• 9.378.047 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Carey Mulligan en Isabella Rossellini

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch en Koreaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Spaceman

"I just want to go home."

Jakub verloor op jonge leeftijd zijn ouders en groeide op bij zijn grootouders op het Tsjechische platteland. Van wetenschapper groeide hij uit tot de eerste astronaut van het land en krijgt hij de kans om naar Venus te reizen. Zijn missie om een oude, onbekende stof te vinden betekent evenwel het achterlaten van zijn vrouw Lenka. In de ruimte stuit hij op een buitenaards wezen waarmee hij een band schept.

Jakub Procházka

Pregnant Woman

Gaat op de lijst!

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Als Sandler buiten zijn gewoonlijke straatje wandelt (Uncut Gems, The Meyerowitz Stories, Punch-Drunk Love, Hustle) is dat vaak een goed teken. Ben benieuwd!

avatar van pampelonne

pampelonne

speelt Paul Dano het buitenaards wezen?

ik vond hem doodeng in 'Prisoners'.

avatar van Kondoro

Kondoro

Lijkt me heel interessant met Sandler.

avatar van scorsese

Goeie film over een astronaut die een solomissie maakt naar een vreemde, paarse wolk in de ruimte. Een liefdesdrama verpakt in een science-fiction film met existentiële dialogen die soms wat vaag overkomt. Een fijne, dromerige sfeer die versterkt wordt door de mooie muziek van Max Richter. Met gemak 3.5 sterren.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Wat een snoozefest. De bijzondere combinatie van Sandler en Dano blijkt toch niet garant te staan voor een pakkend stukje cinema.

avatar van pampelonne

pampelonne

een rustige, beetje contemplatieve film met een serieuze Adam Sandler
moraal van het verhaal: er is nog hoop voor de menselijke soort.
ik denk dat die spin Hanus een hallucinatie was van Jakub.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

DonPeliculón schreef:

Ja dat mag ook wel eens gezegd worden...

“skinny human”

Gebaseerd op het boek "Spaceman of Bohemia" uit 2017 van Jaroslav Kalfar, gaat dit over Jakub Prochazka (Adam Sandler) een Tsjechische astronaut die bezig is met een solo-missie van maanden in de ruimte. Hij vliegt naar de Chopra-wolk, van 'intergalactisch stof' nabij Venus om deze te verkennen.

Kampend met eenzaamheid, verergerd door de radiostilte van zijn zwangere vrouw Lenka (Carey Mulligan) en slaapgebrek door een gammel oud ruimtetoilet ontmoet en raakt hij bevriend met een groot spinachtige buitenaards wezen, (Passief ingesproken door Paul Dano) die Jakub besluit Hanuš te noemen. Kortom sommige mannen gaan liever in de ruimte praten en knuffelen met een spin dan dat ze in therapie gaan.

Helaas is de film erg wisselend. Een tijdlang heeft dit alles nog best ingetogen charme, maar het heen en weer bewegen tussen Jakub in de ruimte en Lenka in de wereld beneden begint algauw vervelend te worden. De flashbacks deden het een stuk sterker en waren meer dan voldoende geweest! En uiteraard zijn de interacties tussen Adam Sandler en spin Dano zeer goed te noemen.

Er is ook nauwelijks sprake van een luide uitbarsting Oké het was natuurlijk niet zo film maar hier is de algehele toon een soort trage sub- Malick-trance. Wat zeker geen compliment is! Dano's mediterende of beter gezegd slaperige stemwerk en Sandler lijzige monotone stem helpen dan ook niet echt mee! Maar het ergste is dat er steeds dramatische muziek onder het praten speelt. Tja...misschien wel één van de betere pratende spinnenfilms (zijn er wel meer?) maar het is zeker niet één van de betere eenzame astronautenfilms.

avatar van movie freak84

movie freak84

scorsese schreef:

