een beetje raar dat er nog geen goede US release in de handel is, want dit is toch wel een van de betere Murphy westerns.

Deze film is wel te vinden op een Audie Murphy collection van Koch (D) onder de Titel "Sieben Wege ins Verderben", maar die is erg duur tegenwoordig.

trebremmit

Ja dat zag ik, die kost wel 60 euro en twee van die andere films heb ik al gezien, dus dat wordt me wat te gek.

• 19677 berichten

trebremmit Die blu-ray ziet er geweldig uit!

+ Heeft zelfs Engelse ondertiteling .

Bravo Koch/Explosive Media!

trebremmit

Zojuist besteld, ben benieuwd!