• 9.375.867 stemmen

Geregisseerd door: James DeMonaco

Met onder meer: Pete Davidson, John Glover en Bruce Altman

Plot The Home

"Evil never gets old."

De rebelse twintiger Max wordt veroordeeld tot taakstraf in een rustig bejaardentehuis. De bewoners op de vierde verdieping zijn strikt verboden terrein, omdat ze zogenaamd 'speciale zorg' nodig hebben. Naarmate zijn vermoedens toenemen en hij dieper graaft, ontdekt Max een huiveringwekkend geheim dat zowel het leven van de bewoners als dat van hemzelf in groot gevaar brengt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg benieuwd hiernaar. Van de regisseur van de eerste 3 Purge films en met Pete Davidson in de hoofdrol. Nog geen releasedatum in Nederland zo te zien helaas.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aardige film die wel blijft boeien.
Alleen het einde was wat te ......

avatar van orbital

orbital

Helemaal niet slecht, af en toe creepy en een beetje gore ook. Hou wel van dit soort settings voor een horrorflick

avatar van Joeri77DB

Joeri77DB

Wel een aardige horror.

Begin tot eind voorzien van de nodige spanning/ gore & het tempo zat er goed in. Geen hoogvlieger maar weet blijvend te boeien en het acteerwerk was ook al niet slecht, gun het een ruim voldoende!

avatar van JJmovienerd

JJmovienerd

Heel erg vaag en rommelig. Totaal niet spannend

avatar van devil1973

devil1973

Ohhh damn! Een pareltje hoor dit.. Eindelijk voor mij na jaren weer eens een horror die me in de ban hield en die alles bevat, spanning, creepy stukjes, mystery, goeie gore en dat einde is indd té maar wel té geweldig gewoon! Love it.

*4 en voor het goeie acteerwerk van bijna iedereen 0,5* erbij!

avatar van schumacher

schumacher

Ik deel de mening van jj hier maar er zaten toch paar leuke scenes in maar het verhaal was mega rommelig en het stak tegen.

avatar van joolstein

joolstein

"T’s the boredom that killing us."

Een goede, solide film over een man genaamd Max die in de problemen komt door het overtreden van de wet. Hij krijgt een taakstraf opgelegd in een verpleeghuis in plaats van een gevangenisstraf. Maar één van het meest voorkomende in horrorfilms is dat dingen niet zijn wat ze lijken...Was wat sceptisch met wat ik kon verwachten van een horrorfilm van regisseur James DeMonaco die de eerste drie The Purge-films regisseerde. Maar het is een horrorfilm en er was wat buzz rond deze film dus hop...gewoon proberen! En o jee, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Moet wel zeggen er was wel een aardige sfeer maar tot halverwege had ik nog steeds me bedenking. Want op wat bejaardenseks en enkele verontrustend scenes) was er niet zoveel mis? En net toen de film me begon te verliezen, begint de tweede helft, beantwoordt het vragen en boeit en dan in de finale gaat helemaal uit zijn dak!. Denk dat horrormaestro Lucio Fulci hij trots was geweest! Hoofdrolspeler Pete Davidson is een cast-lid van "Saturday Night Live", maar dit zou je niet hem verwachten. Zijn acteren was een beetje onwennig maar toch zou ik zeggen dat hij goed werk levert. Ja dit was heerlijke entertainment!

avatar van filmkul

filmkul

Matige horrorfilm. Het verhaal is niet heel bijzonder en doet wat denken aan Martyrs. De uitwerking is wat minder omdat de focus lijkt te liggen op de gore terwijl het verhaal zich prima leent voor een spannende mysterieuze horrorfilm waarbij de kracht juist zou moeten liggen bij less is more en een wtf twist. Maar men kiest helaas om alles expliciet in beeld te brengen wat ten koste gaat van de spanning. Visueel wel redelijk geschoten met goede make-up en effecten. Het acteerwerk is verder van voldoende niveau. 2.5

avatar van 84TZ

84TZ

Spannende, beklemmende horror-thriller met lugubere elementen en soms ook jumpscares. Origineel verhaal, goed plot en eind. Deed me wat denken aan een sekte. Er zaten ook psychologische aspecten in. Een aanrader! P.S. wie niet over bloed en gore kan, raad ik aan het laatste half uur één oog dicht te doen

En die laatste scene was m.i. overbodig en over the top. Het voegde bovendien niet veel toe aan het verhaal en de compassie met de karakters.

avatar van 84TZ

84TZ

DjFrankie schreef:
Aardige film die wel blijft boeien.
Alleen het einde was wat te ......

Dat vond ik ook. Over the top, voegde niet veel toe aan het geheel

avatar van Boeikens

Boeikens

Eindelijk eens iets vernieuwends.

het plot is misschien mager maar heeft wel iets. Het verhaal zelf loopt niet erg vlot maar onderhoudt wel. Het wordt allemaal redelijk mysterieus en sfeervol gehouden maar wordt nooit echt spannend. Ook de actie is eerder mager tot verder in de tweede helft, maar de finale is toch een lekkere gore climax die veel weer goed maakt.

avatar van james_cameron

Middelmatig horrorwerkje dat vaak frustrerend dicht tegen een hogere waardering aan zit. Zo steekt het script best goed in elkaar, met heel wat creepy en verrassende elementen. De opbouw van de film is ook spannend gedaan, resulterend in een bevredigende finale. Minpunten zijn er helaas ook. Zo is Pete Davidson nogal miscast in de hoofdrol en heeft de film visuele ambities die het budget niet kan waarmaken. Vooral de climactische storm die de hele film wordt aangekondigd ziet er uiteindelijk behoorlijk knullig uit. Maar goed, saai is de film gelukkig nergens.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Gooi: Get Out, shutter Island en Rosemary's Baby in een blender met een lepel lovecraftion eiwit poeder dan krijg je The Home.

Enorm vermakelijke horror, met een uitstekende twist. Jaa standaard horror trope's maar zijn goed uitgewerkt. vreemde dromen, wat is echt en wat niet. Vreemde chats en te blije oudere mensen is bij een horror altijd creepy.

Dat eind was echt bevredigend!

avatar van Collins

Collins

Max werkt als gevolg van een taakstraf in een bejaardenhuis. Een nieuwe wereld voor hem, maar hem valt toch merkwaardig gedrag op van zowel de bewoners als het personeel. Ook is er sprake van een vierde verdieping die hij niet mag betreden. Na een dubieus sterfgeval weet hij het zeker: In het bejaardenhuis is het niet pluis.

Voordat de film ontspoort, slaagt regisseur en schrijver James DeMonaco (The Purge (2013)) erin om het bejaardenhuis te voorzien van een onheilspellende en ietwat trieste sfeer. Een sfeer die goed bij het personage Max past die treurt om de zelfmoord van zijn broer. De gebeurtenissen in het huis zijn merkwaardig en maken nieuwsgierig en worden met gepaste realiteitszin vertelt. Het zou kunnen, is de gedachte van de kijker. Tot zover niets aan de hand. We kijken naar een film die wat met suspense strooit en gewoon heel adequaat spanning opbouwt. Best ok.

Er gebeurt eigenlijk niet eens heel veel. De protagonist neemt merkwaardige zaken waar. Dat is het zo’n beetje. Omdat er verder weinig gebeurt, neemt de spanning af. De interesse ook. Het schiet allemaal niet erg op en daar waar andere films nog wel eens voor visueel vermaak willen zorgen, is dat in The Home niet het geval. The Home is bepaald geen visueel feestje. Flets, neutraal en stoffig zijn woorden die bij me opkomen als ik aan de visualisatie van het verhaal denk.

Het dobbert zo wat voort tot de openbaring komt van hetgeen voor Max verborgen moest blijven. Een te grote stap voor mij. Erg ongeloofwaardig. Erg wanhopig ook. Alsof de maker goed doorhad dat hij toch iets moest inbrengen om de kijkwaardigheid op peil te houden, maar niet bij machte was te putten uit passende inspiratie. Ik vond de hoofdrol van Pete Davidson ook niet sterk. Hij schiet in dramatisch opzicht tekort. The Home heeft goede momenten maar heeft zeker evenveel ongeïnspireerde momenten. Een mooie balans. Dat wel.

avatar van mrklm

mrklm

Max [Pete Davidson] is het spoor bijster sinds de dood van zijn pleegbroer [Matthew Miniero]. Na de zoveelste misstap krijgt hij een taakstraf in een verzorgingshuis voor senioren. Max wordt met open armen ontvangen, maar komt er snel genoeg achter dat de bewoners bijzondere plannen met hem hebben. DeMonaco en coscenarist Adam Cantor schipperen tussen maatschappelijke satire en campy splatterhorror en slaan de plank volledig mis. Probeert grappig en huiveringwekkend te zijn, maar is geen van beiden. Het is vooral semi-satirisch dadaïstisch onbegrijpelijk vrijblijvend.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Veel beter dan de scores her en der deden zouden doen vermoeden, want vond dit zeer vermakelijke horrorfilm, met een zalig einde, volledig mijne meug, dikke 8/10.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

The Home probeert een verontrustende horror te zijn, maar daarvoor is het te tam. Pete Davidson doet het aardig, maar kan ook niet echt overtuigen.

De film verzandt iets te vaak in clichés en voelt af en toe wel rommelig aan. En nergens wordt het echt spannend of eng.

De sfeer is prima, het bejaardenhuis als locatie werkt goed en voelt soms zelf dreigend aan. Richting het einde wordt het allemaal wat bloederiger, maar dit weet de film niet te redden.

Ambitieus en sfeervol is het zeker, maar het geheel is toch te slordig.

avatar van Angelo2

Angelo2

Matige horror met een hoog b-film gehalte. Dat komt met namen door het zeer slechte acteerwerk van Pete Davidson en het wat rommelige script. Bij elke gebeurtenis had hij dezelfde gezichtsuitdrukking. Het verhaal was op zich wel interessant maar niet goed uitgewerkt. De oudjes speelde wel leuk. Een 4,5