• 9.379.473 stemmen

Geregisseerd door: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett

Met onder meer: Melissa Barrera, Dan Stevens en Alisha Weir

Releasedatum: 18 april 2024

Plot Abigail

"Children can be such monsters."

De jonge ballerina Abigail en dochter van een machtig onderwereldfiguur wordt door een groep criminelen ontvoerd en in een afgelegen herenhuis gevangen gehouden. Het meisje verbergt een gruwelijk geheim. Ze blijkt niet zo onschuldig te zijn als haar ontvoerders denken. Ze moeten nu zelf vechten voor hun leven...

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een groep criminelen ontvoert de dochter van een maffiabaas, met als einddoel het losgeld van 50 miljoen dollar te bemachtigen. Ze nemen het meisje mee naar een groot, afgelegen huis, maar al snel blijkt dat Abigail geen gewoon kind is: zij is een vampier en begint een bloedig kat-en-muisspel met haar ontvoerders.
“Abigail” brengt een mix van horror, humor en gore, met veel bloed en special effects die het gore-gehalte hoog houden. De balletachtergrond geeft Abigail een unieke karaktertrek aan het titelpersonage en de jonge actrice Alisha Weir speelt haar rol overtuigend. Wellicht is de film vermakelijk voor liefhebbers van moderne horrorkomedies, maar het over-the top gaande script kon me persoonlijk maar matig bekoren. Ik verkies bloedernstige horror nu eenmaal boven komedie. Toch een nipte 5/10.

Gezien op SkyShowtime. Eerste half uur is best aardig, daarna was het horror/thriller er voor mij af en werkte het meer op de lachspieren. Het is jammer dat de trailer al de hele film prijsgeeft. Tip voor nieuwe kijkers: ga er blind in.

Leuk om keer gezien te hebben, maar niks speciaals.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik zal geen spoilers geven, maar het is altijd heerlijk als de rollen omgedraaid worden en de jagers opeens zelf een prooi worden. Ook echt genoten van de tegengestelde persoonlijkheden van Abigail (Alisha Weir) als gekidnapt balletmeisje.

avatar van Liedebeth

Liedebeth

Ben geen echte horror fan, maar kan het soms waarderen. Deze film dus niet. Acteerwerk waardeloos. Lachwekkend. Misschien dat je deze film als comedy kunt waarderen?

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Niet eng, niet grappig.... tis gewoon niks....personages zijn niet boeiend... muziek is niet passend bij het genre.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Begint een beetje als misdaad film maar dan beginnen de wat gore stukjes te komen. En op het eind is het echt onsmakelijk. Toch zit er wel een duidelijk verhaal in en het acteren ook van Abigail was oke. Rol ook voor Angus ( RIP 2023) . Voor horror was het toch wel een goede film. Altijd een moeilijk genre. 3 sterren.