• 9.371.574 stemmen

Nu Jing Cha (1973)

Actie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Rumble in Hong Kong / Police Woman / Young Tiger / Nui Ging Chaat / 女警察

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Mu Zhu

Met onder meer: Charlie Chin en Jackie Chan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Nu Jing Cha

"Young Tiger"

Een vrouw sterft in een taxi. Een bende volgt de taxi en bedreigt de chauffeur; zij zijn op zoek naar de portefeuille van de vrouw. De chauffeur van de taxi gaat samen met een vrouwelijke agent achter de bende aan...

Agent Ho Mai-Wa

Inspector Fung

Won Ming

avatar van citybird

citybird

Goedkoop verhaaltje dat op zich niet veel voorstelt. Film telt wel enkele gevechten die er nog net mee door kunnen. Ook nog even opmerken dat de jonge Jackie Chan makkelijk herkenbaar is door een enorme behaarde moedervlek (?) op zijn wang. 1,5*

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Jackie chan is een van de bende leden, die de hele tijd tegen de goeierik vecht. De film stelde verder niet zo veel voor idd. Eventueel voor de jackie chan fans, een must see. 2/5

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Het verhaal stelt helemaal niks voor. De beeldkwaliteit vind ik nooit echt relevant bij een film maar deze was erg slecht. Ze hadden het beter zwart wit kunnen maken. Maar ook sommige scene's zoals de vrouw die dan sterft in de taxi had echt geloofwaardiger gemoeten. Voor Chan geef ik een 2,0 maar voor de rest helemaal niks.

avatar van jackie chan

jackie chan

Deze heb ik vandaag bekeken. En tja.

Jackie Chan als Bad-Guy ben er best positief over. Maar niet over de fim zelf.

Het beeld is slecht. Het lijkt wel een 'stomme film' zo lopen/vechten ze. Da's erg irritant want je kijkt deze film juist voor de gevechten. Vond ze neit slecht maar het beeld is gewoon te slecht en traag dat je niet veel te zien krijgt van de actie.

En het verhaal, voor zover die er is, was wel heel erg vlot. Zo vlot zelfs dat je 't gewoon niet meer begrijpt.

Ik raad iedereen aan deze film te laten liggen. Er zijn veel mooiere films van JC in die tijd (Police Story 1,2,3 en 4. er is ook een deel 5 maar die is anders).

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mmm. Misschien heb ik mezelf nogal zachtjes uitgedrukt. Ik had eigenlijk moeten zeggen bedroevend slecht.

avatar van neo

neo

Boven elke verwachting start de film bijzonder aangenaam met enkele vlotte actiescenes, ondersteund door een amusante jaren '70 score. Of alle muziek van de Chinese componist is vraag mij af, aangezien internationale versies van Hong Kong films geregeld gebruik maken van veel bestaande filmmuziek. Of vaak ook een prima mix. Hoe dan ook, de actie is verre van erg goed, maar ik had er wel in zekere mate een zwak voor. Het feest daarbij is compleet dankzij de slechte dubbing en de ronduit belabberde, van vhs gekopieerde, beeldkwaliteit.

Helaas verliest de film halverwege drastisch aan tempo en verdwijnt het tamelijk hippe gevoel van het begin haast geheel van het toneel. Blijft over een toch al erg simpel verhaal wat maar weinig boeit, een aardige rol van Charlie Chin en een memorabele rol van Jackie Chan, die een volwaardige slechterik speelt. Slechts een jaar hiervoor was hij een weinig opvallende tegenstander van Bruce Lee in Enter the Dragon, maar een volwaardige slechterik is het nauwelijks te noemen. In diens verdere carrière speelde hij sporadisch iemand die op papier een slechterik was (Miracles, Rob N' Hood, The Sinjuki Incident), maar als sympathiek karakter werd neergezet. Ook was er de soms scheldende Chan in The Protector. Maar zijn rol als slechterik in Ru Jing Cha blijft tot op heden een uitzonderlijk geval.

avatar van Metalfist

Metalfist

Jackie Chan en de enorme moedervlek

Ondertussen zijn we aangekomen aan de derde film van de Jackie Chan saga waar ik en een kameraad aan zijn begonnen. Tot nu toe niet echt een enorm succes te noemen vermits er maar één film is die aan een voldoende geraakt (Cub Tiger from Kwang Tung voor de geïnteresseerden) maar de films hebben hun charme. Zeker als je ze met een kameraad bekijkt kunnen ze wel voor wat lachsalvo's zorgen.

