• 9.377.371 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Nicholas Hoult, Toni Collette en J.K. Simmons

Releasedatum: 31 oktober 2024

Plot Juror #2

"Justice is blind. Guilt sees everything."

De familieman Justin Kemp neemt deel aan een jury die een geruchtmakende rechtszaak zal behandelen. Samen beslissen ze over het lot van een mogelijke moordenaar. Gaandeweg komt Justin voor een moreel dilemma te staan wanneer hij zich bewust is van het feit dat de beschuldigde misschien onschuldig is. Met deze kennis heeft Justin de macht om de rechtspraak in een andere richting te duwen en de persoon al dan niet vrij te pleiten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Basto

Basto

• 11954 berichten

Gedegen maarcweinig bijzondere 12 Angry Men achtige film van Eastwood

Is de regisseur écht 94? Njah, dat zie je wel aan deze film. Net ietsjes minder stoffig dan 12 Angry Men, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad.

avatar van K. V.

K. V.

Dit drama eens meegepikt en vond het wel een meeslepende rechtbankfilm. Al gauw komt er een wending waardoor je een heel ander licht op de zaak krijgt.

De cast deed het uitstekend en de film zag er prima uit. Toch nog een verrassend einde.

Vond hem de moeite om gezien te hebben.

avatar van gmx

gmx

kos schreef:

Clint doet op zijn oude dag nog maar eens juridische moraliteit op basisschoolniveau.

Haha dit dus. Maar ja op je 94e, I cut the guy some slack. Vandaar 2.5*

avatar van james_cameron

Aangenaam maar iets te voor de hand liggend rechtbankdrama. Visueel erg conventioneel (zeg maar saai) in beeld gebracht door regisseur Clint Eastwood, maar gelukkig zijn plot en personages net boeiend genoeg om dit iets boven het maaiveld uit te laten steken. Prima cast ook. Het voornaamste morele vraagstuk is tevens het meest interessante element van de film.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Ik hou van rechtbank films, maar ik heb al veel betere gezien dan deze Juror 2. De vele (overbodige) flashbacks voegen weinig tot niets toe aan het verhaal. Mooie jongen Nicholas Hoult kan ook niet echt overtuigen als de gekwelde ziel.

Gelukkig staat de immer ravissante Toni Collette zoals altijd uitstekend te acteren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Stoffig.

Stug ook, een beetje typisch Clint Eastwood, niet de meest exotische regisseur. Met Juror #2 heeft hij mogelijk zijn laatste film gemaakt. Het is zijn eigen 12 Angry Men geworden, al probeert hij het nog wat gelaagder te maken. Het blijft evenwel zeer simplistisch gebracht, met onder meer het moraaltje dat er dik bovenop ligt. Nicholas Hoult is oké, zo'n Toni Collette vind ik best vervelend, niet voor het eerst. Erg slecht wordt het niet, maar het is allemaal zo gemakkelijk en typisch Hollywood. Een beetje saai dus.

2,5

avatar van AngelicV

AngelicV

Ingetogen rechtbankdrama waarbij de waarheid de 'essentie" is. Voor de kijker ook een een moreel dilemma welke zich ontspint naar mate de film vordert. Uitgaande van de ontwikkelingen is de vraag welke handelingen 'te goeder trouw' zijn en welke niet. De finale is wederom een dilemma, waarbij uiteindelijk hetgeen bewezen zou moeten worden, wellicht niet te bewijzen is. Goed spel van Jault en Collette met een knipoog naar 12 Angry men....doch dat niveau wordt niet gehaald. Knap werkje van Eastwood, die op zijn hoge leeftijd de laatste jaren, goede ethische vraagstuk films neerzet.

avatar van rupie

rupie

Wat een afgrijselijke slechte film is dit.

Klopt totaal niet met de realiteit..ongeloofwaardig . Bewijsmateriaal dat rammelt aan alle kanten, niet waarheidsgetrouw en juryleden erg stellig op basis waarvan niet duidelijk.. we willen op tijd naar huis dat soort argumenten kom op , er is een moord , ongeval

En dan helemaal de hoofdpersoon kan geen zitting nemen ook ongeloofwaardig..

Ok je wilt iets aangeven dat t systeem niet deugt nou daar zijn betere film gemaakt .

Clint Eastwood is blijkbaar echt een dagje te oud om iets goed te maken

Overrated deze film

avatar van 80s kid

80s kid

Prima rechtbankdrama voor een rustige zondagmiddag op de bank.

Het verhaal kent halverwege een verrassende twist en blijft daardoor boeiend. Ook het einde vond ik sterk.

Filmisch is het bij vlagen soms een beetje vlak en saai. Met wat spannende muziek waren sommige scenes waarschijnlijk sterker geweest.

Ook vond ik Gabriel Basso (bekend van Night Agent) als criminele verdachte niet zo best gecast. Hij heeft een te sympathiek uiterlijk om deze rol overtuigend te spelen.

Hoe dan ook, dit is een fijne film die de moeite waard is en je meeneemt in het morele dilemma waar de hoofdpersoon mee worstelt.