Genre: Drama / Thriller
Releasedatum: 2 oktober 2025
Bekijk via Netflix
Vanaf woensdag 4 februari in 6 bioscopen
Plot Voor de Meisjes
Twee bevriende stellen delen al jaren een vakantiehuis in de Oostenrijkse Alpen. Wanneer hun puberdochters tijdens een gezamenlijke vakantie betrokken raken bij een ongeluk, brokkelt de ogenschijnlijke vriendschap in rap tempo af. Wat begint als een moreel dilemma, ontaardt in een strijd vol manipulatie en wanhopige acties waarbij de fatsoensgrenzen vervagen. Want als het om je kind gaat, is alles toegestaan. Toch?
Anouk
Ralph
Dr. Maier
Cardiologist
Toontje G
Voor een Nederlandse film valt het niet tegen. Aardig verhaal, mooie omgeving en acteerwerk van sommige goed en anderen wat minder.
Nixon17
Eigenlijk alleen gekeken omdat ik vakantie heb en deze film op 1 stond op netflix. Ik weet ook niet zo goed hoe ik dit moet beoordelen. Er zaten echt wel goede en mooie stukjes in maar dat was zeker niet de hele film. Had allemaal nog wel wat rauwer gemogen bij bijvoorbeeld het ongeluk en in het ziekenhuis. Had bijv een scene gemaakt waarbij de transplantatie van het hart te zien was en waar ouders meekijken.Ook vond ik het stuk van vreemdgaan wel erg makkelijk hoor, ik had ook niet het idee dat dat iets toevoegde aan de film. Het hoofdverhaal is verder ok en de prachtige locatie waar alles zich afspeelt is ook echt wel een pluspunt. Ik geef het een 2,5* maar daar zeg ik dus bij dat ik deze normaal al had laten liggen omdat het niet mijn genre is.
3 2 1 cut
Een imponerende film. Dat zeker. Goed acteerwerk, geen valkuilen en een paar bijzondere wendingen. Ik sluit de film af met een bijzonder gevoel. Natuurlijk, het is een onderwerp dat niet vaak zal gebeuren maar wel zou kunnen gebeuren en wat doe je dan ? Vechten ? Opgeven ? Je doet alles voor je kind en ik zou het ook doen. Vanuit het perspectief van beide ouders. Ik begrijp beide echtparen. De liefde voor je kind overstijgt alles. Ja, goed gefilmd en het knappe dat het nog realistisch zou kunnen zijn ook. Een prachtige parel in de Nederlandse (Vlaamse en Oostenrijkse) Cinema.
Kippie.
Zo, eindelijk weer een verdienstelijke bioscoopfilm van eigen bodem. Interessant plot, mooie (omgevings)shots, prima cast. Zo mogen ze van mij vaker uit komen. Wat een verademing na alle Nijenhuis-esque troep die we de laatste jaren in de bios voorbij zagen komen.
Waku
Ze blijven schaars de pareltjes van Nederlandse bodem. Maar dit is er toch zeker weer eentje die overtuigt. " Voor de Meisjes" is een hart verscheurend drama tussen twee bevriende families met een dillemma die nauwelijks te bevatten is. Het verhaal, acteerwerk en de manier van filmen zijn sterk. Dit levert een kwaliteitsfilm op. Waarschijnlijk blijft het een filmhuis film die maar een kleine doelgroep berijkt, dat is wel zonde. 4*
orbital
Goede film van van Diem. Eigenlijk tussen drama, thriller en komedie in, maar je blijft geboeid kijken. Het is wel een pré als je zelf ouder bent van kinderen denk ik, maakt het allemaal wat meer invoelend, maar mijn kinderen vonden hem ook goed. Lof voor alle acteurs die goed op dreef zijn, Reuten is natuurlijk tenenkrommend irritant, maar dat past bij haar rol en personage.
Waku
Basto
- 11952 berichten
Ik vond het ook op het randje van komedie. Wel een zwarte komedie, want het is tegelijkertijd natuurlijk ook erg pijnlijk.
Jynxter
Verdrietig, ongemakkelijk, komisch, spannend, schurend, irritant, naargeestig, pijnlijk.
"Voor de meisjes" is heel veel. Maar vooral een mooi geschoten en intrigerende film.
Nederlandstalig acteerwerk is altijd weer even wennen, al doen de hoofdrolspelers het op zich prima.
De echte ster is echter Mike van Diem, die in vaak veelzeggende cinematografie een donker maar boeiend verhaal neerzet dat je aan de buis gekluisterd houdt.
orbital
Zie ook Basto, het is af en toe een zwarte komedie en die hele toestand met die ouders en dat huisje is ook een beetje slapstick achtig zo nu en dan. Thriller element zou ik vooral de ontknoping aan het einde willen noemen dus wat er nu eigenlijk is gebeurd, maar je denkt ook steeds dat die ouders elkaar iets gaan aandoen ofzo, spanning is er dus zeker.
