• 9.372.151 stemmen

Dial M for Middlesbrough (2019)

Komedie / Horror | 88 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ed Bye

Met onder meer: Johnny Vegas, Sian Gibson en Sheila Reid

• Bioscoop Vanaf 25 januari in 2 bioscopen

Plot Dial M for Middlesbrough

Draper's Tours-gastvrouw Gemma Draper en haar trouwe buschauffeur Terry moeten Mildred en Hilda ophalen. Deze zijn onderweg naar een begrafenis in Middlesbrough. Tijdens een hevig onweer begeeft echter hun bus het. Nu worden ze gedwongen om hun toevlucht te zoeken op een sinister en vervallen caravanpark met de naam Shady Creek Caravan Park. Hier maken ze kennis met een paar bijzondere bewoners, maar al snel leggen de bezoekers en bewoners één voor één het loodje.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slap whodunnit-vehikel van regisseur Ed Bye, die hier klaarblijkelijk ook nog een trilogie uit heeft weten te halen. De voorgaande delen laat ik in ieder geval na het zien van dit nogal matig vormgegeven komediegebeuren voorlopig links liggen. Enkel het acteerwerk weet Dial M For Middlesbrough enigszins behapbaar te maken, want zodra het op humor, horror of mysterie aankomt heeft Bye weinig te melden. De moordzaak omtrent te weinig om actief wat mee te kunnen, de spanning wordt zeer slordig opgebouwd en de humor is wel erg flauw. De onbenulligheid waarmee de typetjes worden neergezet maakt het verder ook niet bepaald leuker om met de (schaarse) hintjes mee te denken. Eenmaal de onthullingen worden gedaan hield ik mijn schouders op, net als gedurende de rest van het verloop.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

De vorige twee films waren leuk en grappig. Dit derde deel oogde erg goedkoop en was niet grappig. Tenminste de eerste 20 minuten. Ik heb het afgezet.