• 9.371.070 stemmen

Cotton Comes to Harlem (1970)

Actie / Komedie | 97 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Ossie Davis

Met onder meer: Godfrey Cambridge, Raymond St. Jacques en Calvin Lockhart

Plot Cotton Comes to Harlem

"Introducing COFFIN ED and GRAVEDIGGER. Two detectives only a mother could love."

Gravedigger Jones en Coffin Ed Johnson zijn twee agenten met de reputatie twee paar harde handen te hebben. Ze ergeren zich aan het succes van Reverend Deke O'Mailey, die aan de zwarten tripjes naar Afrika verkoopt, zodat ze hun thuisland eens kunnen bezoeken. Als O'Maily echter wordt overvallen, zetten Gravedigger en Coffin heel Harlem op z'n kop om het geld terug te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Gravedigger Jones

Coffin Ed Johnson

Rev. Deke O'Malley

Uncle Bud / Booker Washington Sims

Capt. Bryce

Lt. Anderson

avatar van Zinema

Gemiddelde blaxploitation die redelijk onderhoudend, maar nergens écht goed is.

avatar van ToNe

ToNe

Heb je niet kunnen lachen om Redd 'Pa Sanford' Fox?

avatar van Zinema

ToNe schreef:

Heb je niet kunnen lachen om Redd 'Pa Sanford' Fox?

Jawel, maar niet hard genoeg

Vriendelijke groet

avatar van pompompom

pompompom

Zinema schreef:

Gemiddelde blaxploitation die redelijk onderhoudend, maar nergens écht goed is.

U slaat den spijker op denk kop.

avatar van scorsese

Leuke film waarin iedereen achter een baal katoen aan zit. Genoeg actie en vaart (begint al meteen goed met een lange auto achtervolging), en ook genoeg humor (zoals alle scenes met de blanke agent). Ook het verhaal is net iets boeiender dan de gemiddelde blaxploitationfilm. Een goed regie-debuut van Ossie Davis, die bij mij vooral bekend was als 'vaste' acteur in een aantal Spike Lee Joints.

avatar van erik1677

erik1677

wat lijkt die gozer veel op wesley snipes!

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

hier had ik hoge verwachtingen, aangezien het een van de eerste blaxploitation films was, maar het viel me toch tegen. Sommige scenes waren goed maar deze film had ook veel erg domme momenten, en het was net of de film niet zeker was of het een komedie was of een actiefilm?

Intussen wordt het wel beschouwd als een "action comedy" maar ik betwijfel of dat wel de bedoeling was.

Wel zien we hier de beeldschone Judy Pace, die eigenlijk meer bekendheid had moeten krijgen, zeker in deze genre, dan Pam Grier, want ze was ook een veel betere actrice.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

erik1677 schreef:

wat lijkt die gozer veel op wesley snipes!

ben ik helemaal mee eens. ik zie ook dat Godfrey Cambridge al stierf in de jaren 70, tijdens het maken van Victory at Entebbe (1976)

avatar van Ramon K

Ramon K

Vind dit juist 1 van de betere blaxploitationfilms. De film brengt het zwarte bewustzijn op een luchtige manier over op het publiek, drijft op een relaxte manier de spot met de blanke onderdrukkers maar vergeet ook niet te nuanceren; de grootste badguy is zwart. Verder veel leuke dialogen, humor die regelmatig erg goed werkt en goede acteerprestaties.

avatar van De specialist

De specialist

Amusante, maar zeer knullig geacteerde en gemaakte verfilming van Chester Himes´ gelijknamige politieroman, die een stuk grimmiger is dan de film. De grapjes, tijdens de slappe achtervolgingsscène in het begin, zijn zo nadrukkelijk in beeld gebracht, zodat ze onmogelijk werken. Het toppunt is toch wel de ‘junk’ die tijdens het roken van een joint niet meer op zijn benen kan staan.

Een van de eerste Blaxploitation films.