Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Michael Mayer
Met onder meer: Colin Farrell, Robin Wright en Dallas Roberts
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot A Home at the End of the World
"Family can be whatever you want it to be."
Bobby (Colin Farrel) en Jonathan ontmoeten elkaar op school in de jaren 60. Wanneer Bobby's broer om het leven komt, stort zijn wereld in. Kort daarop verliest hij ook nog zijn beide ouders en gaat Bobby bij zijn schoolvriend Jonathan en diens ouders wonen die hem opnemen als hun tweede zoon. Jonathan en Bobby hebben een bijzondere band en experimenteren zelfs seksueel met elkaar. Wanneer Jonathans moeder (Sissy Spacek) hen betrapt, besluit Jonathan zo snel mogelijk het huis uit te gaan. Jaren later zoekt Bobby Jonathan op in New York en raakt verliefd op diens huisgenoot Clare (Robin Wright-Penn). Spanningen tussen de drie ontstaan wanneer de grenzen vervagen wie nu van wie houdt.
Bobby Morrow (1982)
Isabel Morrow
Ned Glover
Esteban
Poster : http://www.impawards.com/2004/home_at_the_end_of_the_world.html
Er hangt natuurlijk veel af van het uiteindelijke script en de invulling van "derden". Maar een film gebasseerd op schrijfsels van diezelfde man die het meesterlijke 'The Hours' schreef? Daar laat ik zelfs m'n lichte afkeer voor Colin Farrell niet tussenkomen. Hopelijk krijgen we hem eens te zien zonder één en al arrogantie uit te stralen.
jassonn
Verhaal klinkt wel leuk,maar ik hoop niet dat het net zoiets als The Hours wordt want daar vond ik dus niet echt veel aan.
Bloompje
Ik heb het boek gelezen. Echt een aanrader, prachtig boek. Ik hoop dat Colin Farrell erin gaat slagen om het personage geloofwaardig neer te zetten. hij speelt de gevoelige homo. Ik ben benieuwd. En Robin Wright Penn, mooie keuze. Ik denk echt dat het een magische film zal worden. Ga dat boek lezen!
Bloompje
En Amerika komt de film pas in augustus uit.
Eind juli blijkbaar en er is nu nog altijd geen trailer.
Bloompje
er is toch al een trailer te vinden in drie formats op volgende site:
Phoenix
Colin Farrells geslachtsdeel schokt vrouwen
Acteur Colin Farrell had al niet te klagen over vrouwelijke aandacht, maar nu zal hij waarschijnlijk helemaal moeite hebben om de vrouwen van zich af te houden. Het is namelijk bekend geworden dat er scènes uit zijn nieuwe film zijn gehaald vanwege de overenthousiaste reactie van het vrouwelijke testpubliek.
In A Home at the End of the World is de Ierse acteur voor het eerst volledig naakt te zien en de zaal was behoorlijk onder de indruk toen in beeld kwam hoe groot zijn geslachtsdeel is. Een bron wist de Britse krant de Sun te vertellen dat het publiek naar adem hapte toen Colin in beeld verscheen. Het vrouwelijke deel in de zaal werd al snel overenthousiast, terwijl het mannelijke deel zich steeds ongemakkelijker en waarschijnlijk onzekerder voelde. Het was de producers van de film een doorn in het oog dat na de scène niemand verder nog oog had voor het plot van de film.
De blootscènes zijn er dan ook snel uitgeknipt, maar of de film met of zonder verschijnt, is nog even afwachten. Colin Farrell, die in de film een biseksuele man speelt, was namelijk woedend toen hij het hoorde en eist dat de scènes in ieder geval in de DVD-versie te zien zullen zijn.
Rare vent...
The Sun, dat zegt al genoeg. Zou me niks verbazen als het compleet verzonnen is, of dat de betreffende journalist betaald krijgt van de filmstudio voor deze geslaagde publiciteitstruc.
Bloompje
die scenes moeten erin blijven, die zijn essentieel voor het verhaal. ik heb het prachtige boek gelezen en ik hoop dat ze een betrouwbare versie hebben gemaakt, uit de trailer kon ik het nog niet echt halen of ze dat wel gedaan hebben. Maar als Colin Farrell eist dat die naaktscenes er terug in moeten dan denk ik en hoop ik van harte dat ze wel een goeie film hebben gemaakt.
kevke1990
Lijkt me wel een mooie film en ik ben ook een beetje fan van Collin Farrell.
Als Farrell's penis er blijft inzitten gaat er sowieso meer volk gaan(denk aan die tienermeisjes die Colin Farrell te gek vinden)
FeZ
Goeie film!
Fijn en nuttig commentaar altijd...
(net zoals dit berichtje inderdaad)
MFEO
Wil Colin Farell ook wel naakt zien!!!!!! mmmmmmmmmmm
madelon25
Mooie film en inderdaad ze hebben een naakte Collin er toch echt uitgeknipt EEUWIG ZONDE.
Mooi verhaal, vond alleen het einde toch net iets te vaag.
dje-em
ge-wel-dige film, colin farrell speelt uitstekend, muziek is wonderschoon, het is een feelgood movie die films die die titel gebruiken (costa) totaal een keiharde trap onder de kont geven.
frojo
aardige film er wordt wel goed in geacteerd alleen het einde is niet erg bevredigend
DiKKe_OsCaR
- 2029 stemmen
Ik moet toegeven dat ik de film na een half uurtje (kan ietsjes meer zijn) heb afgezet, omdat ik het echt zooo'n klote-film vond... Ik ben wel van plan hem nog af te kijken, dan misschien mijn rating aan te passen. Maar tot dusver is het een magere 1.5*.
gemaster
Als je de film niet totaal hebt gezien mag je eigenlijk niet stemmen.
Esteban
Bad adaptation. Ondanks de veelbelovende start werd het hoofdprobleem al snel voelbaar. In een poging alle belangrijke scènes uit het gelijknamige boek in de film te proppen, zijn de overige gebeurtenissen gesneuveld. Net deze blijken van essentieel belang om een band te creëren tussen de kijker en de personages. Blijven over, een aantal –toch wel- sterke momenten die mede door de plotse tijdsprongen weinig samenhang kennen, hier en daar mooi acteerwerk en een sfeerbevorderende soundtrack. En Colin Farrell mag hier dan wel insinueren dat hij een gevoelige jongen is, maar het overdadige gebruik van trieste hondjesogen en bijhorende wenkbrauwhouding weet ons niet te overtuigen, integendeel. Misschien wél met een rosse pruik.
Het boek van Michael Cunningham (The Hours) lijkt me echter wel een aanrader.
A Home at the End of the World ** ½
Trip Fontaine
Mooie film, misschien net niet zo goed als The Hours, maar dat was dan ook een meesterwerk. Maar deze mag er ook heel erg wezen, vinnik.
HiLL
Colin Farrell speelde erg goed! Verder vond ik de film wat saai enm langdradig. In den beginne nog het leuks..wat drugs wel niet met je doet. (Glazen deur)
hinie
Vond hem helemaal geweldig. En mij overtuigde Colin Farrell wel!
Een welverdiende 5
Ché Cliché
Ik weet niet echt wat ik met deze film aanmoet. Zeer origineel en het acteerwerk is net te doen, maar toch kan de film mij niet honderd procent boeien. Ik kon mij te weinig, misschien door de 'raarheid' van de personages, inleven in de karakters.

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Juste une Question d'Amour

Mysterious Skin
Drama, 2004

Garden State
Drama / Komedie, 2004
aidsgebaseerd op boekbisexualityart housetantrum bisexuallhbtlgbt interestfilmnewfilmarch