• 9.369.500 stemmen

Spinal Tap II: The End Continues (2025)

Komedie / Muziek | 83 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Spinal Tap II

Geregisseerd door: Rob Reiner

Met onder meer: Rob Reiner, Michael McKean en Christopher Guest

Plot Spinal Tap II: The End Continues

Na 41 jaar worden de inmiddels vervreemde bandleden van Spinal Tap - David St. Hubbins, Nigel Tufnel en Derek Smalls - gedwongen om weer bij elkaar te komen voor een laatste concert. Dit zorgt ook voor een wederopstanding van documentairemaker Marty DiBergi, die opnieuw probeert zijn favoriete metalgoden vast te leggen terwijl ze nadenken over sterfelijkheid - en de hoop dat hun twaalfde drummer zich niet bij hen voegt in het hiernamaals. Samen met muziekgrootheden Paul McCartney en Elton John worstelt Spinal Tap met hun bewogen verleden om een concert te geven dat hun plaats in het pantheon van de rock-'n-roll zal versterken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Huh, wat is dit nou.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Na alle rare sequels van 40 jaar oude franchises is dit wel eentje die ik zie zitten

avatar van Bosdavid

Bosdavid

Heeft iemand al iets gehoord over een verschijningsdatum in Nederland? op de site van Cineville staan 'ie wel, evenals een double bill met de oorspronkelijke film, maar beide zonder speeldata. De site van een filmhuis in Den Haag vermeldt dat die double bill bij hen op 14/9 heeft gedraaid, maar daar houdt het wel bij op.

Ik hoop zeer dat de film een behoorlijke release krijgt -bij voorkeur inderdaad met de double bill en dat goed gecommuniceerd wordt wanneer dat dan ook te zien is.

avatar van scorsese

Goeie film waarin de band Spinal Tap na jaren weer bij elkaar komt voor een laatste concert. Een laat en onverwacht vervolg op één van de leukste mockumentary's. Een beetje een herhalingsoefening en het mist soms de charme van het origneel. Desalniettemin wel vermakelijk en lekker belachelijk soms. Ook een paar leuke cameo's. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van mrklm

mrklm

Veertig jaar nadat hij This Is Spinal Tap regisseerde, maakt Marty DiBergi [Rob Reiner] opnieuw een backstagedocumentaire over de metalband Spinal Tap, deze keer in aanloop naar een reünieconcert waartoe ze contractueel verplicht zijn. Lastig, want Nigel [Christopher Guest] en David [McKean] hebben elkaar sinds een ruzie 15 jaar geleden niet meer gezien of gesproken. Aan Derek [Harry Shearer] de taak om het lijm te zijn dat de band ondanks alles bijeenhoudt. Marty zoekt ook contact met andere betrokkenen bij de roemruchte ‘Smell The Glove’-tour van 1984 en enkele muzikale grootheden doen een duit in het zakje. Gewaagd, verlaat vervolg moet het voor een groot deel hebben van nostalgie en verwijzingen naar 40 jaar geleden. Veel meer had er ook niet ingezeten, dus Guest, McKean, Shearer en Reiner hebben er waarschijnlijk uitgehaald wat er nog in zat. Veel van de beste grappen komen tijdens de aftiteling! Laatste film van Reiner die in december 2025 overleed.

avatar van davey400

davey400

Leerde pas vandaag over het bestaan van deze film dankzij het tragische overlijden van Rob Reiner.

Deze film zal ongetwijfeld meer aandacht krijgen hierdoor.

Zoals Julian Grendel het al zei: "Terrible thing, but a great career move".

avatar van davey400

davey400

Nu gezien. Geinig als luchtig tussendoortje.

Prima in lijn met al die 'echte' rocumentaries die zichzelf wel serieus nemen.

Ik zou zeker wel zorgen dat je het origineel kent, en anders niet eens aan deze beginnen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Aan zijn voorganger kan deze film zeker niet tippen. Ik denk niet dat iemand deze film snel met een echte documentaire zou verwarren. Daarnaast wordt er begrijpelijk op je nostalgiegevoelens ingespeeld, alleen werkt dat niet helemaal. Na een wat stroeve start zijn er nog wel wat grappige scènes en momenten gelukkig. De bandleden worden nog steeds leuk gespeeld. De cameo's zijn nog niet eens zo slecht (al is het raar dat zulke grote namen met de band geassocieerd willen worden).