Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Georgisch
Releasedatum: 9 januari 2025
Bekijk via Prime Video
Plot Den of Thieves 2: Pantera
"The score isn't settled."
Politierechercheur Nick 'Big Nick' O'Brien heeft het nog steeds gemunt op ex-marinier en bankrover Donnie Wilson. Nick is voor de jacht op Donnie in Europa en hij komt steeds dichterbij. Ondertussen is Donnie verwikkeld geraakt in de verraderlijke en onvoorspelbare wereld van diamantendieven en de beruchte Panther-maffia. Hij moet hen het hoofd bieden terwijl hij een grootse overval beraamt op 's werelds grootste diamantbeurs.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Den of Thieves 2: Pantera (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Connor
Slavko
Dushko
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 9 januari 2025 in de bioscoop (The Searchers)
schram101
Dit lijkt minder te worden dan z’n voorganger. En dat was al geen hoogvlieger.
Fikret8
The main man!!
Blijkbaar kan jij niet goed lezen, deze film krijgt een veel betere waardering.
Op IMDB krijgt hij zelfs een 8.
Thiver
Ik zou er niet op rekenen. Ik heb hem niet eens herkend.
Op IMDB krijgt hij zelfs een 8.
Ik zie een 6,7... Maar sowieso is de IMDb-score ten tijde van de release betekenisloos.
Freakje554
Benieuwd of Rico Verhoeven hiermee door breekt in de Verenigde Staten.
Je ziet hem niet veel in de film, kleine bijrol.
Ik wist op voorhand zelf niet dat hij ging meespelen in deze film, toch een kleine verrassing op het moment zelf
driekes9
Ik zou er niet op rekenen. Ik heb hem niet eens herkend.
Wat een negatieve reactie, behoorlijk subjectief en totaal niet inhoudelijk, behalve dat je geen fan bent van Rico.
Thiver
Sorry, inderdaad ontzettend negatief, subjectief en niet inhoudelijk van me dat ik mijn grote held Rico Verhoeven niet heb herkend. Ik zal het voortaan beter doen.
schumacher
De 1ste vondk net ietsje beter maar deze vond ik ook goed, ik heb me niet verveeld.
Ook hier: er komt weinig aktie in maar het verhaal is gewoon goed & leuk waardoor ik geboeid bleef kijken.
Voor mij was het een oke film.
Toby2001
De eerste officiële film van dit jaar.
Viel nog heel goed mee.
Politie/Thriller met een simpel verhaal, maar wel leuk om naar te kijken.
Ideaal voor een avondje cinema.
Persoonlijk vind ik de eerste ietsje beter, omdat die meer politie/actie was.
Walter S.
De eerste officiële film van dit jaar.
Viel nog heel goed mee.
Politie/Thriller met een simpel verhaal, maar wel leuk om naar te kijken.
Ideaal voor een avondje cinema.
Persoonlijk vind ik de eerste ietsje beter, omdat die meer politie/actie was.
Minder ingewikkeld verhaal dan in deel 1 dus? Die heb ik deze week gezien, vond het bij tijd en wijle maar ingewikkeld (of in ieder geval heel raar) en dat kwam de film niet ten goede wat mij betreft.
Toby2001
Nee zeker niet ingewikkeld het verhaal
Moet je de eerste gezien hebben om te kunnen volgen?
Niet echt, moest je hem niet gezien hebben zal je wel kunnen volgen bij deze film.
Maar is natuurlijk wel altijd goed om eens de vorige gezien te hebben.
Rvdz
Moet je de eerste gezien hebben om te kunnen volgen?
Er zijn een paar verwijzing naar deel een maar zolang je weet dat het personage van O'Shae Jackson Jr. een crimineel meesterbrein blijkt te zijn en vlucht naar Europa (spoiler voor het einde van deel 1) moet het wel te volgen zijn.
jaxteller
Moet je de eerste gezien hebben om te kunnen volgen?
Niet per se, maar bepaalde verwijzingen naar de vorige film zul je niet begrijpen. (Zijn kleine dingen)
The main man!!
Ja, misschien wel.
Phantasm
Ik vond het eerste uur wel erg langdraderig, daarna werd het beter.
Vierhetleven25
De eerste was veel beter, deze beetje voorspelbaar maar niet slecht. Benieuwd naar deel 3 in dienst van de maffia
Walter S.
