- Home
Releasedatum: 30 juli 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 106 bioscopen
Plot Spider-Man: Brand New Day
Nadat de wereld zijn naam is vergeten, begint Peter Parker aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven, waarin hij een evenwicht zoekt tussen zijn studie, zijn bijbaantje en zijn verantwoordelijkheid als New Yorks vriendelijke buurtheld Spider-Man. Maar wanneer een mysterieuze kracht de stad van binnenuit begint te ontrafelen, komt Peter terecht tussen machtige vijanden, oude erfenissen en onverwachte bondgenoten.
Peter Parker / Spider-Man
Jean Grey
William 'Bill' Metzger
MJ
Frank Castle / Punisher
Ned Leeds
Bruce Banner / Hulk
Detective Jean DeWolff
Yelena Belova / Black Widow
May Parker
BiosFreak
Zeer leuke film hoor.
Beetje hetzelfde gevoel als bij No Way Home.
Tom Holland doet het echt wel goed als Spider-Man.
Film kijkt vlot weg, 2u25 zijn snel voorbij.
Zal deze nog eens bekijken maar in ScreenX, want blijkbaar blijven deze keer alle schermen aan gedurende de film.
Ideale zomer blockbuster voor iedereen, Marvel levert weer prima werk af.
Nu vol uitkijken naar December
MarvelFreak
Tom Holland & Zendaya houden de film goed recht.
Het verhaal is niet echt sterk, maar denk eerder omdat er zoveel gebeurd in deze film.
Maar deze kijkt echt lekker weg.
En wat is Zendaya toch een toffe/sterke actrice om bezig te zien op het grote scherm!!!
Ook wel een mooie grote cast in de zomer blockbuster van dit jaar, want deze gaat echt knallen aan de box-office
Freakje554
Oké, dit was echt goed.
Deze voelt wel heel anders aan dan de vorige, ook veel persoonlijker & wat donkere film.
Actie scènes zijn heel mooi gemaakt & komt goed over op beeld.
Het is ook echt het gevoel dat je in New York zit, veel meer dan vorige films.
Paar verrassingen in deze film, zoals we de laatste tijd wel gewoon zijn van Marvel.
Het verhaal is zoals bij de vorige films wel het mindere punt, het wankelt soms.
Maar het is echt een spider man film, die echt over Peter Parker gaat deze keer.
Destin Daniel Crettin is echt een goede regisseur, dat voelde ik al met Shang-Chi.
De beste spider man film sinds Spider man 2 van Sam Raimi.
Vlotte film, maar Marvel fans opgelet: deze film kan wel zwaar binnenkomen & het voelt anders aan.
Ik bekijk deze met plezier nog eens terug in de bioscoop. Knap werk Marvel
HearHear
Marvel ruilt spektakel in voor emotie.
Deze Spider-Man is iets heel anders dan alle vorige films, toch even wennen.
Tom Holland & Zendaya kunnen echt sterk acteren, dat is voor mij echt wel 1 van de top punten.
Minder actie dan de vorige films, maar als er iets gebeurd is het echt wel mooi in beeld gebracht.
Wat mij vooral opviel is dat de humor plots weg is & het ook echt persoonlijk werd. Meestal wisselt Marvel het serieuze af met wat humor. Maar deze keer niet.
Prima film, die wel blijft hangen net omdat het anders is dan anders.
Mooie nieuwe start, maar die end credit scène is nu toch wel nutteloos
Civillian Supreme
Ik vond de vorige net wat beter al moet ik zeggen dat het best een solide film is met mooie momenten.
Ik miste alleen wat mooie verassingen zoals in de vorige. Die was een stuk kleurrijker qua personages.
Daar ligt ook mijn grootste minpunt, de combinatie van helden en schurken kwam erg willekeurig over, prima in beeld gebracht maar met name met de hoofdschurk die erg veel screentijd in beslag nam had ik zoiets van waarom deze?! Zoooooooveel interessante schurken in het schurkenboekje om te gebruiken, ik begreep de keuze niet.
Ook had ik meer verwacht van het arachnid gebeuren.
