• 9.372.347 stemmen

Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Documentaire | 98 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Turtle Power

Geregisseerd door: Randall Lobb

Met onder meer: Peter Laird en Kevin Eastman

Plot Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles

"A Look Under The Shell"

In het voorjaar van 1984 verscheen er een vreemde nieuwe strip op de markt. Te groot om in de rekken te passen, te opvallend om overheen te kijken. De Teenage Mutant Ninja Turtles presenteerden een origineel en nieuw soort superheld. Makers Eastman en Laird braken alle bestaande regels, waardoor de kans op succes klein leek, maar de strip vloog over de toonbank. Een televisieserie volgde en de merchandise was niet aan te slepen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Aapje81

Aapje81

Aardige documentaire over de geschiedenis van The Teenage Mutant Ninja Turtles. Alles wordt verteld vanuit het perspectief van de makers en hier en daar is er ook een kritische noot, maar wat deze documentaire vooral aardig maakt is het jeugdsentiment.

Zelf was ik een jaar of 10 toen The Turtles bekend werden in Nederland en ik was enorm fan. Het doet dan ook goed om fragmenten van de tekenfilms, films en Nintendo spelletjes te zien. Verder vond ik het wel boeiend dat The Turtles origineel best wel een donkere strip was.

Maar goed al met al een aardige docu die misschien af en toe wat te langdradig is maar zeker relevant.

Boven gemiddeld.

avatar van Esteban

Esteban

In de US is deze beschikbaar via Netflix. In BE niet. Geen idee hoe het met NL zit?

In other news:

POWER OF GRAYSKULL: The Definitive History of HE-MAN and the Masters of the Universe, van dezelfde makers, is vanaf 24 augustus exclusief te zien op Netflix. I'm in!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

In oktober te zien bij RTL4, héél vroeg in de ochtend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Veredelde 'The Toys that Made Us'- Netflix documentaire die me verraste door het aangenaam rustige verteltempo. Het fenomeen begon net voor mijn tijd dus ik wist er alleen vlagen nog van - die pratende hersenen die ik toen en nog steeds wat vreemd vind.

Wordt op het einde wat langdradig en ik had graag het verplichte 'fans over de hele wereld'-nummer gráág ingewisseld voor wat meer informatie over de rest van de films, maar evengoed: leuke, boeiende popcultuur-documentaire.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg leuk en goed. Op het eind wat rommelig. En je mist (een voice over met) feiten. Hoeveel seizoen en afleveringen liep het, waarom verkochten ze de rechten, wat was er met de games. Dingen werden erg snel maar onvolledig behandeld. Jammer.

Wel goed dat de namen en 'functies' steeds in beeld stonden. Het waren er te veel om te onthouden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardig in elkaar geflanste documentaire, omtrent de Teenage Mutant Ninja Turtles. Ik was hier vroeger als jongeling een ontzettend grote fan van. Van zowel de comics, tekenfilms alsmede de computergames, noem maar op. Ook de nodige action figures ontbraken destijds niet. Het is een hype uit vervlogen tijden, wat ervoor zorgt dat deze docu het nodige jeugdsentiment oproept. Leuk om te zien en om de relevante betrokkenen aan het woord te horen.

3 Sterren.