• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Christophe Honoré

Met onder meer: Amira Akili, Sébastien Hirel en Mélodie Richard

Gesproken taal: Frans

Plot Métamorphoses

"The gods are amongst us"

De jonge Europa wordt voor haar schoolpoort aangesproken door Jupiter, een mysterieuze knappe jongeman. Ze laat zich verleiden door zijn bedwelmende verhalen over goden die verliefd worden op jonge stervelingen. Hij nodigt haar uit om hem te volgen en ze wordt zo ondergedompeld in werkelijkheid geworden mythes. Gebaseerd op het gelijknamige vijftiendelig Latijns dichtwerk van Ovidius.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Aangekocht door De Filmfreak. Release: t.b.a.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Klinkt interessant dit trouwens, en elke verwijzing naar Ovidius is altijd mooi.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

kappeuter schreef:

Aangekocht door De Filmfreak. Release: t.b.a.

Ik meen dat het een direct op DVD release zou worden.

Mochizuki Rokuro schreef:

Ik meen dat het een direct op DVD release zou worden.

Ja dat klopt, sinds 3 februari te koop op dvd.

avatar van niethie

niethie

De Griekse mytologie is voor mij iets heel abstracts, ik heb er nooit veel van begrepen, het interesseert me daarbuiten ook niet bijster veel en dit werkje heeft daar weinig aan kunnen veranderen, zo ben ik er niet opeens happig op geworden om me in plots te gaan lezen ofzo. Dat ze de verhalen wat meer naar de moderne tijd getrokken hebben leek me echter een goede zaak aangezien dat vaak wel voor me werkt, al had ik het idee dat ik wel een hoop miste door mijn onwetendheid. Gelukkig zijn de beelden en de raadselachtige atomosfeer spannend en sprekend genoeg om het toch boeiend voor me te houden.

Dat wil zeggen, helaas niet voor de volledige 100 minuten want na een tijdje had ik het wel gezien met al die rondspringende naakte mensjes en de (voor mijn intellect) onbegrijpelijke gedichtjes. Nochtans is het ergens een, niet geheel nader te verklaren, beklijvende ervaring en valt de eigenzinnigheid te prijzen, daarom geen heel laag cijfer. Jammer dat de trailer het mooiste al weggeeft trouwens. (2,5*)

avatar van gauke

gauke

Om de een of andere reden vond ik de gestileerde beelden intrigerend, magisch en gevoelig, hadden ze iets melancholieks. Maar ik ken het werk of de poëzie van Ovidius niet, noch weet ik veel van de Griekse mythologie, dus ik heb er niet veel van begrepen en dat begon onmiddellijk bij het openingsshot van een naakte transgender vrouw in de bossen. Ik vermoed dat het in de film over de onderdrukte gevoelens van de mens ging, maar wie het weet mag het zeggen; voor hetzelfde geld was het allemaal zonder enige betekenis.

avatar van Fransman

Fransman

Ik ken de Metamorphosen van Ovidius niet, dus moest ik het doen met dit plaatjesboek met vaak prachtige en intrigerende beelden. Het is zeker geen vervelende film en ik heb er bij tijd en wijle geboeid naar zitten kijken. Met als bonus de mooie borsten van Europa (Amira Akili), dat is letterlijk de goden verzoeken... Maar anderzijds, na een uur had ik nog geen idee waar ik eigenlijk naar zat te kijken en daar kwam ook geen verandering in. Christophe Honoré had zich misschien moeten bedenken dat zijn film ook zonder de context te kennen een verhaal moet vertellen. Voor mij deed deze film dat te weinig.