• 9.373.568 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Anthony Hickox

Met onder meer: Eddie Griffin, Vinnie Jones en Breckin Meyer

Plot Blast

"Oil And Money Are An Explosive Mix."

Terrorist Michael Kittridge leidt een team van huurlingen dat een aanslag op een olieplatform nabij Californië beraamt. De bedoeling is hiermee een elektromagnetische bom over de VS te laten ontploffen. Lamont Dixon is de kapitein van een boot die ingehuurd wordt door de FBI om te infiltreren op het olieplatform.

avatar van EmDee

EmDee

Hmmm, de terroristenfilms zijn weer toegestaan in Hollywood?

avatar van moon44

moon44

zijn we hier om films te beoordelen of over hollywood te praten!!!

avatar van yello26

yello26

ik heb hem gekeken

en hij valt me niet tegen

hij lijkt wel veel op een siegel film(undersiege)

maar hij was wel boeiend omte kijken

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Eddie Griffin als bruce willis / seagal clone....nooit een keer.

Viel me enorm tegen. ( er zijn zelfs letterlijk scenes gejat uit BACKDRAFT )

Laat Griffin `t maar gewoon bij comedy houden , want als actieheld met een kinderstemmetje is ie zèker niet overtuigend.

Jones daarentegen speelt nog tamelijk leuk en bijna op automatische piloot.

Een soort kruising tussen under siege ..die hard en backdraft.

1 luizige ster is ie voor mij waard.

avatar van Koekeloer

Koekeloer

Ik vond 'm waardeloos, slecht geacteerd behalve Vinnie Jones. Maar die komt niet tot zn recht in deze film is mijn mening.

avatar van DannyThea

DannyThea

Heb hem net gekeken, vond het een zeer vermakelijke film.

Hier en daar kon je wel merken dat het toch iets te kort kwam, maar ondanks alles vind ik het toch een aanrader

3,5 ster

avatar van airbus1

airbus1

Ik vond het echt zon maandag avond tv-film. Niet heel bijzonder, beetje vechten en schieten met een klein beetje humor. Maar meer had ik er ook niet van verwacht, op de hoes was het al duidelijk te lezen wat voor soort film het was. Vond de film trouwens ook niet zo lang duren.

Toch nog 2,5 strerren een halve ster extra voor de goede acteurs/het acteerwerk

avatar van gaborroos

gaborroos

ok ik ga hem vandaag kijken ben benieuwd

avatar van holmes

holmes

hannes64 schreef:

( er zijn zelfs letterlijk scenes gejat uit BACKDRAFT )

haha ja ik zag t ook, daar begint ie mee.

wat een b film, echt slecht ja. het lijkt meer op een parodie op under sieg ofzo,

zo slecht dat het grappig is, vooral eddie griffin is niet

serieus te nemen als actie held.

avatar van DiDa

DiDa

Regisseur Anthony Hickox staat vooral bekend als regisseur van b-actiefilms. Blast is ook weer zo'n film. Het is weer een Die Hard-film. Deze keer op een platform.

De hoofdrol in Blast wordt gespeeld door Eddie Griffin. Dit lijkt geen logische keuze voor een actieheld. Griffin is dan ook totaal verkeerd gecast als actieheld. De overige cast acteert ook belabberd, buiten Vivica A. Fox en Vinnie Jones die beiden in de verkeerde film zijn beland.

De film bevat naast actie ook voornamelijk humor. De humor in Blast is verschrikkelijk flauw, waardoor je je steeds meer gaat irriteren aan de film. Ik kon uiteindelijk niet wachten tot de film afgelopen was.

Van de actie moet de film het ook niet hebben. Deze is verschrikkelijk chaotisch gemonteerd en de effecten komen overduidelijk uit de computer.

Na Submerged heeft Hickox eigenlijk weer een draak van een film afgeleverd. De cast is verkeerd, de actie ongeinspireerd en de humor flauw. Alleen Vinnie Jones en Vivica A. Fox redden de film nog een beetje.....Jammer!

1.5 ster

avatar van voTe_BoT

voTe_BoT

Wat een slechte film. Na 10 minuten begon ie al te vervelen. Heb hem 20 minuten volgehouden. Zonde van je tijd en geld. 1*

avatar van mikao_ushi

mikao_ushi

heren /dames is dit niet een film van 2005 zo nee laat het dan even weten en anders verderen die hap.

wat een walgelijke knakenduikersfilm was dit zeg! Slecht acteerwerk van de heer Griffin gecombineerd met wat geforceerde humor.

ook hebben ze er een sentimenteel stukje in proberen te proppen bijvoorbeeld in de scene waar hij zijn adoptie-zoontje weer ziet in dat hospitaal en tegen hem gaat praten als hij bewusteloos is.... WAT EEN CRAP GEK!!

jammer van mijn tijd! Echte afrader...