Rumble in Hong Kong heeft dat echter niet. Op het eerste zicht lijkt het nog wel een interessante film omdat Chan deze keer eens aan de andere kant van de wet staat maar echt geloofwaardig komt hij nergens over. Sowieso is heel het verhaal eigenlijk maar een bizar samenraapsel van vreemde scènes want zo lijkt de film zich eigenlijk te concentreren op de handtas van de vrouw die in de taxi sterft maar wanneer de film eindigt, is die handtas nog altijd niet gevonden. Waarom die zo belangrijk was voor de bende? God mag het weten, al moet ik toegeven dat er een kans bestaat dat ik het heb gemist want ik was er op het einde niet meer geheel met mijn aandacht bij. Geen idee trouwens of ik een slechte versie ter mijner beschikking had of dat de cameraman gewoon enorm scheel keek want het merendeel van de personages kwamen maar voor de helft op mijn televisiescherm. Gezichten werden afgeknipt, gevechten gebeurden buiten beeld, ... En dan heb ik het nog niet over de waardeloze dubbing gehad. Eagle Shadow Fist was ook in het Engels gedubt maar dat viel nog goed mee, dit lijkt echt nergens naar. Naar het einde van de film toe verdwijnt de dialoog zelfs voor 5 minuten en heb je alleen nog maar wat achtergrond geruis.

Net zoals alle Jackie Chan films die we tot nu in de queeste hebben gezien, is de film eigenlijk alleen maar aan te raden als je net zoals ons alles van Chan gezien wilt hebben. Rumble in Hong Kong bevat een redelijk speciale rol voor Chan vanwege het feit dat hij bendeleider is maar eerlijk gezegd, dit doet hij vrij slecht. Waarom er ook in godsnaam gekozen is om hem een enorme (en behaarde) moedervlek op zijn wang te laten hebben is mij een raadsel. Ach, het zorgt er wel voor dat je hem snel herkent. Voor de rest staat de film bol van de slechte acteerprestaties. De sterfscène in de taxi is werkelijk te fout voor woorden maar daar blijft het jammer genoeg niet bij. Wel leuk om praktisch de gehele cast uit Eagle Shadow Fist terug te zien verschijnen. Het was mij op het eerste zicht niet opgevallen maar toen mijn kameraad me er op wees, herkende ik een hele hoop personages.

Een verhaal dat nergens op slaagt en ook nooit echt mooi wordt afgerond, een groep acteurs die precies voor de eerste keer voor de camera stonden, slecht camerawerk en een dub om van te beginnen schreeuwen. Er is veel mis met Rumble in Hong Kong maar de aanwezigheid van Chan maakt het nog een tikkeltje doenbaar.

Beetje verrassende film.

Chan als echte bad guy zie je eigenlijk maar zelden. Er zijn wel een aantal films waar hij niet compleet legaal is, maar een onsympathiek personage speelt hij eigenlijk zelden. Behalve dan in deze film blijkbaar. Zal wel zijn omdat hij z'n rollen toen nog niet echt te kiezen had, maar daarom wel opvallend.

Ook een actiefilm in modern-day (althans, toen modern-day) Hong Kong zie je ook niet zo vaak. De 70s worden toch getypeerd door de heerschappij van de Shaw Bros en diens martial arts werk was eerder historisch getint. In dat opzicht ook wel eens leuk wat anders te zien, al sluit het dan wel weer aan bij het HK werk van Bruce Lee.

Laatste opvallende element is de moedervlek van Chan ... echt een enorme zwarte plek op z'n gezicht die absoluut niet geloofwaardig overkomt. Al is dat maar één van de elementen waaraan je kan zien dat het hier een eerder goedkoop genrewerkje betreft.

Goed is het verder niet echt. Matige gevechten, plat plotje, beperkt acteerwerk. En wie niet houdt van slecht onderhouden gebitten kan deze ook beter niet kijken. Anderzijds is het gebit van de bad guy wel een mooie metafoor voor de film zelf.

Ach ja, gelukkig wel in originele dub gezien, staat op Netflix (BE) voor liefhebber, dus wie interesse heeft in Jackie Chan of HK cinema in het algemeen kan hem makkelijk even meepikken. Kort filmpje en wel grappig om eens te zien, maar goeie cinema is het niet bepaald.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Paar aardige gevechten redden de film van de laagste score. Een wat vreemd verhaal, chaotisch en nauwelijks interessant. Maar wat vooral stoorde was de belabberde beeldkwaliteit waardoor elke vorm van plezier of kijkgenoot onmogelijk wordt gemaakt. 1,0*.