Genre: Actie / Komedie
Speelduur: 104 minuten / 91 minuten (dvd)
Alternatieve titels: Rumble in the Bronx / 紅番區
Hongkong / Canada
Geregisseerd door: Stanley Tong
Met onder meer: Jackie Chan, Bill Tung en Françoise Yip
Gesproken taal: Kantonees en Engels
Releasedatum: 25 juli 1996
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Hung Fan Kui
"No Fear. No Stuntman. No Equal."
Als toerist uit Hong Kong gaat Ah Kueng naar New York om aanwezig te zijn op de trouwpartij van zijn oom. Hij is van plan het eens rustig aan te doen. Een beetje de toerist uithangen, wat bezienswaardigheden bekijken en een beetje meehelpen in de supermarkt van de familie. Maar iemand vergat hem te zeggen dat deze supermarkt in het hartje van de South Bronx ligt, ofwel een buurt waar criminaliteit hoogtij viert. Nu komt het goed uit dat hij van beroep politieagent is. Al gauw maakt hij de diverse straatbendes, die met elkaar nog wat uit te vechten hebben, duidelijk dat er met iemand van zijn kaliber niet te spotten valt en dat zelfs de maffia geen partij voor hem is...
Keung
Wah
Mrs Tina Cheung

Tonypulp
Best so far.
Ben steeds een grotere fan van JC's werk aan het worden. Tot nu toe is dit het absolute hoogtepunt. Non-stop geweldige actie, met een schitterende Chan die stunts uithaalt zoals alleen hij dat kan. Werkelijk ongelooflijk.
Een lekker fout flut verhaaltje met de nodige humor. Het staat iig garant voor 90minuten top vermaak. Sommige stunts zijn echt idioot vet. Zoals ook in de aftiteling te zien is, riskeerd Chan een hoop om sommige stunts uit te halen, hij komt er iig niet zonder kleerscheuren vanaf.
4.5* voor dit actie pareltje.

Dk2008
De film begint grappig met zijn oom ... en zijn tante. Maar daarna krijg je het ene na het andere actie-avontuur te zien. De ene keer leuk de andere keer vervelend. Die straatbendes zijn ook wel wat erg overdreven en ongeloofwaardig neergezet. De gangsters komen dan wat beter uit de verf. Wat mij betreft hadden ze veel meer van die scenes zoals de film begint er tussendoor mogen doen. De laatste 'grote finale' scene, ook erg fantasierijk, is dan wel weer erg geinig gedaan. Ik lag dubbel van het lachen. Dit laatste gedeelte 4.0, al waren de bloopers ook interessant. Voor de rest middelmatige film. 3.0.

Sportingerke
Positief: Leuke en spectaculaire actiescènes, een aantal leuke bijrollen.
Negatief: een aantal rollen die uitblinken in overacting en het geluid dat niet synchroon liep (dubbing? nadien ingesproken?).
Dat het verhaaltje niet veel voorstelt, maakt me niet uit. Jackie Chan maakt met zijn stunts veel goed.
Meer dan behoorlijk!

Ieperman
Een redelijk filmpje voor een keer op een weg. Vond het goed tot de hoovercraft erin kwam door dit slechte einde is het een 2,5 geworden i.p.v. een 3.

Jonesy
Zeer sterke chan film, elke keer als ik een andere nieuwe chan zie verlang ik terug naar deze.

Kr!kke
Een typische Jackie Chan-film zou je kunnen zeggen: een duidelijke verhaallijn met een hoge spektakelwaarde. Ik heb Jackie Chan al verschillende keren aan het werk gezien, en elke keer verschiet ik er van hoe atletisch hij wel is. Hij doet de gekste dingen en heeft de leukste bewegingen in huis, wat het als kijker natuurlijk aangenaam maakt om er naar te kijken. Ook in deze film is hij weer aardig op dreef, zodat het een amusante film is om eens gezien te hebben.

brabusRUS
Leuk filmpje. Is lekker vlot, makkelijk en grappig. Vooral de stuns van Jackie zijn zoals altijd zeer leuk om te zien. Voor de acteer prestaties moet je 'm niet kijken, want die zijn niet al te best. Zo ook de dubbing.

Uzza_Sparta
Niet alleen een tegenvaller, maar gewoon slecht.
Deze film was de doorbraak voor Jackie Chan in de VS maar ik snap echt niet waarom? Was 1995 of 1996 zo'n slecht jaar in de bioscoop?
Ik weet dat dit een actiefilm is, maar er was geen enkel redelijke acteerprestatie te zien door de hele film. Chan is goed met zijn stunts, maar acteren kan hij niet. De film zit ram vol met cliches, en sommige zogenaamde acteurs waren zelfs schandalig slecht met hun prestaties.

