• 9.374.496 stemmen

Svaniti nella Notte (2024)

Drama / Thriller | 92 minuten

Met onder meer: Riccardo Scamarcio, Annabelle Wallis en Massimiliano Gallo

Gesproken taal: Italiaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Svaniti nella Notte

De Amerikaanse psychiater Elena is in Italië komen wonen voor de liefde van Pietro, een man met een onstuimig verleden. Ze trouwden en kregen twee kinderen, met de droom om een boerderij te restaureren en er een hotel van te maken. Maar alles liep op de klippen en al snel gingen Pietro en Elena uit elkaar. Op een nacht verdwijnen hun kinderen in het niets terwijl ze met Pietro op de boerderij zijn. Hij zoekt ze overal en uiteindelijk wordt hij uit wanhoop gedwongen om Elena te waarschuwen, met wie hij een geschil heeft over de voogdij over de kinderen. Het duurt niet lang voordat ze een telefoontje krijgen: hun kinderen zijn voor een grote som geld ontvoerd.

avatar van Firecrest

Firecrest

Best wel een spannende film met een onverwachte twist halverwege. Aan het eind had ik eigenlijk verwacht dat de vader de bekentenis van de moeder zou hebben opgenomen met zijn telefoon, zoals de moeder eerder gedaan had bij de vader. Dit gebeurde niet, in plaats daarvan het ietwat zoetsappige einde. Niettemin een prima film waarbij ik me geen seconde verveeld heb.

avatar van princesspeach

princesspeach

Een OK thriller. Ander soort twist dan dat je normaal gewend bent in andere films. Einde nog al wat onlogisch. moeder laat haar kinderen inspuiten met slaapmiddel maar erna mag je weer thuis komen al knuffelend, ah de kus was geen leugen hoor schat. happy ending lol

avatar van AniSter

AniSter

Op zich een prima film met een interessant plot, ondanks dat het vanaf het begin, de uitleg van Elena tijdens het gesprek met de scheidingsadvocaten, duidelijk was wie er achter de ontvoering zat. Het werd pas echt interessant vanaf het moment dat Pietro begon te twijfelen aan zichzelf. Het slot was magertjes en het gedeelte van de bootreis nam teveel tijd in beslag in verhouding tot de rest van het verhaal.

avatar van Mik71

Mik71

Redelijk verrassend plot, maar het eind sloeg helemaal nergens op. Ik ben geen advocaat maar ik denk dat de moeder een veel sterkere zaak had dan de vader. En overigens maakt het niet veel uit, want in the end zijn de kids gewoon de dupe.

avatar van lang pee

lang pee

Zoutloos las ik ergens. En een ongelooflijk slecht script, en totaal ongeloofwaardig. Zoals iemand zegt, vrouw zou vlucht terug nemen naar de man, ze staat binnen 10 minuten al aan het huis, en zo was er wel meer.

Ik kan niet meer zeggen want de mensen moeten nog kijken, maar wat er gebeurt met die slapende kinderen is echt lachwekkend.

En dan nog niet te spreken van de niet echt sterke acteerprestaties. Het had goed kunnen zijn, maar het was het helemaal niet, zo denken meer dan 1000 mensen er op imbd ook op want ze geven terecht maar 5,2....

avatar van Fisico

Fisico

Altijd wel leuk om Scamarcio aan het werk te zien. Niet dat hij altijd in geweldige films meespeelt, maar hij heeft zo´n typische karakterkop waar ik wel van hou.

Hier als wanhopige vader die het omgangsregeling van zijn kinderen tracht te weerhouden. Komt daarbij zijn verleden van schulden waardoor er een subplot ontstaat met de lokale maffia om die gasten simple te omschrijven.

Hij heeft al last genoeg met zijn knappe, maar weinig te onderschatten ex. Een aantal leuke plotwendingen, best onderhoudende film, maar geweldig is het zeker allemaal niet. Beetje Netflix-niveau, onderhoudend, maar ook niet meer dan dat. Fijn om eens meegepikt te hebben.

avatar van Aapje81

Aapje81

Italiaanse thriller die hier en daar de nodige Hitchcock trekjes heeft maar nergens echt weet te boeien waardoor de spanning en vooral de interesse ontbreekt.

Ervaren filmkijkers zullen redelijk snel voelen aankomen wat er gaat gebeuren en dat maakt het vrij lastig om de aandacht erbij te houden voor de volledige filmlengte.

Neemt niet weg dat er aardig wordt geacteerd en de beelden best mooi zijn maar uiteindelijk beklijft de film voor geen meter waardoor je hem snel weer vergeten bent.

Matig.

Jemig wat een kontverhaal zeg.

Zo zie je maar dat het nog niet zo makkelijk is een Hitchcock-achtig verhaal te maken dat enigszins geloofwaardig is.

avatar van Mickey b

Mickey b

Italiaanse film met een voor mij onbekende cast. Verassende plottwist. Wat mij in de film enigszins aansprak is de menselijkheid van de hoofdrolspelers. Geen onbevreesde actiehelden maar mensen van vlees en bloed waarvan je de emoties haast kan meevoelen. Wat het doet met een mens als zijn kinderen worden ontvoerd en tot wat je in staat bent om ze te redden. Hier is de cast wel in geslaagd dit over te brengen. Film niet echt mijn genre maar was een keuze van mijn echtgenote. Ergens wel van genoten. Duurde net lang genoeg voor mij. Geen topper, maar doenbaar voor een tussendoortje tijdens de week. 3*

avatar van Xenchie

Xenchie

Inderdaad, de vrouw staat wel zeer snel terug aan de woning, midden in de nacht, veel nachtvluchten daar blijkbaar. Kinderen een inspuiting geven is niet pijnloos, geen van beide zou geroepen hebben en mekaar dus niet wakker gemaakt. Ik weet ook niet hoe je met een bus zo snel van Griekenland naar Zuid-Italie komt, op een paar uurtjes... ongeloofwaardig voor mij.

Xenchie schreef:

Hij gaat helemaal niet van Griekenland naar zuid-Italie met de bus.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film voor een keer. Graag gezien een familie met een DOCHTER en ZOON.

avatar van Nebeo

Nebeo

Wat een vreselijke film. Dus zij vliegt ergens heen. Hij belt. Zij vliegt terug, en binnen vijf minuten is ze bij hem.....HOE DAN???? En bij hem gaat ook geen belletje rinkelen....

avatar van nadrin

nadrin

Leuke maar niet zo verrassende twist. Flauw acteren. Dat de kracht vh verhaal afzwakt. Meer een bfilm