Prima actie, maar ik blijf het een vrij vaag verhaal vinden. Komt de film niet ten goede, net als bij deel 1.
mjk87 (moderator films)
Er loopt een actrice rond in deze film en ik dacht: die lijkt veel op Nazmiye Oral zeg. Enfin, later bleek dat zij ook hierin meespeelde. Geinig.
Net iets beter dan deel 1. Het eerste uur kent een beetje hetzelfde euvel waarin flink gas wordt teruggenomen en vooral sfeer wordt gecreëerd maar dat is simpelweg niet heel boeiend. Echter, zo richting de helft van de film wordt alles een pak interessanter. Vooral de lange inbraak is prima gedaan. Die duurt lang maar constant verandert de setting wel waardoor die scène zich inhoudelijk en audiovisueel blijft ontwikkelen en daardoor nooit verveelt. Ineens ook richting het einde nog met dat alarm constant aan op de achtergrond dat een zekere spanning geeft.
Neemt niet weg dat het eerste uur wel even doorbijten was en de laatste akte er ook wat bijhangt al is dat nog wel prima vermaak. Ook net iets te veel subplotjes, dat gedoe met die Albanees is alleen maar opvulling die eruit had gekund. Visueel net als deel 1 wederom fijn. 3,0*.
kraikkonen
Kan iemand mij helpen aan het nummer tijdens de aftiteling? Ik kan het nergens vinden, en gek genoeg zie ik 'm ook niet staan bij de officiële playlist.
Peter Powernap
Ter aanmoediging om vaker een film in de bioscoop te kijken heb ik een abonnement genomen bij Pathe. Den of Thieves 2 is de eerste film die ik nooit gezien zou hebben als ik niet dit abonnement zou hebben gehad.
Den of Thieves 2 heeft een simpel plot. Een politie agent is er klaar mee een brave burger te zijn en wil meedoen met een bankoverval. Hij gaat dan ook meedoen met de grootste bankoverval ooit.
De film heeft een mager verhaal en moet het vooral hebben van het showen van mooie auto's en een heel gek script. Ik vraag mij altijd af wat filmmakers van dit soort films denken hoe beveiliging bij de grootste banken in de wereld werkt. Het zijn ilusies waarbij misdaad wordt geromantiseerd op een manier die vermakelijk is, maar ook een beetje een cliché.
De mensen die dit verhaal hebben geschreven, zijn niet van de details. Ik zou bijvoorbeeld nooit een politie agent zonder eerst even te kijken of hij uberhaupt nog werkt in een team loelaten die de grootste bankoverval ooit plant. Dit is maar een voorbeeld van het domme schrijfwerk. Er zijn er nog wel een aantal te verzinnen. Die domheid maakt het ook wel weer charmant, maar op de manier hoe een baby die kotst schattig kan zijn. Van schrijvers van bioscoopfilms moet je wel wat meer kunnen verwachten.
Buiten dat is de film enigszins vermakelijk. Ik had verwacht dat hij vol actie zou zitten, maar op het einde van de film na was dit er amper. Ook spanning was er niet, omdat het een film is die gewoon de patronen van Hollywood volgt en je van tevoren weet hoe hij afloopt. De film verraste niet.
Kan ik hem aanraden? Ja, als hij uit komt op Netflix, ga hem daar eens op kijken. Het is eigenlijk de moeite niet, maar als je echt niks te doen hebt en alle andere honderden films al hebt gezien is het zeker het proberen waard.
XDefender
Bedoel je deze Outro by M83
mcdaktari
Ik vond 'Den of Thieves' best een prima actiefilm. Gisteren keek ik de tweede film, 'Den of Thieves 2: Pantera' en in het begin dacht ik dat het niet zo veel was, maar de tweede helft van de film maakte best veel goed. Toch best wel een heel goed vervolg, met een te gekke achtervolging. Maar ik verwacht wel weer een 3e film met zo'n open einde. Normaal ben ik niet zo voor al die vervolgfilms, maar bij deze vind ik het niet erg als er weer een harde actiefilm achteraan komt. Wel leuk dat Rico Verhoeven er een klein rolletje in heeft, en een iets grotere rol voor de ook Nederlandse Nazmiye Oral. Die we kennen van o.a. Undercover en Flikken Maastricht en Nieuw Zeer, enz.
Dennis Jansen

Den of Thieves
2018

'Den of Thieves'-vervolg met Gerard Butler nu te zien in de bioscoop: 'Een must-see voor alle fans van actie'