Bwah.
Heb eigenlijk jarenlang het werkt van Chan vermeden. Vind persoonlijk dat er in HK veel indrukwekkendere films gemaakt worden, ook (en zeker) qua actie. Enkel in het stuntwerk in Chan onovertroffen, als zijn daar tegenwoordig dan weer de Thaise actiefilms die er een schepje bovenop doen.
Toch ben ik de laatste tijd wat Chan films aan het meepikken. Je kan de beste man niet blijven negeren en zo komen er ook nog een paar grote regisseurnamen uit HK voorbij.
Het eerste deel van de film was redelijk duf. Chan krijgt vooral veel slaag, het acteerwerk van iedereen behalve Chan is echt niet om aan te zien. Niet dat Chan zelf zo goed acteert, maar hij heeft op de één of andere manier toch genoeg charisma om te overleven voor de camera.
Het is pas vanaf de scene in het hol van de bende dat de film wat opleeft, daarna uiteraard nog de érg spectaculaire eindscene met de hovercraft. Toch echt een paar keer verbaasd zitten kijken wat er allemaal onder dat ding verdween (inclusief mensen). Wel jammer dat in zulke scenes het camerawerk het wat laat afweten.
Tweede deel vermaakt wel, maar het eerste deel is erg zwak en buiten de actiescenes heeft de film echt helemaal niks te bieden. Vermoed dat Chan toch vooral bekend is omdat hij het tot Amerika geschopt heeft, maar ik kijk liever naar een Yen of Li. Vlot vermaak is het wel (meestal alleen iets te lang), meer niet.

Toch wel een erg leuk spektakelfilmpje, deze Rumble in the Bronx.
Inhoudelijk stelt het allemaal geen bal voor en als je naar het acteerwerk kijkt, is het soms om te janken zo slecht, maar daar gelukkig genoeg tegenover. Doordat het soms erg knullig oogt, heeft de film vaak ook een erg komische lading over zich heen. Daarnaast zit er een hoop spectaculaire actie in, die op een prima wijze met humor wordt gemixt. Hierdoor is de amusementswaarde ongekend hoog.
De eindscène, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Hoovercraft is geweldig. Maar tussendoor laat Chan ook nog zien, hoe je door een boodschappenwagentje kruipt. Daarnaast knokt hij er lustig op los in een café. Allemaal momenten die dit toch wel de moeite waard maken. Leuke films dus, waarbij het spektakel en de humor het zwakke script en acteren gemakkelijk wegwerken.

Tarkus
Wat betreft scenario moet je je bij deze film niet veel voorstellen, simpel en zwak zelfs.
Maar de film blijft natuurlijk wel leuk, dit door de vele actiescènes van Jackie Chan, die altijd met veel humor en spektakel worden gebracht, en altijd wel door hem zelf worden uitgevoerd.
Het is zowat de enige reden waarom deze film het bekijken waard is.
Kortom: leuke film waarin vooral de vele gevechtsscènes voor vermaak zorgen.

