• 9.452.620 stemmen

Jackass: Best and Last (2026)

Documentaire / Komedie | 92 minuten

Genre: Documentaire / Komedie

Alternatieve titel: Jackass 5

Geregisseerd door: Jeff Tremaine

Met onder meer: Johnny Knoxville, Steve-O en Chris Pontius

Releasedatum: 25 juni 2026

Plot Jackass: Best and Last

"One. Last. Ride."

'Jackass: Best and Last' brengt Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius en de rest van de bende terug voor een nieuwe reeks extreme en absurde stunts. Zo ondergaat Steve-O een prostaatonderzoek dat uitgevoerd wordt door een humanoïde robot genaamd Larry. De groep combineert zoals altijd kenmerkende humor met fysieke uitdagingen die ver gaan. Tegelijkertijd voelt het project als een afsluiting van hun lange carrière samen.

Zichzelf

Zichzelf (as "Danger Ehren" McGhehey)

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf (as Sean "Poopies" McInerney)

avatar van jordandejong

jordandejong

Slechte trailer. Weinig hype ook rond de film. En als je deze trailer ziet snap je deels waarom: Gaan we naar de bios voor allerlei beeldmateriaal wat we eerder hebben gezien + 1 nieuw gefilmde scene met een robot?

Daarnaast blijven de nieuwe toevoegingen aan de cast to-taal overbodig, en laat het feit dat Johnny Knoxville en Jeff Tremaine niet tot een overeenstemming zijn gekomen met Bam Margera, met wie het eindelijk een stuk beter gaat, een nare nasmaak achter.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Volgens Steve-O moet dit inderdaad een "greatest hits-thing" voorstellen. Dus een compilatie van nieuwe en een terugblik op oude stunts/niet eerder vertoond materiaal (of zoiets???).

Ben het wel met je eens dat de nieuwe cast echt bar weinig toevoeging aan de club geeft. Maar op een gegeven moment houdt het ook op met de extreme stunts. Maar ik geloof dat Knoxville echt geen andere hits meer kan krijgen op zijn naam. "Action Point (2018)" , waar hij zowel de hoofdrol als het schrijven op zich nam, flopte enorm. Tja, dan maar weer pogingen met het Jackass merk zeg maar....

avatar van kakstoel1

kakstoel1

Ja oude beelden is wel leuk maar allemaal.zo vaak al gezien dus ja voor mijn weinig nieuws.

avatar van Wicked2024

Wicked2024

Speciaal naar NL moeten gaan om deze te bekijken. (deze speelt niet in België).

Ben toch blij dat ik hem gezien heb.

avatar van zemmel

zemmel

Grappig, maar teleurstellend. Het waren vooral oude stukken film van oude delen, veel had ik al eerder gezien. De rest was weer te veel piemel en poep. Heel jammer als je “Best and last” verwacht. Leuk om als fan een keer gezien te hebben, maar dit deel komt niet in de buurt van vorig deel.

avatar van rep_robert

Eens met bovenstaande. Anderhalf uur vermaak en een paar keer goed gelachen. Maar er was eigenlijk te weinig om een film een speelduur van anderhalf uur te rechtvaardigen, waardoor je ook de helft van de film naar oude beelden hebt zitten kijken. Sommige die nooit eerder waren vertoond, maar ook een paar klassiekers. Ik ben mild vanwege het sentiment

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een einde van een tijdperk.
Althans, indien Knoxville zich aan zijn woord houdt. De gasten zijn duidelijk te oud voor de extreme stunts.
Het laat maar weer zien hoe raar en snel de tijd vooruit gaat. Ik geloof dat dit soort gekkigheid een beetje begon met meerdere jaren 90 underground shows die inderdaad de aandacht kregen van MTV. CKY was hierin een van de eersten, samen met Tom Green en mogelijk nog enkele anderen. Van Jackass kan ik me nog goed herinneren wanneer ik een glimp van een aflevering van de serie zag. Ik zat te kijken naar Knoxville verkleed als een kerstman gevolgd met allerlei bizarre situaties. Uiteindelijk werd het een gespreksonderwerp in zowel de media als op school en er was altijd wel eentje die het niet mocht zien van zijn ouders. Goede tijden.

Deze "best and last" voelt als een soort ritje langs nieuw materiaal en ook veel oude opnames. Ergens ben ik verbaasd over het zogenaamde bronmateriaal dat MTV toentertijd niet wilde uitzenden. Ik kan me toch herinneren dat we de beelden van Brad Pitt, box naar beneden en verdict bij een bouwmarkt gewoon op dvd's (Jackass: The Lost Tapes) zijn uitgebracht en niet zo "never before seen" als hierin wordt gepresenteerd. Althans, ik had ze eerder gezien. Enkel de scene in het begin waarin Knoxville een revolver test kan ik niet voor de geest halen. Het laat wel duidelijk zien hoe ver Knoxville wilde gaan. Maar goed, het is duidelijk dat de koek op is en eerlijk gezegd had ik dat gevoel bij Forever al een beetje. Ik weet nog niet zeker of ik deze iets leuker vind dan Forever. Het moge duidelijk zijn dat de eerste drie, met de volledig originele crew, overduidelijk de beste zijn. Deze laatste is vooral goed in het opwekken van sentiment. Door de leeftijd van de gasten mis ik een beetje de gevaarlijke waaghalsachtige stunts. Maar ook bij de humoristische sketches met bijvoorbeeld Preston Lacey en Wee Man en ook de knullige chemie tussen Danger Ehren en Dave England moet je het weer van oude beelden hebben. Jammer!

Hoewel in iedere film Knoxville als boegbeeld altijd het meest op de voorgrond komt, zo is hij dat hier ook maar dan meer als een oude sentimentele man. De rest van de club is leuk om terug te zien maar doet eigenlijk ook niet zo gek veel. En dan die, sinds Jackass Forever, volledig nieuw toegevoegde club, tja...
Dan moet echt eerlijk gezegd worden dat Poopies nog een beetje (leg daar de nadruk op) toegevoegde waarde biedt. De rest is zo totaal inwisselbaar en lijkt er vooral een beetje voor spek en bonen bij te staan. Zo'n Rachel Wolfson doet werkelijk helemaal niks. En al helemaal zo'n Dark Shark met zijn zoon Jesper. Die twee moesten eerst geloof ik nog gepresenteerd worden als een soort alternatief voor dat hele gemis van Bam en Phil Margera. Zelden zie je zulke nietszeggende toevoegingen.

De nieuwe beelden zijn op momenten goed geslaagd en weten af en toe wel een lach tevoorschijn te halen. Zo'n "Escape Room From Hell" is leuk maar voelt dan ergens weer niet helemaal afgemaakt. En hoewel typisch Jackass, een scene waarin een aantal Twister spelen na het innemen van een extreem laxeermiddel (met alle gevolgen van dien), dat is natuurlijk weer erg ranzig.

Deze film doet het stukje "last" in de titel eer aan. Maar mocht er weer wat financiële nood bij de heren ontstaan, dan zou het verschijnen van Jackass 6 me eigenlijk niet eens verbazen. Laten we dit nu maar als een duidelijk afzwaaimoment zien waarin het sentiment van begin jaren 2000 weer even fijn tot leven mocht komen.
3,0.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11997 berichten

Ach, ik heb altijd een zwak voor de jongens van Jackass en voornamelijk Johnny en zijn lach. Absoluut jammer dat er heel veel fragmenten in voorbij kwamen die ik al kende, toch blijft het leuk. Smerig, lekkere flauwe kwajongenslol die nooit geëvenaard is geweest door imitators. 3,5*