• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Mike Wiluan

Met onder meer: Dean Fujioka, Callum Woodhouse en Alan Maxson

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Orang Ikan

In 1942 vervoert een Japans vaartuig krijgsgevangenen naar bezette gebieden voor slavenarbeid. Aan boord bevindt zich Saito, een verrader van de Japanners die wordt teruggestuurd naar het moederland om ter dood te worden veroordeeld. Hij is geketende aan een Britse soldaat genaamd Bronson die niets dan haat koestert voor Saito vanwege zijn Japanse nationaliteit. Wanneer het schip wordt getorpedeerd door geallieerde onderzeeërs, worden Saito en Bronson overboord gegooid en spoelen aan op een verlaten eiland. Maar ze zijn niet alleen: Bronson en Saito worden opgejaagd door een monsterlijk wezen - de Orang Ikan - die nergens voor terugdeinst tot beide mannen dood zijn.

Hell Ship Commander

Hell Ship Soldier #1

Hell Ship Soldier #2

Hell Ship Soldier #3

Japanese NCO

Japanese Soldier #1

avatar van stinissen

Leuk om Callum Woodhouse bekend van All Creatures Great & Small een keer in een andere rol te zien. Het gegeven was best aardig als ze meer aandacht voor het monster hadden besteed.

avatar van joolstein

joolstein

Nee, in deze film zal je geen verdere diepgang vinden dan twee vijandelijke soldaten in WW2 die ondanks hun verschillen proberen te overleven. Ook achter het aanwezige monster zit geen diepere betekenis. Er is zelfs geen uitleg waar het vandaan komt! Nee, het is een mager verhaal, met weinig achtergrondinformatie over de hoofdpersonages en het wezen. Het doet eigenlijk precies wat de titel al aangeef; err is een monster op een eiland PUNT! Het is een heerlijke B-film in hart en nieren! De gewelddadige bloederige scènes met het wezen behoren absoluut tot de beste momenten van de film. En zoals ik het (stiekem) graag zie is het monster een man in een pak Het was prachtig vormgegeven en om je een idee te geven; het lijkt een beetje op een mensachtig kieuwbeest in de stijl van "Creature from the Black Lagoon" Dit was voor mij duidelijk 90 minuten smullen!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hier had ik ook nog nooit van gehoord, en het viel me ook nog 100% mee. Niet al te moeilijk. Gewoon een korte simpele wegkijker die mij best wel heeft vermaakt. Dat monster ziet er dan misschien niet al te best uit, het deed me wel een beetje denken aan dat wezen uit "The Shape Of Water". Voor op een koude saaie woensdagavond is het goed te doen. Geen topper maar een voldoende.