Metalfist
Jackie Chan en de hovercraft
Ik moet zeggen dat ik niet stond te springen om deze Rumble in the Bronx. Het was niet de eerste keer dat Jackie Chan een Rumble in ... film maakte (er is nog een Hong Kong versie uit 1974) maar die was zo verschrikkelijk slecht dat ik vreesde dat dit op eenzelfde film ging uitdraaien. Gelukkig bleek al snel dat ik vrij verkeerd zat en was het weer vanouds genieten.
Al had ik in het eerste deel nogal mijn twijfels. Het plotje rond de nonkel van Chan en zijn verloofde interesseerde me totaal niet en blonk vooral uit in waanzinnig slechte humor maar eenmaal de Aziatische superster zijn ding mag doen, wordt het een erg vermakelijke film. Wat vooral opvalt is dat de film af en toe nogal redelijk hard uit de hoek komt. Zo is de scène waar Keung wordt aangevallen in het steegje door de bende aan de hand van het spelletje baseballen met flessen vrij indrukwekkend maar ook de scène waar een bendelid even in de versnipperaar wordt gestoken is sterk, al had het iets explicieter gemogen want nu wordt er juist op het bloederige moment gecut naar een nieuwe scène. Wat rest is een film die qua verhaal niet echt hoogstaand is maar nog altijd wel vrij vermakelijk is, ik kreeg er zelfs even een Warriors gevoel bij.
Rumble in the Bronx is bedoeld als Hong Kong flick en werd zodoende geproduceerd door Golden Harvest. Er werd blijkbaar nog eens een poging gedaan om de film ook in het Westerse gedeelte van de wereld kwijt te geraken (net zoals Battle Creek Brawl en The Protector) dus mengden New Line Cinema en Maple Ridge Films zich in de productie. Het resultaat is een film waarvan ik eigenlijk niet al te zeker ben wat nu eigenlijk de originele taal hoort te zijn. Er wordt zelfs af en toe gewisseld tussen Engels en Kantonees. Soit, Chan neemt beide talen op zich en dat zorgt toch weer voor een paar hilarische momenten. Dat accent van hem blijft echt legendarisch. Wat ook legendarisch blijft is zijn stuntwerk natuurlijk en daar is hier weer genoeg van te zien. Tof om Anita Mui nog eens te zien verschijnen, in een weliswaar seuterige rol maar bon. Zij is trouwens niet de enige bekende die hier terug in opduikt want Bill Tung mag zich wederom eens de nonkel van Jackie Chan noemen net zoals in de Police Story films. Meestal hebben de vrouwen een iets onderbelichte rol in de films van Jackie Chan (tenzij je Maggie Cheung ofzo heet) maar Françoise Yip weet een erg sterke indruk achter te laten.
Erg aangenaam verrast in ieder geval. Rumble in the Bronx is in geen enkel opzicht te vergelijken met Rumble in Hong Kong en dat is erg goed. Jackie Chan is zoals gewoonlijk sterk bezig en de vele stunts spreken weer tot de verbeelding. De aantrekkelijke Françoise Yip is ook mooi meegenomen maar ook het nachtelijke sfeerbeeld van de Bronx is erg geslaagd.
Dikke 3.5*

shrink
- 1911 berichten
Redelijke film om een keer te zien. Verhaal en acteurs zijn echt slecht, maar de actie en de hooverkracht zijn zeer interessant.

Rumble in the Bronx, de doorbraak van Chan in Amerika. Hiermee leerde het grote publiek deze geweldige kerel kennen. De film zelf is nogal pover van verhaal, maar Jackie Chan zelf is topvorm en levert snelle actie, stevige stunts en geweldige vechtscènes af. Half jaren '80 begon Chan met de bekende formule van actie en humor met z'n bekende vechtscènes waarin hij oa gebruik maakt van vele voorwerpen die hij tegenkomt. En ook eind jaren '90 draait deze formule op topniveau met een Chan die zeer sterk is. Gaandeweg zal hij om financiële redenen een reeks flauwe Amerikaanse blockbusters draaien om zo z'n andere projecten te kunnen financieren.
De rest van de cast is wat minder en lijdt onder een grote typecasting dat tot in het karikaturale gaat. Al zijn die zware jongens in 't pak toch indrukwekkend en spelen de Chinese dames nog best wel goed. Anita Mui speelde hiervoor al met Chan in Drunken Master 2. Voor Françoise Yip is het toch één van haar eerste grote rollen en zal ze later wat bekender worden met films als Blade Trinity, Romeo must die en Black Mask. Bill Tung is ook geen onbekende, hij was al te zien in Police Story.

xxERWINxx
wel een vermakelijke actie/komedie met Jackie chan! de Hovercraft scenes was wel mooi, alleen dan het einde met de echte baas was de film opeens afgelopen, dat is een minpunt.

Dk2008
Dit is lang de enige film geweest van Chan die ik de kast had staan. Er zijn nu een aantal bijgekomen. Het is wel een van alles wat filmpje. De meeste humor zit in het begin en aan het einde. Martial arts is iets wat je moet liggen. De stunts zijn goed en gewaagd, vooral door Chan zelf maar ook door een aantal tegenspelers. Zelfs al met die motoren en dat glas. En bij de aftiteling zien we o.a. ook de blessures die worden opgelopen.
Het intro is best lang, zelfs wat langdradig maar ook best grappig. Waarna dus zowel straatbendes als gangsters worden ingezet. En de actiescènes zijn ongelijk verdeeld in de film. Haha, die supermarkt is twee keer het mikpunt. Verder zwakt dan steeds meer de harde actie af, eerst met die straatbende en gaat Chan ook nog wat moralistisch doen met zijn thee drinken, haha, en later met die gangsters, en wordt het aan het slot ook nog wat slapstick.
De aanloop naar de finale scène is goed gedaan en de eindscène met de hovercraft blijft hilarisch en het is meteen ook het hoogtepunt.
Ondanks dat de dvd de korte versie is, vind ik het lang genoeg. Het is zelfs wel wat teveel van het goede soms, want volgepropt. Maar toch ook leuk en vlot gemaakt. Met een leuk verhaal en met zeer goede actiescènes. 4.0