Goeie film waarin Peter Parker als Spider-man de stad veilig houdt, nadat zijn vrienden zijn vergeten wie hij is. Het drama gehalte ligt een stuk hoger en dat doet dit vierde deel geen verkeerd. Nog meer dan genoeg humor, maar Spider-man komt een stuk volwassener over. Een paar mooie scenes tussen Tom Holland en Zendaya. Ik had liever gezien dat deze film zich geheel buiten het MCU zou afspelen. Met gemak 3.5 sterren.
Gast601
Weer een leuke en vermakelijke Spiderman film.
Sterk geacteerd door Holland en Zendaya.
Ook de interactie tussen de Punisher en Spiderman is op zijn tijd humoristisch.
Geen groots gevecht met de vijand, maar dat zien we wel in doomsday.
Actie was weer top dat stelt bijna nooit teleur in Spiderman films. Blij dat spidey weer terug is in New York weer ouderwets rond slingeren tussen de gebouwen en dat geeft een lekker nostalgisch gevoel.
Al met al met grote glimlach de bioscoopzaal verlaten.
mjk87 (moderator films)
Spider-Man is altijd wel een leuke held omdat het kleine persoonlijke ook van belang is - die mix tussen superheld en mens en wat dat doet met iemand. Dat zit ook in de films met Holland al vind ik de trilogie van Raimi nog steeds het beste op dat vlak, ergens hoop ik op een reboot die weer meer die kant uitgaat en zich baseert op Spider-Man, zijn vrienden en het legertje aan schurken dat echt bij hem hoort. Zelfs een keer met Kingpin.
Wat dat betreft heeft deze film twee nadelen: dat kleine persoonlijke wordt wat weggedrukt in het begin omdat iedereen Parker is vergeten (en omdat de film wel erg vol zit met actie, zelfs de muziek staat continu aan merkte ik op) en deze versie is ook onderdeel van Avengers en die keuze vind ik vooral wat jammer. Verder vond ik de film soms echt ogen als een computergame, zeker rond de avondschemer met lelijk geel in de beelden.
Het gekke is verder: als de film een volgend hoofdstuk ingaat en Spider-Man zelf wat meer een bijrol krijgt in de film wordt de film wel beter en boeiender. Een andere superheldenreeks die juist interessant is om hetgeen verder wordt verteld is X-Men en wat krijgen we? Het werkt wel om toch nog iets nieuws te kunnen vertellen in deze reeks. En Sink is een prima actrice en weet genoeg mee te geven in haar rol al had hier denk ik echt nog wel meer mee gedaan kunnen worden.
Aan het eind komt het persoonlijke tussen Parker en zijn vrienden terug en daarmee het hart, iets dat toch wel lang ontbrak. De film wist me goeddeels te vermaken maar maakte me niet echt warm. 3,0*.
HorrorFan007
De meest volwassen spider-man film van Tom holland.
Leuke actie scenes maar wel bij valggen saai en langdradig.
Had het 30 minuten korter geweest had hij een hogere score gekregen.
Nog steeds een zeer fijne film hoor !
*3.5
KritischVentje
Leuk, maar geen plekje in de top 10 van Marvel films als je het aan mij vraagt. Frank Castle hebben ze ook goed ge-nerfd en er zaten wat rare script keuzes in.
Apart dat de rest van de zaal de film zo geweldig vond dat ze massaal gingen klappen. Vond ik wat te ver gaan.
Vermakelijk, maar deze film ben ik over een paar weken weer volledig vergeten.
Nu wachten op Doomsday!
Een sterke Spider-Man, al moet je toch wat huiswerk maken om sommige dingen beter te kunnen volgen. Dat blijft wel het pijnpunt van de MCU. Deze film is duidelijk een sequel op de vorige Spider-Man film, waarin Peter Parker de gevolgen moet dragen van z'n vorige avontuur. Maar veel kijkers zullen wel mee zijn en dan is het best genieten. Het wordt wat donkerder nu, persoonlijker en iets volwassener. De makers mikken blijkbaar ook wat op 3D, in onze bioscoop kon je een 3D versie bekijken en dat zie je wel aan de beelden. Al stoort het gelukkig niet. Wel mooi is de filmstijl die dicht op Peter Parker kleeft met de camera steeds dicht bij het personage.
