• 9.375.212 stemmen

A Big Bold Beautiful Journey (2025)

Romantiek / Fantasy | 109 minuten

Genre: Romantiek / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Ierland

Geregisseerd door: Kogonada

Met onder meer: Margot Robbie, Colin Farrell en Kevin Kline

Releasedatum: 25 september 2025

Plot A Big Bold Beautiful Journey

"Relive your past. Change your future."

David gaat naar een bruiloft in zijn oude auto met een unieke GPS. Hij ontmoet Sarah en samen beginnen ze aan een reis die wordt voorgesteld door de GPS. Onderweg confronteren ze hun verleden en verkennen ze geschilderde landschappen, wat leidt tot een diepere band. Terwijl ze nadenken over hun toekomst, staan ze voor een cruciale beslissing over hun relatie.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 25 september 2025 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal)

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een man en vrouw die elkaar ontmoeten op een bruiloft. Een eigenzinnige soort van dromerige romcom met een reis door herinneringen. Helaas werkt het niet echt en wisten de personages en dialogen me niet te boeien. Al vrij snel langdradig en simpelweg aan de saaie kant. Ook was er niet echt sprake van chemie tussen Colin Farrell en Margot Robbie.

avatar van mrklm

mrklm

David [Colin Farrell] en Sarah [Margot Robbie] ontmoeten elkaar tijdens een bruiloft. Op de terugweg zorgt de gps van Davids huurauto ervoor dat hij Sarah opnieuw tegen het lijf loopt. Ze vergezellen elkaar op een magische reis langs sleutelmomenten uit hun leven, leren elkaar kennen enzovoorts, enzovoorts. Een op papier niet onaardig magisch-realistisch drama mist één cruciaal element: magie. Farrell en Robbie maken dit het aanzien waard, maar Kogonoda’s bedachtzame tempo en geforceerde pogingen tot sentiment werken alleen bij de ontknoping. Voor de rest is het doorbijten geblazen.

avatar van soom

soom

Ik houd van dit soort trage praatfilms (Zoals Malcolm&Marie uit 2021, 5*).
Er gebeurt op zich niets spectaculairs. Er vliegen geen pannen door het dak of zo. Maar de kracht van het heen en weer trekken geeft de meest mooie momenten.

Ja. Colin is uuteraard helemaal de stoerste vent, Margot Robbie is op zich een leukie. Samen zijn ze best genietbaar.
Ik zou graag nog een film of 1-2 met hen willen zien. Gewoon, om te weten of de chemische reactie die ik aanschouwde, overeind blijft in een meer realistische vorm. Want dit was semi dromerig en iets te kunstig naar mijn zin.

Toch ondanks, beter dan alle 2,5-3* van de afgelopen maanden. Jammer dat dat waarschijnlijk geen stijgende lijn is.

avatar van zuiderling

zuiderling

Smaken verschillen, maar ik vond deze film niet verkeerd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11910 berichten

Door componist Hisashi en Colin Farell heel veel van verwacht en uiteindelijk vermoeid van verveling de zaal uitgelopen. Het sprak niet tot mijn verbeelding helaas. Grootste ergernis was de bijrol van Phoebe Waller-Bridge. 2,0*

avatar van stinissen

Geen chemie en er zit totaal geen tempo in de acteurs lijken er ook geen zin in te hebben.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een slechte film me dat was, niet uitgekeken.

avatar van Alathir

Alathir

Ik vond het redelijk. Origineel verhaal. Beide personages hebben aparte redenen om single te zijn en ook de chemie tussen Farrell en Robbie is prima. Je merkt dat ze goed met elkaar overweg kunnen. Ik vermoed dat dit een soort magisch realisme is of surrealistische elementen. Zal natuurlijk nooit echt zo kunnen gebeuren maar dat maakt het fantasierijk. Er is een zekere romantische spanning aanwezig. Voorspelbaar kun je het ergens noemen want hun pad lijkt wel uitgetekend door een bepaalde auto-entiteit. 6/10 wat mij betreft.