Ik kan me hier volledig bij aansluiten alleen vind ik een 7 net te hoog. Maar goed origineel en zeker leuk voor een keertje.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ga Spaceman, één dezer dagen nog een keer opnieuw kijken, want dit is wel een film die ik nog eens goed op m'n gemak moet herzien. Toen ik de naam Adam Sandler zag dacht ik in eerste instantie dat het om een comedy zou gaan. Gelukkig was dat niet het geval. Ik blijf het toch raar vinden, Sandler in een serieuze rol. Maar als je er eenmaal aan gewend bent doet hij het helemaal niet onverdienstelijk. Ik had wel een ander soort sciencefiction verwacht van Johan Renck, die ik vooral ken regisseur en producer van series. Maar ik ben zeker niet teleurgesteld in 'Spaceman'. Ook de soundtrack had lekkere zwevende tracks voor een sf film.

avatar van Mickey b

Mickey b

Film naar mijn genre, zijnde een SF. Maar deze is eerder een filosofisch drama die zich afspeelt in de ruimte. Is geen echte monoloog-film maar Adam Sandler draagt de film wel grotendeels alleen. Gaat vnl. over wat eenzaamheid en 6 maanden afzondering in de ruimte doet met een mens, zelfs al is deze sterk genoeg om alleen te zijn. Stelt hierbij zichzelf en zijn huwelijk in vraag. Zo ook zijn achtergebleven echtgenote. Verder is het grafisch mooi weergegeven. Doet wat jaren 70 en Sovjetachtig aan. Binnenkant ruimteschip soort vergane glorie maar realistisch in beeld gebracht. Buitenkant ruimteschip niet echt getoond. Dialogen rustig en op randje van slaapverwekkend maar nergens echt vervelend. Vriendschap met de alien / spin wat abstract maar is misschien ook bedoeling. Is het echt of zijn het hersenspinsels van een man die langzamerhand krankzinnig wordt? Topprestatie van Adam. Verder moet je wel te vinden zijn voor dit soort melodrama. Soundtrack en genre film deed me wat denken aan Interstellar maar vond deze laatste wel vele malen beter. Maar deze film is wel eentje die ik niet zag aankomen. Kwam vandaag uit op Netflix, had er nooit van gehoord, maar bij woordje ruimte moet ik wel kijken. Kwam dus als verrassing binnen en heeft me niet teleurgesteld. Heeft me ook niet omvergeblazen. Toch genoten. 3,5 *

avatar van schumacher

schumacher

Adam Sandler doet dat goed en leuke spin ook maarja, beetje saai voor mij.

avatar van Warp

Warp

Visueel, qua sfeer en soundtrack zit het allemaal goed, inhoudelijk schiet hij alleen met momenten te kort; zeker in het middenstuk.

avatar van margeb

margeb

Prachtige film, we hebben meer films zoals deze nodig. Schitterende OST ook.

avatar van horizons

horizons

Sereen, kalm, mooie soundtrack, hele mooie Nebula.

Psychoanalyse in Space

Deze science fiction film gaat geen hoge ogen gooien op Netflix. Daarvoor is het onderwerp te droog. Het zit dichter tegen Tarkovski’s Solaris aan dan de science fiction films die door ‘het Netflix publiek’ gewaardeerd worden. Geen actie of epische gevechten, maar veel gepraat over eenzaamheid. Begrijpelijk aangezien de bron van dit verhaal ook in het Oostblok ligt.

Vrees dat veel kijkers die de film op tv gaan kijken voortijdig zullen afhaken.

Maar de aanhouder wordt uiteindelijk wel beloond. Mooie soundtrack

Kleine 4*

avatar van dimi303

dimi303

Nieuw werk van Max Richter, daar zijn we altijd voor te vinden. De film zelf was nog te doen.

avatar van The Oceanic Six

Lage scores op oa Moviemeter en IMDb. De media geven topcijfers. Is dit de zoveelste bevestiging dat de media niet weet wat het publiek graag kijkt?

