• 9.370.161 stemmen

Alternatieve titel: Alone Together

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Carmen Cobos

Plot Samen Alleen

Het is 1992 als Carmen Cobos en Kees Rijninks elkaar ontmoeten. Er is direct een enorme klik tussen hen. Ze delen niet alleen de liefde, maar ook een bijzondere passie voor documentaire. Geen vuiltje aan de lucht, totdat Kees in 2014 vrij plots wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. De relatie tussen Kees en Carmen komt steeds meer onder druk te staan als de situatie van Kees uitzichtloos lijkt. Heeft een leven zonder perspectief dan nog zin?

avatar van mrklm

mrklm

In de 2Doc Samen (2020)onderzochten collega’s en geliefden Kees Rijninks en Carmen Cobos hun toekomstperspectief nadat bij Kees was vastgesteld dat hij de ziekte van Parkinson had. Dit is het vervolg op die documentaire en dat bevestigt vooral wat Kees en Carmen vier jaar eerder al wisten. In de tussenliggende jaren vestigden ze hun hoop nog op de belofte van een medicijn “binnen tien jaar”, maar de hoop op een reddingsboei is zo goed als vervlogen. Voegt weinig toe aan Samen, afgezien van de machteloosheid van een gezonde partner die merkt dat haar geliefde het in de gezamenlijke gesprekken met hulpverleners steeds vaker over ‘ik’ heeft en niet over ‘wij’.