• 9.370.487 stemmen

Reform School Girls (1986)

Actie / Erotiek | 94 minuten

Genre: Actie / Erotiek

Geregisseerd door: Tom DeSimone

Met onder meer: Sybil Danning, Linda Carol en Pat Ast

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Reform School Girls

"So young... So bad... So what?!"

Een jong meisje wordt na een mislukte overval in een opvoedingsgesticht geplaatst. Seksuele intimidatie, mishandeling en verkrachting zijn er aan de orde van de dag.

Jennifer Williams

Edna Dawson

Warden Sutter

Andrea 'Fish' Eldridge

Karen 'Knox' Charmin

avatar van Waku

Waku

Enorme rage eind jaren 70 en zelfs doorlopend in de jaren 80. Vrouwengevangenis films.

Ook deze "Reform School Girls"is daar weer een voorbeeld van. Een flinterdun (eigenlijk geen) verhaal en veel geweld.

Vermakelijk maar heel erg simpel.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Als fan van het genre heb ik weer heerlijk genoten van Reform School Girls. Alle cliche's van de W.I.P. Flicks zijn weer rijkelijk aanwezig.

De sadistishe gevangenisbewaarster en natuurlijk veel bloot. De actie zet meteen de toon en wordt de hele film doorgetrokken!

avatar van Meneer Bungel

Ik denk bloot

Yep. Foutje.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

'80s chicks (dressed - barely - accordingly) - check! Female communal showers - check! Catfights - check! Evil domina - check! Isolation cell - check! (hard)Rock 'n' roll - check! Let's go!

'Een jong meisje' uit de plot is natuurlijk een twintiger... dácht ik, maar nee! In ieder geval is het een breed en wild assortiment aan stoere rockhicks (1 uitzondering: die met het knuffelkonijntje - zal dat wel goed gaan?) met brulboei/wildebras Wendy O. Williams (zeg maar WOW!) voorop. Pat Ast kwam me bekend voor, maar bleek toch niet in de Porky films (Balbricker) gespeeld te hebben - in ieder geval een prima bitch, al kwam ze vaak net iets te komisch over. Niet echt erg.

Flink gevuld met allerhande actie zoals eerder omschreven, maar de eindriot is het speciale vermelden (en daarbij nogmaals WOW, met geweldig stuntwerk) wel waard. En in het kader van onbelangrijke details: het is eigenlijk geen school, maar een gevangenis.

Dikke 3,5*; dat is dus mooi vier sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijke film zeg. Gezien op een 'shabby' VHS-band, wat de beleving alleen maar goed deed. Heb 'm wel besteld op dvd want hier zit een verhoging in, vooral door de absurde rol van Wendy Williams (The Plasmatics) en die dikke leidster . Reform School Girls heeft alles wat de 80's zo onweerstaanbaar maakt.

avatar van Ramon K

Ramon K

Slechtste women in prison movie die ik tot nu toe zag. Vol onuitstaanbare karakters en performances.

avatar van mikey

mikey

Een van de betere girls behind bars films. Slechte meisjes hebben discipline nodig. Ze moeten werken op het land zonder eten of drinken, als dat de meiden niet in toom houdt dan is er altijd nog de hogedrukspuit tbv tucht/orde. Okay we hebben dit misschien al es eerder gezien, maar niet vaak genoeg. Veel vaart, humor en heerlijk anti establishment.

Zo durfen ze ze tegenwoordig niet meer te maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Rauwe gevangenisfilm, die er uit ziet als een mislukte reclameboodschap van “Victoria’s Secret” en “Beau Care”. Veel geweld, weinig verhaal en de meeste meiden zien er allesbehalve appetijtelijk uit. Kortom: rubbish!

avatar van Film Pegasus

Niet echt een geslaagde film. Ooit een succesformule denkelijk om actie met schone vrouwen te mixen. Het verhaal is een mix tussen One flew over the cuckoo's nest, Barb Wire en Cool Hand Luke. Maar dan wel niet meteen de beste elementen hieruit. Erotiek is ook relatief. Wat vrouwencatch en enkele schaars geklede vrouwen geven nog niet per se mooie scènes. Voor de liefhebbers, maar mijn ding niet.