De film heeft veel personages, cameo's en verrassende gastoptredens. Je zou denken dat het een te volle film wordt, maar de film zorgt net voor wat rust in de MCU. Er is zeker nog genoeg actie, maar de karakters zijn terug wat belangrijker en er is ruimte voor drama. Het is een opflakkering in een stervend genre, al is dat ook met gekende figuren uit het verleden. Dat zal ook zo werken bij de volgende Avengers. Maar misschien kan deze rust wel een nieuwe start zijn, hopelijk niet voor meer van hetzelfde. Nu hebben we toch kunnen genieten van een hele goeie blockbuster.
filmkul
Sterke Spider-man film en een van de betere uit de Holland reeks. Het verhaal is niet heel ingewikkeld maar blijft lang mysterieus en zit dit keer niet vol met multiverse bombast, wat al een groot pluspunt is. De uitwerking is erg goed, met een prima opbouw en karakterontwikkeling. Daarnaast is er een uitstekende balans tussen actie, drama, humor en mysterie. De actiescenes zien er goed uit en zijn afwisselend. De 3D versie voegt dit keer ook daadwerkelijk wat extra's toe middels fraaie beelden, met name als Spider-man door de gebouwen heen slingert. Het acteerwerk is ook dit keer erg goed, met een steeds betere Holland. 4.0
martijnk
Zeker aardige film maar met tijden toch wat te langdradig en weer de usual emo shit, maar dat hoort er kennelijk bij.
Verder weer veel gekopieerd van de Matrix en deed me ook aan de serie Heroes denken, dus weinig nieuws weer onder de zon.
Maar zeker nog wel een zeventje want ik heb me zeker wel vermaakt. Alleen ik was toch blij met de aftiteling, duurde me net iets te lang.
Btw was me van begin af ook al direct duidelijk dat die organisatie evil was. Dat lag er toch wel dik bovenop.
80&90’s Nostalgia
Familie uitje in Pathé voor een late voorstelling die Dolby Atmos ondersteunt. Vrij lange film, dus gekozen voor de VIP chairs waar we met grote verwachting plaats namen.
Eindelijk weer een Marvel film die mij kippenvel bezorgde, met een duidelijk volwassenere toon en diepe emotionele laag, waar eenzaamheid centraal staat. Geen multiverse chaos meer, de gegrondheid van New York voelt levend en tastbaar. Sterke interacties tussen de personages, waar Sadie Sink een fijne toevoeging is, die natuurlijk haar grote opkomst maakte in seizoen 2 van de geweldige serie Stranger Things. De humor tussen Spiderman en the Punisher slaat ook aan. Klein puntje van kritiek is dat de film soms wat leunt op de bekende superheldformule en een kwartiertje korter had gemogen. Ondanks dat een sterk begin van een nieuwe trilogie, laat deel 2 maar snel komen!
JessicaD
Enorm genoten. Naast spanning en sensatie vond ik vooral ook dat er een mooie emotionele gelaagdheid zat in wat Peter meemaakt en ervaart in deze film.
Tom Holland bewijst keer op keer weer dat hij echt een goede acteur is.
filmfan0511
Er zit duidelijk nog geen sleet op Tom Holland's era als Spider-Man. Ik vind hem eerlijk gezegd geen enorm begenadigd acteur in andere rollen, maar hij is een geweldige Peter Parker, dat ga ik niet ontkennen. In Brand New Day mag hij ook iets diepere, emotionelere kanten van het personage laten zien, en dat voelt wel als een welkome toevoeging aan de typische MCU-formule, waar alles normaal zo luchtig mogelijk moet zijn. Dat zit uiteraard ook nog steeds voldoende in deze film - het is geen Taxi Driver - maar de eenzaamheid en depressie waar hij mee moet dealen nu niemand van zijn vrienden hem nog kent zijn sterker uitgewerkt dan ik had gedacht. Ook alle scènes tussen hem en MJ en Ned waren prima, en behoorden eigenlijk zelfs tot m'n favoriete momenten die deze moderne Spider-Man films al hebben voortgebracht. De pathos van de hand shake op het einde voelde in zekere zin best verdiend.