Kondoro
Nu ik al een heel eind ben met mijn herzieningen kom ik natuurlijk met de film weer erg dicht bij sommige jeugd momenten, vooral de films die ik nu nog moet kijken (de laatste 20) zijn vooral films die ik ‘vroeger’ veel keek, ik mag het eigenlijk nog niet zeggen omdat ik de leeftijd er nog niet naar heb. ‘Rumble In The Bronx’ is zo’n typische film die ik helemaal kapot zat te kijken, en zowaar omdat het verhaal mij altijd ontzettend interesseerde (waarom weet ik nu nog steeds niet) maar, ook omdat Chan ‘vroeger’ mijn favoriete acteur was en ik wou altijd graag vechten zoals Chan dat deed, ook zijn stunts waren voor mij fascinerend en ik was altijd wel onder de indruk van Chan.
Met deze herziening ben ik er toch wel weer achter dat deze film mij nog steeds kan vermaken, ik heb hem nu al een paar jaar links laten liggen omdat ik hem iets te vaak heb gekeken. Toch bleef de film vermakelijk, waren de stunts weer geinig om te zien en doet de film eigenlijk niemand kwaad behalve zichzelf. Hij moest maar donders goed oppassen dat de film niet té lief werd, en dat was in sommige gevallen wel aan de orde.
Het slechte liefdesverhaal wat er in gepropt is moeten we maar even door de vingers zien, zo spontaan en snel heb ik bijna nog niemand verliefd op elkaar zien worden. Ook sommige actie scenes waren iets to much waardoor het niet mooi egaal leek, of ik me daar aan geërgerd heb wil ik niet zeggen, irritant was het soms wel.
De cast is prima, en buiten Chan om word het niet echt héél bijzonder. Het verhaal was ook wel geinig. Chan komt naar Amerika voor de bruiloft van zijn oom als hij tijdens het werken gestoord word door een bende en deze een paar tikken verkocht. Eenmaal ruzie gezocht te hebben word hij geteisterd en achterna gezeten door deze bende die hem niets liever dan dood willen hebben. Zijn leven word dan wel gespaard, als ze ook nog eens met de maffia in aanmerking komen moeten ze toch wel alles op alles zetten om te blijven leven, de bende en de maffia te grazen te nemen en ook nog verliefd te worden, en het gebeurd allemaal in deze film.
Leuk maar het laat soms wat steekjes vallen, ik houd mijn cijfer zo alleen stond het wel op het randje om naar de drie sterren te verhuizen.

xxERWINxx
Vandaag herbekeken, heb hem verhoogd met een half sterretje, vond hem eigenlijk heel erg vermakelijk met goede actiescenes, leuk verhaal en van begin tot einde boeiend en geen saaie stukken ontdekt.
Het enige wat jammer is dat het einde zo snel is afgelopen.
Er gebeurd van alles in deze film volop humor, actie en vermaak met vooral het einde met de Hoovercraft als hoogtepunt.
3 sterren!

xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Blu-ray,
Nog steeds heel erg vermakelijk met goede actiescenes, leuk verhaal en van begin tot einde boeiend en geen saaie stukken ontdekt.
Het enige wat jammer is dat het einde zo snel is afgelopen.
Er gebeurd van alles in deze film volop humor, actie en vermaak met vooral het einde als hoogtepunt met de scene met de Hovercraft! Leek toen wel op een James Bond scene.
Minpunt vind ik dan de locatie, was soms een beetje eentonig in de Bronx, als je kijkt naar First Strike had meer verschillende locaties in de sneeuw/ bossen etc.
3 sterren!

Schrijversstaking Hollywood definitief voorbij: dit is er afgesproken in een driejarig contract

'8 Mile'-acteur Nashawn Breedlove (46) overleden

Moeder 'Euphoria'-acteur Angus Cloud over moment dat ze hem dood aantrof, Vrouw Bruce Willis betwijfelt of hij ziekte zelf doorheeft: 'Het is zwaar' | MovieMeter Recap

Taika Waititi's langverwachte voetbalfilm 'Next Goal Wins' met Michael Fassbender krijgt hartverwarmende nieuwe trailer

Siu Nin Wong Fei Hung Chi: Tit Ma Lau
Actie / Komedie, 1993