• 9.490.625 stemmen

Geregisseerd door: David Cocheret

Met onder meer: Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko en Edwin Jonker

Releasedatum: 3 september 2026

Plot F*ck de Familie

Wanneer broer Ben plotseling overlijdt, krijgt Bo met haar man Saïd de zorg toegewezen voor Bens puberdochter Emma. Ze wil dit zo goed mogelijk doen, maar botst al snel met de rest van de familie. Iedereen - Bo's ouders voorop - denkt te weten wat het beste is voor Emma. Terwijl haar veeleisende baan haar steeds verder in het nauw drijft, wankelt Bo's huwelijk en ontaarden alle goede bedoelingen in een strijd vol oud zeer, nieuwe geheimen en familiedrama’s waar geen therapie tegen helpt.

Een nietszeggende film. Het acteerwerk van Yolanthe komt ontzettend gemaakt over. Haar monotone stem en vrijwel constante gezichtsuitdrukking maken het er niet beter op: wat er ook gebeurt, ze kijkt vooral bezorgd. Veel respect voor haar belangrijke werk voor Free a Girl, maar als actrice weet ze me totaal niet te overtuigen. Het voelt alsof ze in deze film vooral zichzelf speelt in plaats van daadwerkelijk een personage neer te zetten.

Edwin Jonker heeft daarentegen wél altijd screen presence, maar zelfs hij kan weinig beginnen met zulke slecht geschreven scènes. Alles zit vol clichés en geforceerde grappen die totaal niet landen. Een scène waarin hij allemaal potjes sperma over zich heen krijgt, moet blijkbaar hilarisch zijn. HA HA… maar niet heus. In plaats van te lachen, zit ik vooral met plaatsvervangende schaamte te kijken. Met dank aan het filmfonds.

Martin van Waardenberg speelt bovendien in iedere film eigenlijk dezelfde rol: humor die vooral moet komen van chagrijn, ongemak en botte opmerkingen. Dat trucje weten we inmiddels wel.

Misschien dat Victoria Koblenko nog het beste tot haar recht komt in de film.