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Het is zeker geen topfilm, maar even voor tussendoor best te doen. Dat kleine jongetje is natuurlijk bloedirritant, en zo zijn er nog wel wat dingetjes waarvan je denk van "Tsjah" Maar al met al toch wel 3 sterren verdiend

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik vind dit echt een van de beste b-film dat ik ooit heb gezien.

hier zit gewoonweg alles in humor, actie, spanning, enz...

ik had het zeker niet verwacht dat deze film zo goed ging zijn en ook zeker niet dat hij van mij een 5 zou krijgen want ik vind de rol van eddie echt super en het is dan ook de eerste keer dat ik hem zo serieus zie spelen, oke af en toe is er een grappig moment maar ja dat is eddie (dat vind ik juist zo goed aan hem) en van breckin meyer ben ik ook verschoten, hij speelt hierin echt supergoed, het is zijn beste film dat ik ooit heb gezien.

het duo eddie en breckin vind ik ook super het was precies ik keek naar het duo chris tucker en jackie chan in rush hour, alleen iets minder grappig.

en dan nog te zwijgen over de trucks en special effects ik heb echt soms gezegd van waaaaaaaaaauw ik stond er echt versteld van.

ook al is het een b-film maar dit is absoluut de beste b-film dat ik in heel mijn leven heb gezien, echt fantastisch.

zeker een aanrader.

een dikke 5

avatar van Quentin

Quentin

Lachwekkend slecht ... 1 *

avatar van djelle

djelle

Under Siege met een neger in deze zeer middelmatige 'b-actiefilm'. Eddy Griffin doet het niet slecht, maar geef mij toch maar Seagal (wel leuk: Griffin maakt er een grapje over) in dit soort situaties. Breckin Meyer is natuurlijk alleen maar de irritante 'buddy' in het verhaal, en acteert even goed als een lantaarnpaal.

De actie ziet er dan weer verrassend goed uit met momenten, dus mochten ze dit nog wat rijkelijker verdeeld hebben was het misschien nog ietsje beter geweest. Best vermakelijk soms, maar het 'blast' je zeker niet weg.

avatar van DeCol

DeCol

Ik snap niet dat iemand hier 5 sterren voor kan geven. Belachelijke film. Ik had er zoveel meer van verwacht. Vinnie Jones speelt zo slecht de slechterik! Eddie Griffin heb ik ook beter gezien!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Eddie Griffin is gaar hij doet alsof hij de allerbeste is terwijl hij dat niet is

er zitten een paar mooie acties in en een leuke verhaal

maar op een of ander reden was het toch best saai

avatar van jeronimus72

jeronimus72

wat een kartonnendozen aktie was me dit..0,5

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

hmmm Die Hard principe is een beetje uitgemolken afgelopen jaren....

Vreemd om Griffin in deze rol te zien, en de quasi-dramatische band met dat jochie kwam mij wat te onnatuurlijk over.

De aktie scenes waren vaak wat over the top, maarja als ze goed uitgewerkt zijn dan stoor je je daar niet aan. Maar de acteerprestaties en het realisme waren zo slecht....

Dit soort aktie, dit soort verhalen... ik snap niet waarom filmmakers zich nog aan dit soort films bezig houden... Jammer!

avatar van Leno

Leno

Het gejatte, uitgemolken verhaal was niet alles wat slecht was aan deze film. De acteurs, dialogen en geloofwaardigheid waren eveneens bagger. Het blijkt ook weer dat Jones een zeer beperkt acteur is.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Een schaamteloze gejatte versie van Under Siege in een Die Hard mengelmoesje met inderdaad een gejatte scene van Backdraft. Er wordt zelfs een link gemaakt door Griffin naar Under Siege, maar goed, er zijn zelfs hele scenes compleet gejat.

Muziek is wel lekker powerachtig trouwens. 1,5 ster.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Net goed 3.0

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Standaard actie-filmpje met als verhaal: Terorristen kapen een booreiland en een medewerker komt in actie. Punt. Met daarnaast nog even een bedreiging met een nucliare bom en je hebt zo een simpel filmpje. Film was opzich voor vermaak redelijk maar zeker geen hoogvlieger. Actiescenes waren ook nog wel te doen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film, heb me wel vermaakt.

avatar van gotti

Weinig nieuws onder de zon. Jones is sporadisch best aardig; verder knudde met een rietje. Slecht gesneden, geschreven en gedraaid. En Griffin is totaal niet geschikt als actieheld...

avatar van aBronxTale

aBronxTale

gotti schreef:

ja daar sluit ik me bij aan

0,5

avatar van Jessel

Jessel

Leuke film!

avatar van boldhead

boldhead

gister gekeken en toch wel een grappige film, beetje under siege achtig, maar dan anders