Het feit dat de diepere 'thematiek' en karakterisering in een Spider-Man film het meest aanspreekt is vrij uniek, maar goed, erg diep is het voor de rest ook niet hé. Het verhaal is meer dan solide uitgewerkt en grotendeels tof om te volgen, maar het duurt uiteindelijk wel ook iets te lang voor wat er eigenlijk verteld wordt. Te voorspelbaar ook voor de lengte, want tuurlijk is dat ene bedrijf een evil corporation, en tuurlijk is Jean Grey een misbegrepen anti-hero (oké, dat spreekt voor zich door enkel de naam al, als je bekend bent met de X-Men lore, maar toch). De film doet er lang over om tot die 'plottwist' te komen, wat wel een beetje vervelend voelt. Ik vond de hele climax van de film ook héél erg doen denken aan de finale van Thunderbolts enkele jaren geleden, echt bijna 1 op 1? Opvallend.
De leukste aanwezigheid vond ik eigenlijk nog Jon Bernthal als de Punisher, leuke dynamiek met Tom Holland. En de actie-scène ergens in het midden met hem, Spider-Man en de Hulk is natuurlijk superhelden-entertainment op z'n best.
De MCU voelt zo richtingloos dat ik het als overkoepelende franchise echt een beetje een mislukking begin te vinden - vooral omdat er altijd zo gepretendeerd wordt dat er zo'n groot 'plan' zou zijn - maar zolang ze individuele vermakelijke films blijven maken zoals Brand New Day? En als de focus binnenkort wellicht verschuift naar de X-men? Ach ja, dan blijf ik wel kijken ja. Spider Man is bigger dan Marvel anyway.
MindlessAssassin
Spider-man slingert naar 5 jaar weer eens onze cinema’s binnen and called a day, a Brand New Day…
We zien de effecten van het einde van No Way Home nog duidelijk nagommen. Iedereen is vergeten wie Spider-man was en Peter Parker voor hen betekende. Dit dwingt een volwassenere karakterontwikkeling af, van Tom Holland zijn Spider-man. Een ontwikkeling die hoog nodig was, als je het mij vraagt.
De sterke punten zijn daarom ook, dat de erg kinderlijke ondertonen in Homecoming en Far From Home, nu dus verleden tijd zijn. We zien een emotioneel worstelende Peter Parker, die nog erg zit met het verlies van May. Ook vind ik het sterk, dat de film niet de verstandhouding van MJ en Ned in een paar scenes weer rectificeert. Sterker nog, de film eindigt zelfs voordat de band met Ned en MJ weer terug bij het oude is. Wat misschien zelfs suggereert dat die banden nooit meer als voorheen worden.
De min punten zijn echter ook nog steeds voor mij beduidend aanwezig. De soundtracks van alle Tom Holland Spider-man films vind ik tot nu toe erg ondermaats en dit deel is daar geen uitzondering in. Als ik dan kijk naar de Maguire en Garfield films, die in de muziek veel meer magie hadden zitten en ook de wereld van Spider-man veel immenser deden laten ogen. Vind ik dit toch wel weer een erg matige bedoeling. de villian (Jean Grey) was ook een kleine tegenvaller. Ondanks dat ik het een creatief bedacht plot vind, evenals de voorgaande Tom Holland Spidey films, hoopte ik nu wel op een wat meer dreigende vijand van Spider-man. Echter ben ik bang, dat zolang Spidey in de MCU zit, we nooit een echt dreigend uitgewerkte villian krijgen. Voor mij voelde Jon Bernthal zijn Punisher op sommige momenten ook wat misplaatst. Als je hem kent uit de Daredevil en Punisher series, waar hij een bikkelharde en ijskoude vigilante is, dan is dit de Temu versie op sommige momenten.
