• 9.369.636 stemmen

Met onder meer: Dwayne Johnson, Chris Evans en Lucy Liu

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Releasedatum: 7 november 2024

Plot Red One

"The mission to save Christmas is on."

Een slechterik weet op schokkende wijze de Kerstman van de Noordpool te ontvoeren. De commandant van de E.L.F. Task Force moet daaropvolgend de handen ineen slaan met 's werelds meest beruchte premiejager. De 'Extremely Large and Formidable'-agent en de spoorzoeker moeten samen een manier zien te vinden om Kerstmis te redden.

avatar van Sunspot

Sunspot

Gewoon een leuke Kerstfilm, even andere style ook, leuke cast. Alles ziet er goed uit, verzorgd.

Niks mis mee, gewoon aanzetten en niet te veel verwachten, genieten

avatar van Rodger

Rodger

Ja leuk .,, zeker als je niet van die mierzoete kerstfilms houdt

Actie humor en kerst gedachtes ineen

2,5 **

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week zitten kijken op tv.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze film gehoord. Tussen alle zoetsappige Kerstshit, vond ik dit een verassend leuke actierijke Kerstfilm over een Kerstman, die ontvoerd wordt en een soort uit de kluiten gewassen Elfachtige lijfwacht en een ietwat vage internet bounty hunter, die ongewild moeten samenwerken om hem terug te zien krijgen.

Geinig, met hier en daar onverwachte verwikkelingen en geinige intermezzo's, behoorlijk wat bekende namen en gezichten en over het algemeen goede SFX's (hoewel sommigen ook wel pijn deden aan je ogen) en een leuke sfeer met vele hals wagerij & heldhaftige momenten.

Geen meesterwerk, of instant klassieker, maar wél de moeite waard om een keer te bekijken in de Kerstvakantie.

Een dikke zeven ofwel 3,5 ster.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Leuke over de top film, simpel verhaal, leuke cast en over de top actie. Ik ben geen fan van zowel The Rock als Chris Evans maar ze spelen hun rol prima. Als zij samen moeten werken om de Kerstman (Red One) te vinden die spoorloos is verdwenen De vele personages die ze tegen komen waarvan zeker Krampus de leukste is, zeker een kijkbeurt waardig deze popcorn film met iets te veel CGI

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Het begint allemaal nog wel goed met een inventieve insteek en aardige FX (de ijsbeer, de sneeuwmannen, de verkleinde Rock), maar op een gegeven moment biedt de plot niet veel nieuws meer, en door de matige gevechtsscènes, het moralistisch sausje over beslissingen die mogelijkheden zijn en de veel te lange speelduur zakt de film steeds meer in. De vertolkingen zijn nog wel aardig, met Chris Evans die geknipt voor zijn rol is en J.K. Simmons die er vol voor gaat, maar uiteindelijk vraag ik me toch af wie er kan hebben gedacht dat dit een goed idee was. Als Dwayne Johnson inderdaad 50 miljoen dollar voor deze rol heeft gekregen (zoals Wikipedia vermeldt) zou het hem sieren wanneer hij deze flop op zijn fatsoen trekt en tenminste een déél van dat achterlijke salaris terugbetaalt.