Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Ted Demme
Met onder meer: Timothy Hutton, Matt Dillon en Natalie Portman
Releasedatum: 15 augustus 1996
Plot Beautiful Girls
"Good times never seemed so good."
Een groepje schoolvrienden organiseert een reünie in een saai sneeuwig stadje. Niets is moeilijker dan afscheid nemen van je jeugd. Er lopen zoveel mooie vrouwen rond, dat je nooit weet of je de juiste te pakken hebt. Dit fenomeen bindt een groepje vrienden uit een klein Amerikaans stadje. Ze lopen tegen de dertig, maar gedragen zich als onvervalste pubers.
Willie Conway
Paul Kirkwood
Gina Barrisano
Stanley "Stinky" Womack
Sympathieke film.
Dialogen zijn af en toe wat ongeloofwaardig, maar ik vind 't een leuke film.
narva77 (crew films)
Mooie film met leuke vrouwtjes en lekker sentimenteel.
hugohei
Ik vond Natalie Portman in deze film geweldig. Daarna ging ze geloof ik Anne Frank spelen op Broadway, en rijk en beroemd worden en nu speelt ze dacht ik een prinsesje.
Brinta
Dat stuk dat ze dat ze Sweet Caroline spelen achter de piano... GEWELDIG!
Een keer per jaar is het hier in Antwerpen ANTWERPEN ZINGT, en dan wordt meestal (de laatste twee keren toch zeker) dit lied gezongen. Je zingt dan vanuit een boekje gewoon mee op straat. En als dat al die duizenden mensen dat zingen. Super. lalala... sweet caroline... papapaaaa !!!
Mischa
Beodel je niet Timothy Hutton, EmDee? Wat de film betreft:schot in de roos!
PartyMarty
Dat stuk dat ze dat ze Sweet Caroline spelen achter de piano... GEWELDIG!
Heb hem niet gezien maar als je hier Sweet Caroline van de onvolprezen Neil Diamond bedoelt ga ik hem zeker kijken!
EmDee
Beodel je niet Timothy Hutton, EmDee? Wat de film betreft:schot in de roos!
/me zakt lichtelijk door de grond...
ElMeroMero
Leuke film, goede rake quotes.
So you're the little neighborhood Lolita.
Marty: So you're the alcoholic high school buddy shit for brains.
Wel een beetje erg feelgood af en toe.
Ook wel grappig dat Nat Portman nou net Marty moet heten.
maxcomthrilla
Ontzettend saaie film met alleen maar een hoop geleuter tussen de hoofdrolspelers.
Er gebeurt helemaal niets...............
En de titel van de film vind ik misleidend omdat Uma slechts een paar keer in beeld komt. 1*
Leuk verhaaltje (jammer dat niet alles even goed uit de verf komt) & Portman is ge-wel-dig.
otherfool
Film die qua cast en verhaal veel en veel meer in zijn mars had dan er uiteindelijk uit is gekomen. Uiteindelijk te doelloos, jammer. Het had een prachtig schetsje kunnen worden...
2*.
E V
Dat was Matt Dillon niet, maar Timothy Hutton.
Poeha
Kan bijna niet anders.
Nu ga ik hem ook zeker zien!
Drs. DAJA
Interresant verhaal over de verschillende relatie's tussen man en vrouw. Boeiend uitgewerkt met erg leuk acteerwerk met name van Portman en Thurman. Helaas werd hij tegen het einde toch iets te sentimenteel waardoor ik hem geen 4 sterren geef.
3,5 sterren
Knisper
Het idee achter de film is goed, helaas is het concept belabberd uitgewerkt. De personages zijn ongeloofwaardig en hun jeugdige houding wordt nogal ongenuanceerd gebracht. Timothy Hutton en Natalie Portman missen de chemie die voor hun rollen in het verhaal nodig is. Het is leuk geprobeerd film, maar voor mij is het mislukt.
Knisper
Nee, absoluut niet en dat terwijl het een heel belangrijk element in de film hoort te zijn. Natalie Portman klinkt alsof ze het script in haar hoofd haar gestampt en ze de zinnen opdraaft en Hutton weet niet te overtuigen en faalt er in om de gevoelens die hij voor Portman heeft op mij over te brengen.
soom
Natalie Portman is ontzettend lief en erg schattig in haar rol, de rol die ze in Garden State als Sam heeft gespeeld lijkt erop, maar is dan iets volwassener.
De cast, waaronder Matt Dillon en Mira Sorvino, is wel goed, maar toch mist er voor mijn gevoel iets. Ik gaf daarnet een 3,5, maar bij nader inzien geef ik toch maar 3*. Omdat het toch ietsje tegenvalt. Hoe goed de acteurs ook hun best doen, en dat doen ze écht, toch kunnen ze niet zonder een goed script. En dat hapert een heel klein beetje. Als laatste kritiekpuntje wil ik toch even zeggen dat ik Rosie O'Donnell hier erg irritant en niet echt op haar plaats vond. Verder zeker een mooie film.
nightbreed
Leuke film die zichbaar met liefde is gemaakt, geen standaard 'vlug ff wat verdienen filmpje' dus.
Het gaat over het leven (fouten, dromen, verlangens, teleurstellingen) van een paar mensen in een 'saai' en koud dorpje.
Het is een dramafilm met leuke en grappige momenten.
De grappige momenten komen voort uit de dialogen van de spelers.
Het niveau van acteren is hoog, je ziet gewoon dat de acteurs (een erg goede cast) graag aan deze film hebben gewerkt.
Het script is bijzonder en ingetogen, er zijn geen cliche's of Hollywood ontwikkelingen.
Het einde is ook lekker neutraal, geen typisch Hollywood einde en dat is te danken aan het feit dat er geen goeden en slechten zijn maar enkel mensen die er het beste van proberen te maken.
Cijfer: 4
hinie
Ik vond het een geweldige film.
De verhaallijnen hadden misschien iets meer uitgewerkt mogen worden, maar storend was het totaal niet.
De scenes tussen Portman en Hutton waren lief, ontroerend en geweldig neergezet!
Heb deze voor 1 euro bij de blokker, geen miskoop ( als je daar al van kan spreken ) dus.
nightbreed
Ja bij Blokker en Bart Smit liggen nu films van 5 voor 5 euro en er zitten een paar erg goede bij.
thomzi50
- 1991 berichten
Daar (Bart Smit) heb ik deze film dan ook gekocht. Een euro is 'ie in ieder geval dubbel en dwars waard. Best lollig filmpje, lief verhaal en prima rollen, Portman blinkt uit, een van haar betere acteerprestaties. Nipte 3,5*
Hankieh
Nou ik vond dit maar niks. Verveelde me kapot... maar dat zie je ook wel aan het cijfer dat ik gaf.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Nybyggarna
Drama, 1972