Man of Steel
Prachtige en indringende film. Echt van genoten. Het verhaal is van een roman dat ik niet ken. Hier bewerkt als scenario en dat levert een prima film op. Mike van Diem levert hier! Waarom dit geen Oscar inzending is begrijp ik niet. Het draait hier om een groot levensthema. Opoffering, en wanneer ben je hier toe in staat en waarom. Bij het zien van deze film ga je jezelf ook allerlei grote levensvragen stellen.
De uitwerking van van Diem is prima met mooie cinematografie en goed camerawerk. Het laatste is een duidelijk pluspunt voor deze film. De make up heeft ook uitstekend werk geleverd. Thekla Reuten speelde hier af en toe een gemene heks. De make up versterkte dit beeld heel mooi lelijk. Knap gedaan. Ook het acteerwerk stelt nergens teleur. Twee scenes springen er uit. Die op het landweggetje als de twee stellen ruzie maken, en een prachtige scene in het restaurant Alte Wacht.
Ook de meeste ziekenhuis scenes waren realistisch. Dat zie je toch met regelmaat anders.
Thekla Reuten steelt de show met haar acteerwerk. Dat sommigen hier haar rol en acteren komisch vinden komt denk ik dat ze plaatsvervangende schaamte hadden(althans, dat had ik ook, je moet er beschamend om lachen). Het einde is bevredigend. Mooi en rustig gedaan.
Al met al voor mij de beste Nederlandse film sinds jaren.
hchronis
En weer staan de kranten vol lof en pluimen terwijl naar mijns inziens dit gewoon weer het zoveelste staaltje nederlands plagiaat is, deze keer van de magistrale film "The Turist" / "Force Majeure". In dialogen, enscenering, zelfs het licht is gewoon gekopieerd, maar dan in slappe Nederlandse dialogen, gaap. Waarom kunnen we nu eens een keer niet in echte originaliteit investeren?
Prima Nederlands drama met uitmuntende cast het enigste wat me stoorde was dat er bijna nooit andere mensen in het ziekenhuis waren ik miste de reuring. Verder een dikke zeven dus 3.5*
De zonderling
Het deed me af en toe inderdaad wel denken aan The Turist, vooral omdat het zich in de bergen afspeelde en het een psychologisch drama is. Maar om nu te spreken van plagiaat gaat wel wat ver. Daarvoor vind in de plot, de cinematografie en soundtrack echt wel onderscheidend genoeg.
eldorado
Bij het genre staat ook " Thriller" maar dat kan.er niet in ontdekken. Het middenstuk.is te langdradig en het einde weer te abrupt.
WB
Prachtige film, met mooie beelden, en met een onderhuidse spanning die je de hele film voelt. Een onderbuikgevoel waarin je de hele film voelt dat de bom elk moment kan barsten. Mede door het uitstekende acteerwerk van de hoofdrolspelers. Deze film stelt je als ouder wel de vraag: hoe ver ga je voor je eigen kind? Hoe reageer jezelf in zo'n situatie?
Al met al één van de betere films van 2025.
Donkerwoud
Alpennachtmerrie. Erg genoten van deze inktzwart komedie rond twee verschillende gezinnen en een onmogelijke morele keuze. Mooi geschoten ook, met die feeërieke beelden van Oostenrijks natuurschoon als een soort contrast met de lelijkheid van de personages. Maar 'Voor de Meisjes' (2025) excelleert vooral in het pijnlijke ongemak tussen de volwassen personages. Hun kleinzieligheid. Hun egoïsme. Hun bereidheid om idealen over boord te gooien als de situatie vraagt om het eigen nageslacht te beschermen. De manier waarop de extreme 'Sophie's Choice' opgebouwde spanningen tussen mannen en vrouwen uitvergroot. Vergelijkingen met 'Turist' (2014) van Ruben Östlund zijn niet helemaal uit de lucht gegrepen, maar stiekem kon het psychologische steekspel uit 'Voor de Meisjes' (2025) me meer bekoren.

In de ban van 'Voor de Meisjes' op Netflix? Deze indringende titels kijk je nu

Nederlands drama 'Voor de Meisjes' is een hit op Netflix: 'Sterk'

Netflix komt vandaag met de geprezen Nederlandse film 'Voor de Meisjes' van Mike van Diem

'Voor de Meisjes' maakt indruk op critici en publiek: 'Eén van de beste van de laatste tijd'