• 9.374.495 stemmen

Met onder meer: Babette De Coster, Martin Verset en Laetitia Dosch

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 12 februari 2025

Plot Sauvages

In Borneo draagt Kéria de zorg op zich over een orang-oetangbaby. Zowel de aap als het meisje hebben een moeder verloren. Kéria's jonge neef Selaï verblijft intussen bij haar om het conflict tussen zijn familie en de houtkapbedrijven die zijn leefgebied vernielen, te ontvluchten. Nu voelt hij zich door zijn nicht verwaarloost en loopt hij met het aapje weg. In haar zoektocht zal Kéria de banden met de familie van haar moeder opnieuw aanhalen en de waarheid over haar afkomst ontdekken.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 16 oktober 2024 in de bioscoop (Cinéart)

avatar van John Milton

John Milton

Hmmm. Trailer loop ik niet direct mee weg, maar Ma Vie de Courgette (2016) beviel me erg, dus ik ga deze alsnog kijken wanneer het thuis op de bank kan. Wie weet verrast Barras andermaal.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 12 februari 2025 in de bioscoop (Cinéart)

avatar van ichi

ichi

Mooi gemaakt, met allerhande visuele vondsten en alleen daarom al de moeite waard, ook her en der prachtig sound design, maar Sauvages mist wel net die magic spark van Ma Vie de Courgette. Had moeite om écht mee te leven met de personages, ook al is de themathiek urgent en lijkt de intentie oprecht. Heb overigens de originele Franstalige versie gekeken - met Engelse ondertiteling (komende maandag 14 april ook als zodanig te bekijken bij de RKZbios in Groningen - 20:30 uur). Verdient wel wat meer publiek. Wellicht mikten ze te veel op de kiddos met de nl-versie Red de Jungle?

avatar van Thiver

Thiver

John Milton schreef:

3 stemmen hier. Op Cineville ook slechts tien. Was geen geen voltreffer voor Cinéart, vrees ik.

Ze hebben 'm ook alleen in het Nederlands uitgebracht. Dan wacht ik wel gewoon tot-ie ergens in de originele taal te streamen is.

avatar van John Milton

John Milton

Thiver schreef:

en met jou vele andere, vermoedelijk. Ben benieuwd wat ze hebben gespendeerd voor de aankoop, vertaling en evt promotie, en wat het ze uiteindelijk oplevert.