Tòch wist ook de film weer visueel te overtuigen en enkele actie scenes, zijn zeker het beste van wat we Spider-man tot nu toe hebben gezien. Zeker de scene in de gevangenis, is er een die benoemenswaardig is.
De film steekt in zijn geheel erg goed in elkaar, maar je merkt dat een superheld als zijn Spider-man, ook wordt tegengehouden door het hele MCU.
El ralpho
Geen nieuwe dag
Toen er steeds meer informatie over Brand New Day naar buiten kwam, wist ik al dat No Way Home onmogelijk overtroffen kon worden. Dat ik dit de minst interessante Spider-Man-film van Tom Holland zou vinden, had ik echter ook niet verwacht. Ik vond het plot veel minder interessant dan dat van zijn voorganger.
Ik vind The Punisher op het lijf van Jon Bernthal geschreven, maar in een film met een 12+-rating voelt zijn personage totaal misplaatst aan. Zijn optreden voelde voor mij bovendien als een verplicht nummertje om een personage te laten opdraven dat resoneert met het oudere Marvel-publiek. In het geval van No Way Home was dit geen probleem. Het verschijnen van de twee andere Spider-Men voelde daar volledig in dienst van het verhaal. Hier voelt The Punisher vooral misplaatst aan en heeft zijn rol wat mij betreft geen enkele toegevoegde waarde.
Dan vervolgens: een schurk die uiteindelijk geen echte slechterik blijkt te zijn, tegenover de vrij standaard rechtoe-rechtaan slechterik William "Bill" Metzger, gespeeld door Tramell Tillman. Hij zette een veel sterkere rol neer in Severance. Hier heeft zijn personage simpelweg niet zoveel te doen.
Sadie Sink als Jean Grey vond ik eveneens niet overtuigen. Ik vind haar te jong ogen voor deze rol en daarnaast wist haar acteerspel mij niet te overtuigen. Ik begrijp dat de huidige X-Men-cast aan vervanging toe is, maar een nieuwe Jean Grey introduceren terwijl je weet dat een deel van de oorspronkelijke cast nog zal opduiken in Avengers: Doomsday, voelt voor mij wat misplaatst.
Wel geslaagd vond ik de scènes met Hulk, het gevecht met The Hand en de dynamiek tussen Peter Parker en MJ. Al had ik meer ontwikkeling tussen de personages verwacht, verloopt hun hereniging in ieder geval niet op een manier die veel kijkers zullen verwachten. Daarnaast vond ik de finale vrij aardig te noemen.
De positieve geluiden begrijp ik echter niet zo goed, omdat dit vierde deel meer dan ooit in de Holland-reeks als een verplicht nummertje voelt. Daarnaast had de regisseur wat mij betreft veel interessantere verhaallijnen kunnen verkennen. Denk aan Man-Spider, The Sinister Six of een strijd tussen Spider-Man en Venom. Ondanks het gegeven dat ik de Venom-films nooit heb gezien omdat deze mij totaal niet aanspreken, vond ik de Venom-saga uit de tekenfilmserie van de jaren negentig destijds erg spannend.
Dat Brand New Day uiteindelijk de gekozen richting is geworden, vind ik, in tegenstelling tot de vele positieve geluiden die ik over de film hoor, behoorlijk teleurstellend. Er wordt weliswaar naar de verhaallijn van Man-Spider gehint, maar de koers die de regisseur vervolgens inslaat voelt, ondanks de gewaagde keuzes die hij wel heeft proberen te maken, als een stap terug ten opzichte van No Way Home.
