• 9.381.118 stemmen

A Song from the Dark (2023)

Horror / Fantasy | 105 minuten

Genre: Horror / Fantasy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ogodinife Okpue

Met onder meer: Vanessa Vanderpuye, Nse Ikpe-Etim en Wale Ojo

Plot A Song from the Dark

"Even death has a song."

Na de mysterieuze dood van haar man huurt een vrouw een geestenjager in. Deze moet de kwaadaardige geest die haar familie plaagt verbannen. Wat de geestenjager niet weet, is dat de familie een duister geheim heeft. Ze zullen er alles aan doen om het verborgen te houden.

avatar van joolstein

joolstein

Oei, hier werd ik toch behoorlijk teleurgesteld, de wereld van de Afrikaanse traditionele mystiek is interessant. En voor westerling is deze folklore ook grotendeels onbekend. Dit had dan ook een zeer fijne film kunnen opleveren. Echter de debuutfilm van de Brits-Nigeriaanse filmregisseur Ogo Okpue wil teveel en veranderd een beetje in een puinhoop.

De film volgt de in Nigeria geboren geestenjager Ashionye, ​​die, nu woonachtig in Engeland, wordt ingehuurd door haar voormalige voogd, Isioma, om een ​​kwaadaardige geest te verdrijven die haar familie kwelt na de mysterieuze dood van haar man, maar dit gezin verbergt een duister geheim.

Visueel was dit in ieder geval netjes! Bij andere films met een laag budget, kan zelfs dit weleens tegenvallen. Helaas wordt de film opgedeeld in hoofdstukken en zijn er ook nog de Afrikaanse symbool/tekens te zien waardoor het zeer episodisch aanvoelt. Tja en als de montage (Film editing) ook gebrekkig is ontstaat er algauw een puinhoop!

Het acteerwerk was prima. De Britse Ghanese Vanessa Vanderpuye deed het zeer goed. De Nigeriaanse Nse Ikpe-Etim is een gevierd actrice in Nollywood en acteur Wale Ojo is zowel in Nollywood als England een bekend. De rest van de cast zijn relatieve nieuwkomers. Toch was er ook veel teveel gesnotter in de film wat de film niet echt hielp! En dat is jammer, want het idee was goed en ik ben altijd wel in voor films over onbekendere mythologieën, maar VFX, uitvoeringen, regie, zoals … nu is, laat uiteindelijk teveel te wensen over!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Persoonlijk was ik lichtelijk teleurgesteld toen ik deze film zag. Wellicht omdat ik een spannende horrorfilm had verwacht. Het concept van de film is wel interessant. De film kent een trage start, en wordt pas richting het einde boeiend. Helaas was het voor mij niet voldoende om de aandacht vast te houden.

2,0 *