• 8.897.847 stemmen

Genre: Drama / Actie

Geregisseerd door: Hal Needham

Met onder meer: Bill Allen, Lori Loughlin en Talia Shire

Plot Rad

"A hometown kid on his BMX against the best in the world. At Helltrack... the heat is on."

Cru Jones is een jongeman, die alles op alles zet om een BMX-wedstrijd, genaamd de Helltrack, te winnen. Tijdens zijn voorbereidingen wordt Cru verliefd op Christian Hollings, een knappe jongedame, die als amateur ook aan crossfietsen doet. Het is echter de vraag of Cru kan winnen van Bart Taylor, die al sinds tijden de beste BMX-rijder ter wereld is.

Christopher "Cru" Jones

Bart Taylor

Wesley Jones

avatar van pancake

pancake

1 van de mooiste films die ik ooit zag! Achter de vele spannende actiescenes zit een prachtig verhaal dat je toch wel even stil maakt. Een echte aanrader voor wie van spanning, sport en emotie houdt!

avatar van rocco101

rocco101

pancake schreef:

Deze opmerking is echt RAD!

avatar van Mescaline

Mescaline

Vooral door de BMX wedstrijden erg vermakelijk om te kijken!

Natuurlijk helpt het ook wel mee dat Lori Loughlin mee deed, toch wel 1 van die jaren 80 cuties

Haar rol was wel wat simpel en ze leek ook wel heel makkelijk te gaan voor de hoofdrolspeler, maar ach je kan niet alles hebben in een cheesy jaren 80 film!

3 sterren zijn zeker op zijn plaats.

avatar van as

as

BMX Dancing.

Na BMX Bandits nog maar eentje dan. Zelfde 80's kitch, ander land. Lori Loughlin doet slomo dansen met een BMX fiets, werd later beroemd met Full House maar mocht niet aan sterrendom ruiken zoals Kidman. Mag trouwens wel ass sliden met Bill Allen.

Needham (Cannonball Run) brengt de boel aardig in beeld en het geheel is licht verteerbare vermakelijke onzin.

En onthoudt: ass sliden doe je altijd met iemand bijzonder.

3*en

avatar van Nick Doumen

Nick Doumen

Geweldig,grote liefhebber van 80's muziek,mode,films en deze heeft het allemaal.Heel erg genoten en word tijd dat deze eens voor het eerst officieel op dvd komt en zelfs blu Ray.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een jongeman alles op alles zet als er een BMX-wedstrijd in zijn woonplaats gehouden wordt. Clichématige personages en een mager en voorspelbaar verhaaltje. Echt goed is het dus niet te noemen, maar wel een heerlijk product van zijn tijd (hoe jaren '80 wil je het hebben). Prima stuntwerk op de crossfietsen dat er best spectaculair uit ziet.

avatar van Basto

Basto

Had nog nooit van de film gehoord, maar kennelijk is het een flinke cult klassieker, want op de aankondiging van de blu ray en 4k werd online erg enthousiast gereageerd. De kopieën waren in een mum van tijd uitverkocht en voor de 4k versie werden online honderden dollars gevraagd.

Eind januari werd er een Mondo steelbook aangekondigd die (foutief?) even voor 14 dollar op Amazon werd aangeboden. Ik hou wel van een blinde gok, dus sloeg mijn slag. Vandaag lag die in de bus en ik heb m direct bekeken.

Ik snap die cultstatus wel, want het is pure jaren 80 camp. Een simpel verhaaltje a la Rocky waarbij een local amateur de kans krijgt te strijden met de pro’s. Op BMX fietsjes in dit geval. Verder is het allemaal niet erg goed, maar wel kleurrijk en soms tenenkrommend slecht zelfs. Dat laatste is wel weer een pré in sommige gevallen. Hoogtepunt is de BMX dansscene op het discobal. Pure camp porno.

Maar goed, al met al is het dus allemaal best vermakelijk en de bmx actie is gewoon leuk en vlot in beeld gebracht. Verder blijf ik natuurlijk fan van de foute jaren 80 kapsels en overall styling. Niet goed, wel leuk!

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Rad is een leuke jaren 80 film die lekker wegkijkt!

Het verhaal stelt niet zoveel voor en bewandelt het bekende pad, maar ze weet de middelmaat te ontstijgen dankzij de cast (jong en oud), de solide regie van Hal Needham en de aanstekelijke soundtrack (met o.a. liedjes van John Farnham).

Het is geen briljante cinema, maar ik heb me er prima anderhalf uur mee vermaakt.