• 9.371.830 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Greutert

Met onder meer: Isla Fisher, Jim Parsons en Gillian Jacobs

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Visions

"Blood will stain the land."

De jonge aanstaande moeder Julia verlaat het hectische stadsleven om zich bij haar echtgenoot David te voegen in hun prachtige nieuwe wijngaard. Daar wordt ze geplaagd door vreemde geluiden en visioenen van een sinister figuur. Niemand anders hoort of ziet iets, zelfs David niet. Hij begint zich steeds meer zorgen te maken over het welzijn van zijn vrouw. Zijn het hallucinaties of is er daadwerkelijk iets aan de hand?

avatar van tattoobob

tattoobob

Vette poster

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Jim Parsons (Sheldon Cooper) in een horrorfilm.

avatar van Daan258

Daan258

Spartaan1986 schreef:

Jim Parsons (Sheldon Cooper) in een horrorfilm.

Haha, was me niet eens opgevallen. Ben benieuwd hoe dat zal verlopenXD

avatar van Corcicus

Corcicus

Hopelijk wat beter dan het onnozele Jessabelle.

avatar van maurice32

maurice32

Veel gejat van de film À l'Intérieur ( inside ) .

avatar van Corcicus

Corcicus

Inderdaad. Men is de mosterd schaamteloos gaan halen bij de Franse gruwelfilm à l'interieur, zowel begin als einde waren nagenoeg compleet gelijk, behalve dan dat men hier veel braver is gebleven. Van horror is dan ook geen sprake, veeleer betreft het een mysterieuze thriller die echter wel lekker wegkijkt.

Wat een prul.

Qua plot neigt de film sterk naar A l'Intérieur inderdaad, al zitten we dan hier meer in premonition-modus. Maar da's puur kijkende naar het verhaal, want deze Visions is een stuk softer en braver dan het Franse meesterwerkje.

Dat Greutert geen geweldig regisseur is, is uiteraard niks nieuws, maar met z'n wij-willen-ook-in-films-spelen TV castje en flauw jengelig zwangerschapsplotje zit hij toch écht op een dood spoor. Fisher is oersaai, Parsons een complete miscast (compleet overbodig personage ook) en Longoria ... njah, die heeft haar rol allicht ook niet uit weelde aangenomen.

Nergens is het spannend, eng of zelfs maar een beetje enerverend. Het kabbelt gewoon langzaam voort, de uitvoering is pover en de twist (als we het dat al mogen noemen) bedroevend. Mnee, dit was het niet.

avatar van The Oceanic Six

Erg voorspelbare horror, dat vrij weinig te bieden heeft op wat goedkope scares na. En toegeven, ik vond het einde nog niet eens zo slecht, al is het nodige gejat van A L'Interieur, 1 van mijn favoriete horrorfilms.. Maar tot dat slot heb je jezelf wel ruim weer een uur door ''boehoe ik zie en hoor dingen en niemand gelooft mij'' gezeur moeten sleuren. Ben er wel een beetje klaar mee. Wel geinig dat Jim Parsons en Gillian Jacobs een rol spelen, van The Big Bang Theory en Community, 2 series die ik graag zie. Maar zeker Parsons heeft maar een overbodige, inwisselbare rol. Hij zal wel erbij genomen zijn om de film wat bekendheid te geven.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Zwak, slap en saai.

In het begin denk je nog dat dit wel wat kan worden maar al heel snel verslapte mijn aandacht door het onozel zwanger gillend wicht die nergens wist te overtuigen maar des te meer irriteerde.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Film duurt exclusief aftiteling 75 minuten dus hij was makkelijk uit te zitten. Ik had moeite om Jim Parsons los te zien van Sheldon Cooper en schoot gewoon in de lach van deze belachelijk serieuze rol van hem. Verder een goed geacteerde en soms spannende film waar de uiteindelijke climax leentjebuur is gaan spelen bij Haute Tension en A l'interieur. Heeft zijn goede en slechte momenten.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Stel je het volgende voor. Het jonge koppel Eveleigh (Isla Fisher) en David (Anson Mouth) trekken naar de boerenbuiten om er een landelijke wijngaard te onderhouden (iets wat ze al jaren van droomden) en ook om het hectische leven te ontvluchten na een tragisch auto-ongeluk waarin Eveleigh betrokken was. Voeg daaraan toe dat het gebouw van deze wijngaard een verleden kent, Eveleigh hoogzwanger is en langzamerhand meer last begint te krijgen van visioenen. En tenslotte is er ook nog de befaamde wijn-recensente Helena (Joanna Cassidy) die Eveleigh in trance betrapt in haar slaapkamer terwijl deze een soortement bezweringen uitkraamt. Mijn eerste gedachte was dat ik naar de zoveelste variant van “Rosemary’s baby” aan het kijken was. Terstond leken alle omstaanders en aanverwanten verdacht. Zelfs echtgenoot David zat volgens mij in het complot om één of andere satanische rite te starten met zijn vrouw als hulpeloos slachtoffer.

