• 9.376.798 stemmen

Geregisseerd door: John Huston

Met onder meer: Aileen Quinn, Albert Finney en Carol Burnett

Releasedatum: 16 december 1982

Plot Annie

"The movie of 'Tomorrow'"

Het is december '33. New York City maakt net zoals zovele andere steden over de gehele wereld een zware depressie mee. De traditionele kerststemming is ver te zoeken nu de mensen te kampen hebben met zware financiële en emotionele moeilijkheden. Eén meisje heeft de moed echter nog niet opgegeven. Het weeskindje Annie barst nog steeds van optimisme en zit vol dromen. Annie werd ooit aan de voordeur van het weeshuis achtergelaten. De enige herinnering aan haar ouders is een deel van een zilveren medaillon en een briefje waarin haar ouders beloven dat ze haar ooit terug zullen ophalen. Annie geloof sterk in die belofte en maakt intussen het beste van haar leven. Miss Hannigan heeft de leiding over het weeshuis en ze maakt het Annie en de andere kinderen niet gemakkelijk. Annie besluit daarom zelf op zoek te gaan naar haar ouders en ze vlucht weg.

avatar van FisherKing

FisherKing

Klopt, tijd om de 0,5 te hanteren. Tenenkrommend Slecht (om een goed Aforisme hier te hanteren, (Copyrights later))

avatar van b-iancaatjuh

b-iancaatjuh

FisherKing schreef:

ben ik het niet mee eens. deze film heb ik pas nog in de winkel zien liggen op dvd en had de sterke neiging om m te gaan halen. deze film is voor al heel geschikt om met kerst te kijken. al met al krijgt deze film 4 *

avatar van RRT

RRT

Ik heb 't niet zo op kleine meisjes, die ook nog de hele tijd lopen te zingen. Word ik erg depri van.

Asmahan

Het is de bedoeling dat de kijker helemaal gecharmeerd raakt van de kleine Annie. Dat ging in mijn geval niet door. 't Kind zingt erbarmelijk, krijg er zelf pijn in mijn strot van en die huppelige spontaniteit kan me ook gestolen worden. Ritalin erin, dan is het ten minste weer rustig.

avatar van xangadix

xangadix

Hierbij verbleekt The Little Princess zelfs. En dat is dus geen compliment.

Asmahan

Shirley Temple heeft tenminste nog Mooie Pijpekrullen. Niet zo'n vuurrode bos seventies schaamhaar als ze Annie op het hoofd geplakt hebben.

avatar van xangadix

xangadix

Precies. Om over haar belachelijke jurkje en die vieze vlooienbaal die ze steevast bij zich heeft nog maar te zwijgen.

Asmahan

Ik raak ook altijd licht ontstemd als ik aan het zappen ben en ik zie 'r weer eens tappen met die kale. Het onwelgevoeglijke beeld laat zich zo moeilijk verdrijven.

avatar van raksha

raksha

Na Annie heeft Aileen alleen nog maar in The Frog Prince gespeeld, daarna waren het alleen nog maar musicals in het theater.

avatar van Laudanumdreams

Laudanumdreams

Ik vind 'Annie' een leuke film !

avatar van frodette

frodette

Asmahan schreef:

Hah ne goeie mja ik heb die film al gezien en het is best mooi maar k'zou hem geen 10 x kunnen bekijken !

avatar van otherfool

otherfool

Leaping lizzards, wat een vervelende film is dit toch. Finney, Burnett en Curry kunnen deze film ook niet redden; wat een vervelend kind is Annie toch. Tomorrow is een mooi liedje, maar verder is er weinig te genieten in deze veel te lange film.

1,5*.

avatar van djelle

djelle

Een van de irritantste kinderfilms ooit gemaakt. 0,5*

avatar van Wouter

vermoed dat deze erger is:

avatar van Exxon

Exxon

Ik snap echt niet dat jullie deze film zo slecht beoordelen. Het is een kinderfilm en misschien omdat ik zelf nog een kind ben:

avatar van lottetje

lottetje

ik vind dit ook een leuke film (voor kinderen dan)

het heeft iets speciaals en dat is wel leuk.

sinterklaas

Deze klotefilm word verdomme bijna elk jaar bij mijn leraares engels gedraait . Echt zo zoetsappig en slecht met liedjes om niet aantehoren dan ga ik liever naaar een kraaienconcert en humor waar ik echt niet om kan lachen.

