• 9.378.508 stemmen

Geregisseerd door: Gabriel Mascaro

Met onder meer: Denise Weinberg, Rodrigo Santoro en Miriam Socarrás

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 18 september 2025

• Bioscoop Dinsdag 17 februari in één bioscoop (Oostburg)

Plot O Último Azul

Om de economische productiviteit te verhogen legt de overheid een nieuwe maatregel op aan de oudere bevolking. Zij moeten naar een afgelegen kolonie verhuizen opdat de jongere werknemers zich niet meer over hen moeten ontfermen. De 77-jarige Tereza denkt er niet aan de overheid hierin te volgen. Zij onderneemt een reis doorheen de Amazone waarna haar leven voorgoed verandert.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 18 september 2025 in de bioscoop (Imagine Filmdistributie)

avatar van Flitskikker

Flitskikker

De plotomschrijving doet denken dat deze film veel meer om het lijf heeft dan daadwerkelijk het geval is. Als je dystopische sci-fi verwacht (zoals IMDb vermeldt), word je waarschijnlijk teleurgesteld.

Een film zonder duidelijk doel, met weinig vaart (van het andere soort dan), en eenmaal aan het einde irritant geworden in herhaling vallende soundtrack. Ook weer 4:3 zonder goede reden (de helft van het bioscoopscherm niet gebruikt).

De ondertiteling was nodeloos gefragmenteerd, wat een onrustig kijkbeeld opleverde. Veel korte zinnetjes die hadden kunnen worden samengevoegd.

Om nog iets positiefs te noemen: mooie kleuren en cinematografie tijdens de intro en laatste akte.

Nee, dit was geen succes voor mij.

avatar van starbright boy

Net als zijn vorige een Mascaro met veel sfeer en mooie kleuren en fijn om te volgen. Maar ook een wat gefoceerd uitgangspunt voor een verder film zonder veel plot. Uiteindelijk een wat fragmentarische licht psychedelische trip die aangenaam was maar me niet helemaal ligt.

avatar van Richardus

Richardus

Uiteindelijk door het mooie kleurenpalet en broeierige sfeertje een halfje hoger dan het wat magere verhaaltje eigenlijk verdient. Ik hoopte dat er nog een laag qua politieke aanklacht was tegen een hudig, of eerder, regime in Brazilië en/of omgang met ouderen daar, maar paar recensies die ik las reppen er niet over. Blijft over een luchtig, sfeervol wegkijkertje waar ook niet echt iets heel erg mis mee is.

avatar van mrklm

mrklm

De Braziliaanse regering wil de 77-jarige Tereza [Denise Weinberg] onderbrengen in een afgelegen woonkolonie. Tereza weigert en zoekt het avontuur op door een lange bootreis te maken over de Amazone. De titel verwijst naar het slijk van een slak dat een psychedelisch effect heeft als je het in je ogen druppelt. Veel mooie plaatjes, maar van een verhaal is geen sprake. Bovendien bevat het scenario onvoldoende actie en te veel dialoog.

avatar van dimi303

dimi303

De Braziliaanse cinema beleefd weer hoogdagen de laatste jaren, daar is deze kleine parel een bewijs van. Mijn bevindingen van de film.

The Blue Trail - Fast Forward review