Geloof me vrij, ik zat er volledig naast wat deze film betreft. De uiteindelijk ontknoping was compleet het tegenovergestelde van wat ik verwachtte. Misschien is er een glimp van originaliteit, de aanloop naar deze ontknoping is het allesbehalve. Het volledige gamma van verschijnselen die voorkomen in films met een bezeten huis, passeren hier. Verwacht je dus aan verschijnende en verdwijnende voorwerpen, uit zichzelf verplaatsende objecten, ontploffende wijnflessen en bloederige handafdrukken. Natuurlijk blijken deze paranormale gebeurtenissen in rook op te gaan nadat Eveleigh paniekerig haar verhaal doet, waardoor al snel de conclusie wordt getrokken dat haar hormonenspiegel haar parten begint te spelen en dat het innemen van antidepressiva noodzakelijk is. Isla Fisher heeft dus haar handen vol met angstig rondkijken en constant gillend door het decor te lopen. En natuurlijk is er weer niemand die haar gelooft.

Uiteraard kwam geen enkele acteur of actrice mij bekend voor. Niet moeilijk, daar ik een totale onbenul ben als het over televisiereeksen gaat. De enige die me bekend voorkwam waren Isla “Now you see me” Fisher en Joanna Cassidy. Niet dat de vertolkingen zo erbarmelijk slecht waren. Maar echt indrukwekkend was het nu ook weer niet. Eigenlijk kwam het over als doorsnee en eendimensionaal. Raar maar waar, de vastgoedmakelaar vond ik nog het schitterendste met zijn sarcastische ondertoon en commentaar nadat hij de geschiedenis van de wijngaard heeft doorgespit op zoek naar eventuele dramatische voorvallen in het verleden.

Laat jezelf ook niet misleiden door de filmposter. Die ziet er spookachtiger uit dan de film zelf. Ik zou het ook niet bepaald bestempelen als horror. Het is eerder een paranormale thriller die men perfect zou kunnen gebruiken als episode van de “X-files”. De schaarse schrikmomenten zijn niet bijster origineel en worden enkel angstaanjagend door het gebruik van luide geluidseffecten. Voor mij was “Visions” een matige film. Niet slecht en ook niet goed. Het zoveelste eindproduct dat voortborduurt op gekende elementen. Een film zoals ze tegenwoordig aan de lopende band worden gemaakt.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Kevin greutert heeft het idee dat hij kan uitblinken in het horror genre .

Maar zijn films steken nergens boven de middelmaat uit.

Het casten van Jim Parsons ( wel als dokter gelukkig) is totaal misplaatst

Een rol in de muppets is te overzien,hier is het swiebertje effect helaas niet ongedaan gebleven.

Om die man uit zijn rol te zien als Sheldon Cooper is een behoorlijk opgave voor de kijker en de man zelf.

Gillian jacobs is een frisse verschijning,maar komt beter uit de verf bij het wat lichtere werk.

De visions dus,,,,het kijken begon erg sceptisch,en als dan de zin:

Something happend here , so terrible,it stays on the land"voorbij komt is het tijd voor een diepe zucht ?

Een spookhuis film,gelukkig duurt de film kort en was ik toch benieuwd hoe het nu met visions zat,oftewel : hoe zat de vork in de steel.

En het einde stelt zeker niet teleur.Zit erg goed in elkaar.

Hier en daar was saai. geen uitblinker ,maar door het eindplot en de speelduur net aan een voldoende.

avatar van Daan258

Daan258

Vrij langzame film waar eigenlijk alleen de laatste 20 min leuk waren om naar te kijken.

Ondanks de korte speelduur was het voor mij een redelijk lange zit.