• 9.369.514 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Phillip J. Roth

Met onder meer: Olivier Gruner, Alicia Coppola en Ken Olandt

Plot Velocity Trap

"Crime at the Speed of Light"

In een verlaten en gevaarlijk gedeelte van het heelal dat bekent staat als Velocity run, passeert er elke 6 maanden een zwaar bewapend ruimteschip. Het schip transporteert dan vele miljarden Universal Dollars tussen de Centrale bank van de aarde en de kolonies. Een team van goed getrainde huurlingen staat op het punt om de perfecte misdaad te begaan op een plaats waar bewijzen en getuigen niet kunnen overleven. Slechts èèn man is in staat om hen te stoppen.

ED Officer Raymond Stokes

Franklin J. Robinson, ED Officer

John Dawson, RMC Corp.

avatar van D-Lo

D-Lo

Begin 2002 heb ik deze film gekocht voor 2 euro. Voor ik er gisteren naar keek, had ik geen echt hoge verwachtingen (normaal als je een film 2 jaar laat liggen), maar het bleek al bij al nog mee te vallen. OK, het script is voorspelbaar en het hoofdpersonage, gespeeld door Gruner, heeft een even erg accent als Van Damme, toch heb ik me niet verveeld bij het bekijken van deze film. De effecten zijn eigenlijk best wel goed voor een dergelijke B-film en er zijn redelijke tot goede acteerprestaties door iedereen (behalve eigenlijk door Gruner, die is het minst van iedereen). Er zittten ook een paar (ongewilde?) grappige momenten tussen:

- Gruner die, omdat hij zich verveeld, opeens begint te balletdansen;

- Gruner die in discussie gaat met een computer ;

- Gruner die, telkens hij ergens van wegloopt, dat nogal op een meisjesachtige manier doet (en dat voor een actiester).

2/5

avatar van newG

newG

heb deze ooit eens op video gekocht voor zeer weinig geld

had hem toen gekeken en vond er geen zak aan

uiteindelijk kreeg ie 0.5*

Vandaag nog eens bekeken

Tot mijn grote verbazing

ik vond hem best aangenaam om zien

de bad guy's spelen heerlijk en special effects zijn erg knap voor het lage budget.

Het duurt allemaal wel erg lang eer de film goed op gang komt, en het is dan in verhouding ook weer erg snel gedaan...

emoties worden erg geforceerd neergezet om als kijker een band te krijgen met

Onze goede vriend de held heeft wel een crappy accent waar zelfs arnold schwarzeneger hoofspijn van zou krijgen, ik vraag mij überhaut af wrm die die domoor gecast hebben... acteren kan ie niet en om zijn 'imposant' lichaam of onoverwinnelijke vechtstijl zou ik hem ook nooit uit 1000 mannen kiezen :s

Verder zitten er wel zeer aangename grappige oneliners in.

die 2de kijkbeurt was een verademing 3*

misschien wat teveel, maar ach

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede verhaaltje in deze film.

Maar wel een afschuwelijk slecht gemaakte prent, en dat op zowat alle gebied, vertolkingen die barslecht zijn en beelden die wel uit de jaren '50 lijken te komen, maar dan wel de slechtste uit die tijd.

2 Sterren, alleen al om het verhaal dat een betere afwerking verdiend.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

De speciale effecten vielen me uitstekend mee en het verhaaltje mocht er ook best zijn. Het zijn vooral de decors die deze film er zo goedkoop doen uitzien. Olivier Gruner heeft op mij geen grote indruk gemaakt, maar over het algemeen vond ik dit filmpje best te pruimen.

Niet goed, ook niet slecht, matig, noem ik dit.

avatar van RuudC

RuudC

Typisch filmpje dat vrij eenvoudig voor een euro aan te schaffen is. Velocity Trap bevat lelijke effecten, goedkope acteurs en simpele attributen. Het verhaal is geeneens zo slecht, waardoor deze film eigenlijk nog best aardig om te zien is. Olivier Gruner is een matig acteur, maar kan prima knokken en dat behoudt Velocity Trap voor een (weliswaar) krappe voldoende. Zelf houd ik wel van ouderwetse en/of goedkope effecten. Kortom, ideaal voor iemand die zin heeft in een goedkoop SF avondje.

avatar van Noodless

Noodless

Zwakke effecten voor een film uit ' 97 en de decors vielen ook tegen.

Het eerste kwartier dacht ik op een gegeven moment dat ik een aflevering uit ' Mooi en meedogenloos ' aan het kijken was.

Het acteerwerk is van een laag niveau. Het verhaal zelf viel nog enigszins mee.

Ook heel wat belachelijke situaties zoals al dat schietwerk en dat groot wapen van een tegenstander In het begin van de film moet de held nog zijn pistooltje afgeven omdat het te gevaarlijk zou zijn in het ruimteschip ( om misschien een klein gat per ongeluk te maken ).

Ook de discussies met de computer en de geweldige dialogen met zijn vrouwelijke partner zijn hilarisch te noemen. Dus voor de humor ( ongewild ) en het redelijke verhaal nog wat punten. 3/10