• 9.374.618 stemmen

Gesproken taal: Hindi

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Shaitaan

"Hell comes home"

Het leuke weekendje weg van Kabir en zijn gezin neemt een nachtmerrieachtige wending wanneer ze een vriendelijke maar mysterieuze vreemdeling in hun huis toelaten. Deze laatste neemt het lichaam van de tienerdochter in bezit en laat haar over aan de genade van zijn steeds sinistere bevelen. Terwijl de klok doortikt, wordt de familie gedwongen om hun ergste angsten onder ogen te zien.

avatar van Vascago

Vascago

Toffe film met behoorlijk sterk acteerwerk. Vreemd dat hier nog geen reacties bij deze film zijn verschenen. Het is een remake van de film Vash uit 2023, die nog veel beter scoort op ImdB.

avatar van lady red

lady red

Geweldige film! Het gaat echt onder je huid zitten! En het einde is echt fenominabel!

Heel goed acteerwerk!

Ruim 4 sterren!

avatar van filmkul

filmkul

Sterke thriller. Het verhaal zit best goed in elkaar. De uitwerking is grotendeels geslaagd. De opbouw is goed en de spanning wordt prima opgebouwd. Als kijker wordt je meegetrokken in het verhaal, dat is goed gedaan. De film kent een aantal zenuwslopende scènes. Helaas vliegt de film richting het einde flink uit de bocht en dat doet behoorlijk afbreuk aan het geheel. Het acteerwerk is goed, zeker Bodiwala zet een sterke rol neer. Visueel verder prima. 3.5/4.0

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

filmkul schreef:

Goed te lezen dit, toch maar een keer kijken. Hij staat al een tijd op mijn lijst maar omdat ik Ajay Devgn nooit zo'n leuke acteur vind nog geen haast mee gemaakt. Dit bericht stemt al iets positiever.

avatar van Seam

Seam

Minder goed dan het origineel Vash (Film, 2023).

Maar toch geef ik beide films hetzelfde cijfer. Hoe zit dat dan?

Het grootste verschil is onmiddellijk zichtbaar: groter budget. Helaas was ook de intentie om een breder publiek aan te spreken, dus er zijn wat concessies gedaan. Deze film is meer 'typisch' Bollywood: Iedereen ziet er erg gelikt uit, zelfs als ze vermoeid, gepijnigd etc zouden moeten zijn. Er zitten wat overdramatische slomo's in en iets te goedkoop ogende effecten. Ook is het net wat meer mythisch gemaakt, wat het realisme onderuithaald.

Maakt de film wel prettiger om te kijken.

Maar dat vond ik eigenlijk wel positief.

Grootste nadeel is vanwege de concessies zijn er ook aanpassingen in het script gemaakt. En in plaats van de film krankzinniger te maken, is het juist tammer geworden. Het einde is hier nèt wat anders en doet in mijn ogen wel aardig wat afbreuk aan de film. Tussendoor enkele kleine aanpassingen die vooral storen als je het origineel al gezien hebt.

Wil je Bollywood en geliktheid: kies deze film.

Wil je rauw, realisme en cynisme: kies Vash.