avatar van Theunissen

Na een mislukte roofoverval, waar de film mee begint, in een duister steegje botst de jonge Jenny (gespeeld door Linda Carol, die best een aardig lichaam heeft) met de auto op de vlucht tegen een andere auto waardoor ze tegen de spreekwoordelijke lamp loopt. In de rechtszaak die daarop volgt, wordt Jenny door de rechter veroordeelt tot een opvoedingsgesticht (oftewel jeugdgevangenis). Eenmaal daar aangekomen moet ze gelijk (dat is al in de 5e minuut, dus het tempo is hoog ) met andere vrouwen eerst grondig douchen wat gelijk ook de eerste korte bloot scene is in de film.

Het hele verhaal speelt zich dus grotendeels af in het opvoedingsgesticht (waar ze o.a. moeten werken) en stelt zoals gewoonlijk in dit soort films weinig voor. Om het verhaal draait het natuurlijk ook niet en destijds keek je dit soort films puur alleen ter eenvoudig vermaak en vooral vanwege het bloot. Wat dat laatste betreft stelt de film eigenlijk wat teleur want echt veel bloot (ik heb welgeteld drie douche scenes geteld, waaronder een "Rambo" achtige, en het uitstapje van Jenny in de gevangenis met een man) valt er eigenlijk niet te zien (wel veel schaars geklede vrouwen).

Een van deze schaars geklede vrouwen is de pittige Wendy O. Williams (inmiddels overleden door zelfdoding in 1998) die vroeger een punk zangeres was (o.a. in de band " Plasmatics"). Haar hoofd ziet er eigenlijk niet uit en haar stem is ook best vreselijk, maar haar lichaam mocht er zeker wezen en ze heeft ook mooie rondingen die in deze film te zien zijn. In deze film speelt ze de typische bitch gevangene, die met iedereen ruzie zoekt. Buiten haar krijgen de opgesloten jonge meiden het ook regelmatig aan de stok met de lelijke vadsige doctores Edna (gespeeld door Pat Ast, die inmiddels ook al is overleden) en natuurlijk ook met de vrouwelijke directrice Sutter die gespeeld werd door de niet onaardig uitziende rijpe Sybil Danning. Ze maakt na circa 35 minuten haar intrede in het verhaal en ziet er wat uit als Ilsa uit de "Ilsa She Wolf " films. Een echte grote rol heeft ze overigens helaas niet en ze is ook niet bloot te bewonderen. Uiteraard zijn de meiden het niet eens met de omstandigheden, en vooral niet met Edna, in het opvoedingsgesticht en komen ze op het einde allemaal in opstand wat nog wat actie oplevert en uiteindelijk leidt tot de dood van Edna en de vrijlating van Jenny.

De film oogt verder in alles goedkoop (locaties, aankleding en cast) en de rock-muziek (o.a. van Wendy O. Williams) is behoorlijk cheesy, maar klinkt soms best lekker. Ook is de film behoorlijk langdradig, flauw en saai en dat ondanks de duur van circa 90 minuten. Heel slecht vond ik de film persoonlijk ook weer niet, want hij keek desondanks nog wel een beetje lekker weg.

avatar van PEN15

PEN15

#ock & Roll or $uck off

Zo stond dit namelijk te lezen op het navelshirtje van Wendy O. Williams. Ik wou eigenlijk het apestaartje gebruiken ipv dollar, maar dan kan ik ineens niks meer tikken..

rare film, echt bizar. Gaat totaal nérgens over. Opvoedkamp lijkt op een soort gevangenis, de bewoners dragen de ganse film door alleen ondergoed en skimpy outfits, een soort jodocus met een martin riggskapsel is de hunk in een pickup, huh okay.