The Oceanic Six schreef:

De media moet toch gewoon de film op z’n eigen (cinematografische) kwaliteit beoordelen en toch niet op de commerciele potentie.

Met jouw beredenatie moet de media gaan schrijven dat je nergens zo lekker eet als bij McDonalds?

avatar van The Oceanic Six

Basto schreef:

Ik zeg toch nergens dat ze dat niet mogen? Maar het valt me geregeld op dat media en publiek ver uit elkaar zitten. De media beoordeelt vaak vanuit technische zaken en het publiek vanuit gevoel.

The Oceanic Six schreef:

Publiek bestaat uit een heel breed scala van kijkers. Van filmliefhebbers tot mensen die er enkel de tijd mee doden. Die laatste groep is verweg het grootst. Dus die zullen films die anders zijn, waarbij je moet nadenken of geduld voor moet hebben doorgaans laag waarderen. Zelf vind ik juist die films vaak interessanter.

Maar goed, ik gaf in mijn positieve review ook al aan dat de massa dit niks gaat vinden. Die hebben geen geduld. Bovendien komt het op een kleiner scherm (tv) gewoon minder goed tot z’n recht.

The Oceanic Six schreef:

Ja idd! Maar Ach recensenten kunnen zo veel vinden...Daarbij kom dat filmcritici al jaren niet meer relevant zijn (als ze het ooit al waren) en met de jaren is hun invloed gelukkig tanende en nog maar marginaal. Wie kijk er nog naar een film waarvan van recensenten zeggen dat het goed is? Dat is volgens mij nog maar een select clubje? Sterker als ze een film ophemelen is het voor mij juist vaak een rede om vooral niet te gaan kijken, omdat ik dan weet dat ik me eigen kapot ga vervelen..(en oh ik probeer het soms ook wel hoor, maar het wordt bijna altijd ook weer bevestigd)

Tja en wat deze film betreft...ik keek het helaas al voordat ik de superlatieven van de filmcritici zag. En al had ik er weet van dat dit een boekverfilming was met geen actie, heeft gewoon niets anders te bieden dan een filosofische snooze-fest. Kortom het is wederom weer zo'n typische film waar recensenten kunnen pochen hoe verheven ze toch wel niet zijn omdat ze dit goed vinden! Liever een film voor de massa dan dit geneuzel!

joolstein schreef:

Wat een onzin. Alsof critici alle goede films allemaal slecht vinden. Dune 2, Oppenheimer, Barbie, Poor Things kregen allemaal goede reviews en worden ook door het publiek omarmd.

Basto schreef:

Nee hoor denk niet dat het onzin! is Maar eerder een kleine uitzondering op de regel...was ook niet degene die zijn neus ophaalde voor McDonalds, om bij je eigen vergelijking te blijven, maar denk je nu werkelijk dat ik een kleine clubje dat je alleen bij een luxueus restaurant lekker kan eten, hun waardeoordeel moet gaan serieus nemen ? Oh ik wens ze echt wel veel kijkplezier toe hoor, want zoals jezelf al zeg; "er is breed scala van kijkers" en ik gun iedereen zijn ding. Maar recensenten kome gewoon te vaak (ver van publiek af) met films waar elke druppel lol is uitgeperst, dat het voor mij dus vooral wegblijven is! Enfin ik wil me eigen ook niet zien als filmliefhebber dus misschien lig het daar wel aan!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

The Oceanic Six schreef:

De media geven topcijfers.

Krijgt op RT een gemiddelde van 51% en op Metacritic een 56% wat omgerekend op een schaal van 1 tot 10 lager uitvalt dan zowel hier als op IMDb.

joolstein schreef:

Je heb ruim 7500 films gezien. Kan me slecht voorstellen dat je die allemaal aanzet uit verveling of met tegenzin.

En als ik naar je 5* films kijk, scoorden die ook vrijwel allemaal goed bij de pers.