0,5

Geef mij maar een goeie Britse lachfilm.

avatar van Kate Winslet

Kate Winslet

Echt een saaie film vind ik want alleen maar zingen, en zingen, daar houd ik niet van.

Van mij mag dit stuk ongein in de flop 100 of op de brandstapel van moviemeter

Ze hadden de film annie the pubic head moeten noemen.

omdat ze schaamhaar op haar kop heeft...

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Meneer Sinterklaas, u als grote kindervriend, wat een vijandigheid tegen deze lieflijke film!

Is toch schattig gedaan? ...."we love you Miss Hannigan"...Ik vind het wel een piitig grietje die rooie.

Toegegeven; in het begin had de film nog wel mijn aandacht maar halverwege had ik er wel genoeg van. Maar....wel uitgekeken.

**-sterren

avatar van hinie

hinie

Tja...wat valt er eigenlijk over deze film te zeggen...

Een brutaaltje met een hartje van goud, mooi verpakt met wat aardige nummers die de hele dag in je hoofd blijven hangen...niet slecht voor een kindermusical!!

Dennis Evahi schreef:

Liefelijke film met die kutliedjes?, geef mij liever het kraaienconcert.

PS: Ben de ilegale sint hoor

avatar van Laura Mars

Laura Mars

Lief meisje die Annie vooral hoe ze "Tomorrow, tomorrow" zingt. En die hond vind ik ook goed spelen hoor.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

beste annie film

*3,5

avatar van Domusmuris

Domusmuris

Best aardige film, duurde wel wat lang. Wel behoorlijk zoetsappig, en de karakters stellen ook niet veel voor. Toch wel vermakelijk.

avatar van mikey

mikey

Vreselijke film 0,5*

avatar van Wheely5

Wheely5

Tuurlijk Annie is een KINDERfilm uit begin jaren tachtig, het verhaal speelt zich zelfs af in het begin van deze eeuw. Veel snelheid en actie hoef je dan dus ook niet te verwachten dat lijkt me vrij logisch. Toen ik hem in '82 echter als klein kind in de bios zag vond ik het een mooie film en hoewel ik hem een aantal keer gezien heb (Ik had hem op Betamax, op VHS en voor het idee nu dus ook op DVD ) ik blijf het een lekkere film vinden.

Even lekker het verstand op nul kan ook wel eens lekker zijn ! (Bovendien voor mij natuurlijk herinneringen aan mn eerste biosbezoek dus )

Van mij dus de volle 5 !

ik vind het ene geweldige film... heb hem net weer gekeken...ik ben ook helemala gek van die liedjes en ik ben 16.... ik snap niet dta jullie zo'n commentara hebben op deze film

Ik bemerk tijdens het lezen van menige opmerking dat er nauwelijks sprake is van enige gefundeerde kritiek. Zowel het taalgebruik als het taalmisbruik is vaak niet op zijn plaats! Ik vind dat iemand met een dergelijk niveau, zich niet op deze site moet begeven!!!! Het zou best mogelijk kunnen zijn, dat juist kinderen waar deze film voor bedoeld is, deze site ook lezen.

Ik vermoed, dat puberaal gedrag de oorzaak is!!!

Gelezen,(van een vermoedelijke zitteblijver) dat een lerares engels deze film ieder jaar laat zien. Goed van deze lerares, want moraal met een speels accent wordt hier prima overgedragen. Ook de muziek zit goed in elkaar en op de zang is werkelijk niets aan te merken.

Deze film is niet geschikt voor mensen welke niet van musicals houden. Dit is duidelijk, heel duidelijk. Maar schrijf er dan geen kritiek over, want dan schrijf je alleen over jezelf.