Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Rob Reiner
Met onder meer: Kate Hudson, Luke Wilson en Sophie Marceau
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Alex & Emma
"Is it love... or are they just imagining things?"
Alex is een schrijver met een writer's block en bovendien torenhoge gokschulden. Om zijn schuld af te kunnen betalen zal hij zijn boek in 30 dagen af moeten krijgen, anders is hij de prooi van de schuldeiser. Hij huurt stenografe Emma in om hem te helpen. Wanneer hij haar zijn verhaal dicteert, oppert Emma telkens een andere draai aan iedere verhaallijn. Haar intrigerende ideeën stimuleren Alex en zijn boek.
Alex Sheldon / Adam Shipley
Andre Delacroix
Michele Delacroix
Wirschafter
empirekees
Gewoon een hele fijne film, je weet al een beetje hoe het eindigt een beetje boel eigenlijk
Je ziet hoe het boek wordt getypt door Kate Hudson en gedicteerd door Luke Wilson, en daar naast zie de stukken uit het boek, die ook door het koppel wordt gespeelt, op een overdreven komisch en op een slapstick-achtige manier.
Erg glad wel die Luke Wilson, maar dat past er wel bij, en maakt het soms wel komisch ook.
En onze beroemde dochter Kate'Hawn'Hudson, is uitstekend geschikt voor dit genre.
Eèn van de leukste RomCom's van dit jaar, net als 'How to lose a guy in 10 days', he zat Kate daar ook niet in?
Kortom of langom...3,5*
lorelei
Zeer leuke films, de meeste mensen vonden het een te zoetsappige film, maar ik vond het echt een erg leuk verhaal met leuke humor.
moviefreak#1
Deze duurde mijns inziens echt te lang. Er kwam maar geen eind aan. Wel gewoon wat het lijkt, een heel zoete romantische film met hier en daar de nodige humor.
wackyboy
Twee dagen Luke Wilson achter elkaar. Eergisteren DogPark gezien op t.v. en gisteren Alex and Emma. De laatste wint het dan toch, ook al is het een volgens de bekende formule gemaakte romcom.(die ik trouwens waarschijnlijk nooit had gezien als ik hem niet gratis gekregen had.)
De film is leuk, zolang als het duurt. Luke Wilson en Kate Hudson zetten sympathieke karakters neer, maar de film ben je een week later alweer vergeten.
Intrigerende kaaklijn heeft die Luke Wilson trouwens, een beetje Clark Kent in het kwadraat. Ik werd er al net zo door afgeleid als door die vreemde neus van zijn broer.
Lukic
Matige film die nooit echt leuk wordt en ook niet romantisch is. Het idee is wel grappig maar matig uitgewerkt.
2 ster.
braambes
ik vond het ook vooral een goed idee, maar het einde is zo slecht, ik moest net niet overgeven geloof ik,
toch nog 2.5*
Ik vond hem eigenlijk wel redelijk. Het einde zag je vanaf het begin aankomen, maar dat stoorde me eigenlijk niet echt. Wist de sfeer toch niet helmaal op te roepen zoals een notting hill of love actually om maar eens een film te noemen die hier totaal niets mee te maken heeft. 2,5 *
RRT
Voorspelbare, maar vermakelijke film. Voor wie van romantische komedie's houdt, is dit best te pruimen. Ik vond het geen slechte film, en het "zoete" einde stoorde me niet, en maakte me ook niet misselijk. De laatste keer dat dat gebeurde was trouwens toen ik te veel braambessen heb genuttigd.:P
Nieke
Beter dan gedacht, met redelijke twists. Stem verhoogd met halve ster,
Sproetje
Had meer van deze film verwacht, het is een komedie maar kon er niet om lachen, erg jammer.
Epitaph
Deze film werkte me op de zenuwen,heb 'm ook niet afgekeken.Geen stem waardig.
TheRisingSun
Zat bij het blad DVDGratis en heb hem maar eventjes bekeken en hij was wel leuk eigenlijk. Tuurlijk is het allemaal zo voorspelbaar en meer van hetzelfde,maar als de manier van uitvoeren door de acteurs goed is bevalt iedere romkom mij wel. En dat was hier het geval. Het eerste kwartiertje dacht ik wel even: Zal ik verder kijken?,maar toch maar verder gekeken en als ze eenmaal samen aan het werk gaan is het erg vermakelijk allemaal.
Tuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht en eindigd het zoals vaak iedere romkom eindigd en komen ze tóch samen, raar dus eigenlijk dat dit als spoiler aangegeven moet worden,maar goed.
Leuke film dus die van mij 3,5 ster krijgt.
Gehenna
..zoveelste romantische komedie maar met een erg leuke Kate Hudson en Luke Wilson krijgt een 3*
soom
Alex en Emma vertedert je op den duur. Er zit een geniale regisseur achter deze film. Rob Reiner, van When Harry met Sally. Hierdoor word het niet die standaard romantische komedie, die men in Hollywood zo goed kan maken. Het is juist een verfrissende mooie film. Mede door het onwijs goede spel van Kate en Luke, is de film nog leuk. Ik vind Luke Wilson echt het hoofd hebben voor dit soort romantische komedie. Kate Hudson heeft me 1x eerder maar weten te verrassen, en dat was in the Skeleton Key. Verder heb ik van haar veel van hetzelfde gezien.
FisherKing
Er zit een geniale schrijver achter deze film. Rob Reiner, van When Harry met Sally.
Nora Ephron schreef het script !
En bij Alex en Emma schreef Jeremy Leven het scenario.
soom
Nora Ephron schreef het script !
En bij Alex en Emma schreef Jeremy Leven het scenario.
Oeps. Foutje...
Maar ik heb er regisseur van gemaakt
FisherKing
Aha, oke. Maar is het script dan beter bij Alex en Emma ?
Doom
Hmm, het idee was wel leuk. Het acteren was goed, vooral vond ik Kate Hudson goed bezig zijn. Toch miste ik wel wat in deze film, kan het alleen niet goed onder woorden brengen.
Denk dat ik de gebeurtenissen in het boek zelf niet zo geweldig vond. De gebeurtenissen tussen Emma en Alex waarin ze aan het schrijven zijn enzovoort vond ik daarin tegen wel weer erg leuk en goed, net zoals de humor die je wel degelijk in deze film tegen komt.
2.5* voor deze romantische/komedie.
Weergaloze komedie. 3
Waarom is het een weergaloze komedie? Het is niet anders dan andere films in dit genre...
Trip Fontaine
Hele matige film. Goed dat-ie niet in de bioscoop is uitgebracht.
Norma
Eigenlijk zijn er maar weinig romantische komedies die echt komisch zijn. Naar mijn idee zegt het meer dat het een luchtig romantisch verhaaltje betreft, en dat is precies wat deze film is. De "boekscenes" zien er allemaal zeer kleurig en gestyled uit, maar zijn te kort en oppervlakkig om te boeien. Wel leuk is hoe Emma zich met het boek van Alex bemoeit. Net aan voldoende.
dulcinea
Dit is één van de weinige films die ik zelfs niet uitgekeken heb, misschien werd hij beter naar het einde toe, dat zal ik dus nooit weten en kan me ook niet schelen eigenlijk.Ik vond hem héél flauw
Antina
Geen leuke film, weinig of slechte humor en erg voorspelbaar. Dat is niet erg met dit 'soort' films, maar deze film kon mij zo slecht boeien dat ik zat te twijfelen om hem af te zetten. Heb de film toch uitgekeken. Het idee is leuk, alleen matig uitgewerkt.
Daarom een 1.5*
*eef
Aardige film, niet de beste van Kate Hudson en ook niet van Luke Wilson. Het verhaal is niet echt meeslepend, maar het is wel een film voor op een saaie, regenachtige dag met een grote bak popcorn op je schoot!
Sindibad
Een hele mooie film, veel humor. Ik werd er blij van en heb hem meerdere malen gezien.
3.5
Schiedammer
Pfff wat verschrikkelijk om naar zo iets te kijken. Verhaal slaat helemaal nergens op en heb ook geen enkele keer kunnen lachen. Kortom een echte zoetsappige romantische film waar echt niets aan was. Het enige positieve was het beeldkwaliteit en het geluid op dvd maar daar heb je het dan ook mee gehad. Voor mij is de film niet meer waard dan 1,5*.
CorpseBride
Erg grappig! Het is en blijft natuurlijk een (voorspelbare) komedie, maar toch is het een leuk verhaal, ook goed uitgewerkt.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix