• 9.231.257 stemmen

Death of a Unicorn (2025)

Komedie / Fantasy | 107 minuten

Genre: Komedie / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongarije

Geregisseerd door: Alex Scharfman

Met onder meer: Paul Rudd, Jenna Ortega en Will Poulter

Releasedatum: 3 april 2025

• Bioscoop 14 mei in één bioscoop (Eindhoven)

Plot Death of a Unicorn

"They're going to make a killing."

Elliot is met zijn dochter Riley onderweg naar een bijeenkomst over crisisbeheer wanneer ze een eenhoorn aanrijden. Elliots baas Dell Leopold weet de eenhoorn te vangen en te onderzoeken en ontdekt dat het beest over helende krachten beschikt. Leopold wil deze eigenschap uitbuiten, maar ontdekt tevens de dodelijke gevolgen van zijn daden.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1902 stemmen

De trailer is wel grappig!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1990 berichten

Vanaf 3 april 2025 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Walter S.

Walter S.

Begin was best prima, wel een grappig bedachte opzet. Daarna ook wel vermakelijk maar wel op een manier die je al vaker hebt gezien. Hoe ontsnap je aan het gevaar? Al is het gevaar wel weer eens wat anders dan anders.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mengelmoes aan diverse genres wordt met een hoog tempo en veel overgave gebracht, maar helaas weet regisseur Alex Scharfman zijn eigen kwaliteiten niet al te overtuigend te vertalen naar het grote doek. Zeker de visuele effecten zijn houterig en de satirische humor is te makkelijk. Jenna Ortega, Paul Rudd en Will Poulter spelen gelukkig overtuigende personages, die uiteindelijk door het scenario te veel in een hoek worden geduwd. Hierdoor weten de originele ideeën van Death of a Unicorn nooit volledig te stralen, maar het kan niet ontkend worden dat die ideeën er wel degelijk zijn. De relatieontwikkeling tussen Ortega en Rudd is bovendien geslaagd en het gebeuren blijft onvoorspelbaar, maar uiteindelijk ook ietwat ongecontroleerd.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking van Death of a Unicorn - ikruikversemosterd:

"Unicorns. Dan denk ik aan de bedwelming van There Should Be Unicorns van The Flaming Lips. Het onsterfelijke Charlie The Unicorn Goes To Candy Mountain. Het bij ieder bekende beeld van de gehoornde paarden. Maar een prettig gestoorde genremix van horror, komedie en drama over een gebarsten vader-dochter relatie en bijtend commentaar op de farmaceutische industrie?

Nee. Daar was ik nooit op gekomen.

Alex Scharfman wel.

Hij schreef en regisseerde de fantastische in bloed gedoopte glitteronzin van Death of a Unicorn, waarin de gehoornde sprookjespaarden worden voorgesteld als charmante dieren waar je tegelijkertijd geen ruzie mee wil hebben. Zo kan je er wel een spirituele band mee krijgen en is de hoorn goed voor een psychedelische ervaring. Maar als je de hoorn van zo’n majestueus fabelwezen vermaalt tot medicijn (en opsnuift), de mythologische dieren beschiet voor nog meer medicijn en er bedenkelijke fokmethodes bij betrekt, dan vraag je natuurlijk wel een beetje om problemen. Die hoorn heeft niet alleen helende krachten. Het is ook zeer geschikt als wapen. Probeer je dan maar eens te verdedigen met een geweer of kruisboog.

Death of a Unicorn zegt: dont mess with the Unicorn. Aaien mag. En anders moet je er met een hele grote boog omheen lopen."

avatar van Film Pegasus

De affiche lijkt op fantasie, maar het is een horrorfilm met de nodige humor. Uit de filmstal A24, die wel meer alternatieve pareltjes afleveren. Niet altijd geslaagd misschien, maar wel origineler dan de gemiddelde Hollywoodfilm tegenwoordig. Ook hier is het een apart verhaal dat op zich al interessant is. Het geheel wankelt soms wel en de toon is vrij labiel. Ook de acteerprestaties zijn niet de beste rollen van de cast. Maar het is wel genoeg entertainment. Soms is dat al voldoende bij een film.

avatar van Number23

Number23

Rijke mensen die aan hun einde komen door een eenhoorn is mijn nieuwe favoriete genre.

avatar van mrklm

mrklm

Weduwnaar en advocaat Elliot [Paul Rudd] is met zijn tienerdochter Ridley [Paul Rudd] onderweg naar een steenrijke potentiële cliënt, de excentrieke en ernstig zieke Odell [Richard E. Grant], wanneer ze een jonge eenhoorn aanrijden. Uit paniek besluit Elliot het lichaam van het beest in de kofferbak te stoppen. Tijdens de kennismaking met Odell, zijn echtgenote Belinda [Téa Leoni] en zijn zoon Shepard [Will Poulter] blijkt de eenhoorn nog te leven. Chaos en incidenteel bloedvergieten volgt in deze mislukte horrorkomedie waarin Grant, Leoni en Poulter hun rollen spelen alsof dit de satirische horror was die het had moeten zijn en dat rijmt totaal niet met de vertolkingen van Ortega en Rudd die doen alsof ze in een slecht melodrama zijn beland. Het komt aardig in de buurt. De CGI-eenhoorns zijn bovendien totaal niet overtuigend.

avatar van james_cameron

Ongemakkelijke mix van komedie, fantasy en horror, resulterend in een vlees-noch-vis rommeltje. Vermakelijk, dat wel, met name door de prima cast. Vooral Richard E. Grant en Will Poulter zijn hier lekker op dreef. Afgezien van een aantal degelijk in beeld gebrachte moordpartijen valt er verder helaas weinig te beleven, of je moet van foeilelijke cgi houden.

avatar van schumacher

schumacher

Oeioei, dit is mss goed voor jongeren of kinderen maar niks voor mij en vond het ook niet goed.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Opzich een aardige film met een geinig verhaal. Alleen hadden die A sterren niet gehoeven. Die voegen weinig toe. Had ook prima met onbekende acteurs gekund als blijft Jenna leuk om naar te kijken. 3,5

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Téa Leoni!!! Eindelijk weer eens in een film te zien. Die heb ik echt gemist.

avatar van Corcicus

Corcicus

Dit was een onvervalste horrorkomedie met behoorlijk wat gore. Vooral Will Poulter zorgt voor de vrolijke noot. Niet fantastisch, maar zeker vermakelijk.

avatar van Glacius

Glacius

mrklm schreef:

Waarom herhaal je een omschrijving van het plot?

avatar van mrkos

mrkos

Death of a Unicorn

Tijdens een rit naar een zakelijke bijeenkomst rijdt Elliot samen met zijn dochter Ridley een eenhoorn aan. Zijn baas Dell Leopold ruikt direct kansen en laat het dier onderzoeken. De ontdekking van helende krachten belooft winst, maar leidt al snel tot gevaarlijke gevolgen.

Prima vermaakt met deze film, al springt hij nergens echt bovenuit. De film neemt zichzelf niet al te serieus en dat is ook duidelijk te merken. Het verhaal is op zich leuk bedacht: moordlustige eenhoorns als een soort creature feature, gecombineerd met helende krachten en een familie die daar geld aan wil verdienen—dat kan natuurlijk niet goed gaan.

De eerste helft leunt vooral op komedie, terwijl in de tweede helft de horror meer op de voorgrond treedt. Af en toe kon ik er wel om glimlachen, al werkten de grappen niet altijd even goed. De horror werkte wat beter voor mij, al werd er veel gebruikgemaakt van CGI, wat niet altijd overtuigend was.

De personages waren op zich interessant, maar kregen helaas weinig diepgang, waardoor het emotionele slot voor mij niet echt binnenkwam. De acteurs deden het verder prima. Ik kan altijd wel genieten van Paul Rudd en Will Poulter en dat was hier niet anders.

Verder zaten er opvallend veel verwijzingen naar klassieke films in. Denk aan de beroemde keukenscène uit Jurassic Park, of de tentscène en het moment met de baby T-rex uit The Lost World: Jurassic Park. Er waren ook nog tal van andere knipogen naar bekende blockbusters in de film.

Geen hoogvlieger, maar Death of a Unicorn is een aangename film voor wie van een luchtig avontuur met wat nostalgische knipogen houdt.

3 sterren.