Die Wendy O liep er het uitdagendst bij, ik ken haar hele achtergrond niet of wat er later met haar is gebeurd en wil daar niet respectloos over doen, maar jeetje het leek alsof ze twee tennisballen in haar bh had.

Waarom dan uberhaupt kijken? Ik wilde nog wat van Tiffany Helm zien die een klein bijrolletje had. Het verkleinwoord kan niet kleiner verkleind worden, want ze kwam nauwelijks in beeld en had idem tekst. Waarschijnlijk had ik dan beter naar The Zoo Gang moeten kijken, dus slechte keus.

Overigens, het was me hier niet om de "erotiek" te doen, maar die ene meid in die douchescene die alleen maar in beeld kwam om haar ferme funbags te tonen had mijn volle aandacht. Ik zag haar verder niet meer terug in de gehele film waardoor je kunt concluderen dat zij puur voor die shot was ingehuurd.

avatar van Onslaught

Onslaught

Leuke film best wel. Je moet er natuurlijk wel van houden want veel zaken zijn matig of slecht uitgevoerd, maar daar stoor ik me totaal niet aan.

avatar van richette

richette

Theunissen schreef:

mooie rondingen?rondje specsavers?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Als Theunissen als liefhebber van het women in prison genre slechts 2 sterren geeft is dat toch al een goede indicatie dat de film te wensen overlaat in de aspecten waarvoor dit soort film doorgaans wordt gekeken. De standaard ingrediënten zijn er wel, een plotje van niks, karakters met weinig diepgang, kliekjesvorming, straffen voor wie zich misdraagt. Het probleem is dat de straffen vooral uitgevoerd door de "opvoedster" Pat Asten eigenlijk niet worden getoond en letterlijk achter gesloten plaatsvindt. Andere vormen van geweld vooral vechten tussen de gevangen dames zelf zijn weinig expliciet. Dan zijn er nog vreemde toevoegingen van Sybil Danning als de warden die zo nu en dan haar zegje komt doen maar uiteindelijk en dan de typische stoker Wendy O Williams (kennelijk een populaire punk rock chick in de jaren 80) die samen met haar vriendinnetjes een verlengstuk vormden van de sadistische opvoedster. Om een of andere reden liepen deze dames zoveel mogelijk in sexy lingerie (wel bijna altijd hetzelfde, fris moest dat toch niet meer zijn na een tijd). Misschien was dit om het weinige naakt (een 2-tal openbare douchescènes of zo) wat op te vullen . Jammer dat de focus vooral lag op die spuuglelijke Wendy die zelfs haar laarzen aanhield om te gaan slapen. Ze werd overduidelijk opgevoerd als bull dyke maar kwam voor mij meer over als een half omgebouwde vent. Er wordt geïnsinueerd dat ze het seksslaafje is van de opvoedster, maar dat moet je er zoals wel vaker met deze film bij fantaseren. De enige seksscène is een korte tussen de main girl en een breinloze hunk wiens rol ik al vergeten ben.

De instelling komt over als een kruising tussen een internaat en gevangenis en daartussen ook nog wat straf-werkkamp. Voortdurend vroeg ik me af wat nu eigenlijk de bedoeling was van de regisseur, wat voor soort film poogde hij eigenlijk te maken. Er zijn een aantal dramatische scènes waardoor je het gevoel dat de initiële bedoeling lijkt toch een serieuze film te krijgen met bijna goed acteerwerk, maar niet veel later krijg je weer het gevoel dat je naar een parodie zit te kijken die uiteindelijk niet echt grappig is. Het enige lichtpuntje in een cast vol vervelende en oninteressante personages is Sherri Stone als de getormenteerde Lisa. Het gekke is dat de film totaal geschift wordt de laatste 20 minuten, was nog best amusant. Altijd interessant als iemand een atypische film wil maken binnen een bepaald thema en bepaalde clichés anders wil invullen, maar als je uiteindelijk de drijfveer wegneemt voor de liefhebbers van het genre, hou je natuurlijk een draak van een film over...