• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Alex Winter

Met onder meer: Todd Shipley, Christopher Soghoian en Kirk Ulbricht

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Deep Web

"The crime saga of the digital age."

Een ontdekkingsreis door het snel groeiende, onbekende deel van het internet; het Deep Web. Ontraceerbaar, versleuteld, gevaarlijk en bovenal vol met illegale praktijken. Het Deep Web werd algemeen bekend door de digitale drugsmarkt Silk Road, waar de 28 jarige Ross Ulbricht binnen enkele jaren multimiljonair mee werd. Maar is Ulbricht wel het grote brein achter Silk Road, of is er een groter complot gaande?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ambrosini

ambrosini

Zeer interessante verhaal, zo leer wat er allemaal afspeelt op internet/wereld.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

Maar ff op de watchlist! Klinkt interessant!

Njah.

Zoals wel meer met dit soort docus begint met aan een onderwerp en eindigt men met het wel en wee van één bepaald persoon. Ik vind het jammer want er valt echt wel genoeg te zeggen over "the dark web" zelf, maar dat is als documentaire iets complexer in elkaar te zetten.

Dus kijken we een halve docu lang naar de oprichter (?) van Silk Road, een site waar iedereen vrij kan handelen (en dus een broedplaats voor drugs en andere illegale zaken), die geklist wordt en voor de rechter moet verschijnen. Mama en papa mogen hun zegje doen, de advokaat komt af en toe langs en er is nog een reporter die de zaak in een wat bredere context plaats, maar Ulbricht staat centraal.

Terwijl ik meer wil weten over "de andere kant van het web". Winter komt niet veel verder dan een aantal feitjes en gerelateerde zijplotjes, maar echt in de diepte gaat deze docu niet. Daarvoor is de tijd niet, aangezien het menselijke aspect de bovenhand neemt.

Tegenvallertje dus, hier was veel meer over te zeggen.

avatar van jex

jex

Mijn ervaring over tor en de mysterie van de darknet was heel kort. Vond het heel traag werken. Maar wel erg interessant, die anominiteit. Dus ik snap wel waarom silk road en vele andere geheime sites daar te vinden zijn. Dus wel deels mee eens met de docu maar laten we eerlijk zijn. Het blijven gewoon drug dealers. En drugs are bad mmmmkay.

avatar van MrDaemen

MrDaemen

Het gaat inderdaad vooral over de (mogelijke) oprichter van silk road en of zijn zaak wel eerlijk behandeld is. Dit is wel een heel specifiek onderwerp om als 'ontdekkingsreis door het deep web' betiteld te worden. Bovendien wordt die zaak dermate eenzijdig gebracht om daar ook maar een mening over te kunnen vormen.

avatar van missl

missl

Eenzijdig verhaal over een kant van het web dat ik niet ken. Begint heel interessant over hoe dat web ontstaan is en wat je erop kan krijgen. Ik was hier heel benieuwd naar. Maar dan slaat de docu om naar 1 man die het allemaal opgezet zou hebben en dat hij geen eerlijk proces krijg. Echter is het in dat opzicht weer te oppervlakkig. Docu weet zelf niet welke richting te kiezen en laat mij eigenlijk met nog minder informatie erover achter.