• 9.470.962 stemmen

Spider-Man: Brand New Day (2026)

Actie / Avontuur | 145 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Destin Daniel Cretton

Met onder meer: Tom Holland, Sadie Sink en Mark Ruffalo

Releasedatum: 30 juli 2026

Plot Spider-Man: Brand New Day

Nadat de wereld zijn naam is vergeten, begint Peter Parker aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven, waarin hij een evenwicht zoekt tussen zijn studie, zijn bijbaantje en zijn verantwoordelijkheid als New Yorks vriendelijke buurtheld Spider-Man. Maar wanneer een mysterieuze kracht de stad van binnenuit begint te ontrafelen, komt Peter terecht tussen machtige vijanden, oude erfenissen en onverwachte bondgenoten.

Peter Parker / Spider-Man

Jean Grey

William 'Bill' Metzger

Frank Castle / Punisher

Bruce Banner / Hulk

Detective Jean DeWolff

Yelena Belova / Black Widow

May Parker

Graaf Machine schreef:

Uiteindelijk is spiderman gewoon een kinderachtige superheld. Daar moet dan een leuke film rond gebouwd worden. Meer is het toch niet?

Wat bedoel je met kinderachtig?

Ik vind hem vooral leuk als het gaat om de mix van mens (Peter Parker) en superheld en met name wat dat met de mens en zijn relaties doet. Veel meer dan in andere superheldenfilms in ieder geval, ook meer dan Superman (saaie held) of Batman (hele toffe held maar daar zijn andere nuances evenzeer belangrijk).

avatar van schrans

schrans

Beste film van de Tom Holland franchise. Fijn dat de film eerder klein is zonder al dat multiverse-gedoe. We volgen een gekwelde Spidey en dat maakt de scènes die hij heeft met MJ die hem niet meer herinnert net erg sterk. Ook The Punisher zorgt voor een sterke bijrol net als Sink met de introductie van Jean Grey. Misschien een tikkeltje te lang maar eindelijk nog eens een goede superheldenfilm en veel beter dan die overhypete maar flauwe voorganger.

avatar van teigertje

teigertje

schrans schreef:

Voortaan alsjeblieft spoiler tags neerzetten want nu weet ik het helaas al en alle andere rondom de rol van Sadie Sink en dat had een verassing moeten zijn helaas.....

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

mjk87 schreef:

Wat bedoel je met kinderachtig?

Puberaal is een beter woord. Ik kan hem niet echt serieus nemen vergeleken met Batman of Superman. Kinderachtig is meer van toepassing op die andere superheld Shazam.

avatar van schrans

schrans

teigertje schreef:

Het staat letterlijk op deze pagina al bij de acteurs. Vandaar dat ik dacht dat het ook geen spoiler was.

schrans schreef:

Ik heb hem toch even tussen spoiler tags gezet ook al is een en ander hierover inmiddels bekend, op de socials ontkom je er ook niet aan. Niettemin had ik zelf het idee dat die bekendmaking tijdens de film wel een soort van mysterie moest blijven het eerste uur. Op den duur zal dit echter zo bekend zijn dat tags mogelijk niet meer standaard nodig zijn.

avatar van filmkul

filmkul

Sterke Spider-man film en een van de betere uit de Holland reeks. Het verhaal is niet heel ingewikkeld maar blijft lang mysterieus en zit dit keer niet vol met multiverse bombast, wat al een groot pluspunt is. De uitwerking is erg goed, met een prima opbouw en karakterontwikkeling. Daarnaast is er een uitstekende balans tussen actie, drama, humor en mysterie. De actiescenes zien er goed uit en zijn afwisselend. De 3D versie voegt dit keer ook daadwerkelijk wat extra's toe middels fraaie beelden, met name als Spider-man door de gebouwen heen slingert. Het acteerwerk is ook dit keer erg goed, met een steeds betere Holland. 4.0

avatar van Demeter

Demeter

mjk87 schreef:

Niet iedereen volgt de socials en bovendien: als anderen gebeurtenissen uit films verklappen, zou dat niet automatisch moeten betekenen dat wij dat dan ook maar doen. We kunnen op deze film-website juist het goede voorbeeld geven en laten zien hoe het hoort. Juist op een film-website zou de standaard omtrent spoilers hoger moeten liggen.

avatar van Stargiver1002

Stargiver1002

De spiderman films zijn visueel en qua verhaal-vertelling de betere in het marvel universum!

En deze is zeker geen uitzondering,misschien wel de beste uit deze franchise en zeker in de top 3 van marvel in de laatste jaren!

Leuke bijrollen voor 'the punisher' 'hulk' 'jean grey' en 'tombstone'(al is het heel kort)!

Goed bioscoop-vermaak!!

avatar van teigertje

teigertje

Zojuist Spider-Man: Brand New Day gezien. Vol verwachting op het grote witte doek.

En alle verwachtingen overtroffen.

Beter dan dit kan een superheldenfilm niet worden.

Filmtechnisch is dit een film van het hoogste niveau. De speciale effecten zijn fenomenaal.

Met schitterende practical effects en CGI in de perfecte combinatie en verhouding.

Tom Holland als Spider-Man, Zendaya als MJ en Jacob Batalon als Ned Leeds spelen weer fenomenaal. Dat geldt ook voor nieuwkomer Sadie Sink.

Ook Jon Bernthal als The Punisher en Mark Ruffalo als de grote Hulk zijn echt zo gaaf.

En Scorpion is een echte badass villain.

De cast speelt geweldig.

En de film is ook smullen voor de kenners van de originele stripboeken, vanwege de vele verrassingen.

Ook de instrumentale filmmuziek is bombastisch en prachtig, met een aantal geweldige songs.

Om deze film te vergelijken met kaliberfilms als Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en de Guardians of the Galaxy-films: deze film is van hetzelfde niveau.

Veel actie, spanning en ontroering. Alles waar je op hoopt is waargemaakt.

Ik heb genoten van deze grote aanwinst voor het MCU.

Voor mij, binnen dit genre, een masterpiece.

⭐⭐⭐⭐⭐ Meer dan verdiend voor Marvel.

avatar van martijnk

martijnk

Zeker aardige film maar met tijden toch wat te langdradig en weer de usual emo shit, maar dat hoort er kennelijk bij.

Verder weer veel gekopieerd van de Matrix en deed me ook aan de serie Heroes denken, dus weinig nieuws weer onder de zon.

Maar zeker nog wel een zeventje want ik heb me zeker wel vermaakt. Alleen ik was toch blij met de aftiteling, duurde me net iets te lang.

Btw was me van begin af ook al direct duidelijk dat die organisatie evil was. Dat lag er toch wel dik bovenop.

Demeter schreef:

Eens hoor. Dus verzoek aan eenieder om niet te zeggen wat de rol van Sadie Sink is of de de naam Jean Grey te laten vallen zonder deze tussen spoiler tags te zetten.