3,0★
Noodless
Hoe meningen kunnen verschillen ! Deze film uit de franchise van de filmserie Spider-Man met Tom Holland weet toch het meest te overtuigen. Redenen zijn vooral dat dit Marvelverhaal best goed in elkaar steekt en de luchtigheid gelukkig achterwege wordt gelaten. Tom Holland wordt hier toch zwaar op de proef gesteld in zijn diepste wezen. Anderzijds zijn er tal van knappe actiescènes te zien zoals de tank en de gevangenis, de scène met de hulk en het is toch heerlijk om op groot beeld Spiderman te zien vallen en springen door de stad New York. Leuk is dat de bad guy ( in dit geval bad girl ) niet de slechterik is. Het gevoel van X-Men was bij haar nooit ver weg gezien haar rol. Deze rol wordt ingevuld door Sadie Sink ( bekend van Stranger Things ) die het best goed doet. Zendaya en Holland voelen elkaar goed aan, maar hun slotuitwerking had iets meer beduiding mogen krijgen. The Punisher heeft een magere invulling, net zoals de ware bad guy. 7,5/10
Shadowed
Regisseur Destin Daniel Cretton kon zijn geluk niet op toen het vorige hoofdstuk zijn nieuwste film kon voorzien van talrijke kansen om met dramatiek en inhoud te spelen. Brand New Day smult er geregeld van, waardoor het personage van Tom Holland ook aanzienlijk meer kampt met persoonlijke problemen die hij dient te trotseren. De vormgeving daarbinnen (en in het algemeen) is aardig, maar weinig opvallend. De actiescènes zijn daarnaast talrijk, maar niet noemenswaardig genoeg om ultiem te beklijven. Bijzonder ook dat de grootse finale een stuk kleiner blijft in vergelijking met de vorige film, al wint Cretton veel kracht door de schurk bijna foutloos in te leiden en op te bouwen. Ik vond uiteindelijk dat te weinig castleden opvielen en/of echt puik werk afleverden en alhoewel het scenario breed genoeg wordt uitgewerkt, gaat de speelduur van 145 minuten uiteindelijk wel knagen.
Kondoro
"Just because we've lost someone... It doesn't mean we have to do this alone. I mean we can't. Trust me, I've been trying. It doesn't work.”
"Even if that's true... . I have no one.”
"You have me.”
Wat scoort deze film bizar hoge cijfers zeg! Date-dag met mijn vriendinnetje, en dan kiezen wij er al gauw voor om lekker met z´n tweetjes en vooral lekker knus richting de bioscoop te vertrekken. Weer heelhuids terug gekomen van mijn vakantie in Frankrijk, en ik wou echt heel graag de nieuwe Spiderman film zien, mede dankzij het feit dat ik toch stiekem wel een beetje fan ben van deze superheld, al van jongs af aan. Met goede moed die kant op, de laatste paar films met Tom Holland zijn in mijn ogen echt een enorm succes. Toch vond ik de film niet overtuigend genoeg.. Ja, het is een leuke film hoor, maar de enorme hype eromheen hebben me toch wat teleurgesteld, laat staan die enorm hoge cijfers!
En toch weet de film me dan ook wel weer te pakken. Qua verhaal zit je echt wel goed, maar het irriteert me gewoon vreselijk dat ze de kant op gaan zoals ze dat nu doen, meer in de zin van: je bouwt een totale film om één moment, en vervolgens besluit je het in de volgende film weer recht te trekken, dat kan niet. De komst van de Punisher vond ik dan wel weer gaaf, maar ik lachte me wel kapot om het feit dat hij echt heel zwaar zit te schreeuwen (of kreunen) terwijl die aan het schieten was, waar sloeg dat op
Maar het blijft Spiderman, en wat mij dan toch siert zijn de vermakelijke actiefilms, en Holland die samen met Zendaya er echt wel zin in hebben. De film werd met vlagen ook behoorlijk duister, wat het toch echt een aangenaam leuke film maakt, maar ik hekel toch op zoveel schoonheidsfoutjes en de manier hoe ze het verhaal hebben omgebogen dat dit echt niet mijn favoriet van de Holland-era is.

Spider-Man: No Way Home
2021

Spider-Man: Far from Home
2019

Spider-Man: Homecoming
2017

Recordsalaris voor Tom Holland: vermogen schiet door het dak na miljardensucces 'Spider-Man'

Met 'Brand New Day' in de bioscoop: alle elf Spider-Man-films gerangschikt door MovieMeter

Robert Pattinson jaagt op kinderlokkers in de spraakmakende nieuwe film 'Primetime'

Zendaya krijgt ogen op zich gericht met 'spinnen-couture' bij wereldpremière 'Spider-Man: Brand New Day'