• 9.375.227 stemmen

Destroy All Neighbors (2024)

Komedie / Horror | 85 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Josh Forbes

Met onder meer: Jonah Ray, Alex Winter en Kiran Deol

Plot Destroy All Neighbors

William Brown - een neurotische, in zichzelf gekeerde muzikant die vastbesloten is om zijn progrock magnum opus af te maken - wordt geconfronteerd met een creatieve wegversperring in de vorm van een luidruchtige en groteske buurman genaamd Vlad. Wanneer William eindelijk durft te eisen dat Vlad zich gedeisd houdt, onthoofd hij hem per ongeluk. Maar terwijl William een moord probeert te verdoezelen, zorgt zijn toevallige schrikbewind ervoor dat de slachtoffers zich opstapelen en ondode lijken worden die hem kwellen en meer bloederige omwegen creëren.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Dit klinkt wel goed.

avatar van joolstein

joolstein

Dit was een leuke tijd, maar het is verre van evenwichtig. Verwacht geen schrik, dit is puur een komische horror, maar het voldoet wel met geweldige praktische effecten, veel bloed en een paar unieke moorden. Het doet dus wat de titel belooft!

De sukkelig William Brown (Jonah Ray van de 2017–2022 Mystery Science Theater 3000) woont samen met zijn vriendin Emily, en pruts al tijden aan zijn progrock-album. Zijn ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid als er de trainingspak dragende-Russisch maffia-type buurman Vlad (Alex Winter, bekend van Bill & Ted ) die hard EDM-muziek draait, naast hem wonen.

Het aantal lichamen stapelt zich op naarmate de film vordert. De praktische effecten zijn op een ouderwetse, praktische manier en doen denken aan enkele van de grote horrorkomedies uit de jaren tachtig. (Sam Raimi, Joe Dante, Stuart Gordon of zelfs Frank Henenlotter)

Achteraf was dit ook niet gek want de make-up-ontwerpen blijken van Gabriel Bartalos (From Beyond (1986), Darkman (1990), Leprechaun (1992), Army of the Dead (2021), Shaky Shivers (2022) en zijn gemaakt door Bill Corso (Oscar voor Lemony Snicket) komen. En laten we de psychedelische openingsscène niet vergeten, geanimeerd door Rich Zim, vooral bekend van zijn werken in The Nightmare Before Christmas , Coraline en TV-serie Robot Chicken.

Hoewel de grappen misschien niet altijd even goed landen, slaagt het er wel in om met succes zowel bloederig als luchtig te zijn. De make-up en andere praktische speciale effecten zijn op groteske wijze prachtig. Ik heb er tenminste over het algemeen een verdomd leuk tijd mee gehad, het jaar startte voor mij dus goed met deze Shudder- origineel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Absurdistische horrorkomedie die vooral niet werkt door het matige acteerwerk. Zeker Alex Winter moet één van de minst grappige komieken ooit zijn, met een tenenkrommende weergave van pure karikatuur. Het acteerwerk van Jonah Ray is daarentegen gewoon ouderwets ondermaats en hij slaagt er dan ook niet in om de fun die regisseur Josh Forbes hoopt mee te geven enigszins te realiseren. Leuk is dat de finale redelijk over-the-top gaat en er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van praktische horroreffecten, ook al had er best dubbel gekeken mogen worden naar de make-up. Kijkers zullen er, zoals de gebruiker boven me terecht aangeeft, rekening mee moeten houden dat Forbes vooral een komisch pad hoopt te bewandelen en weinig ruimte toelaat aan daadwerkelijk gegruwel en/of spanningsopbouw. Extra punten voor het enigszins onvoorspelbare verloop.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vond deze ook niet goed. Verhaal sprak me wel aan. Maar had een mindere over the top uitvoering verwacht. Ergerde me ook vooral aan Caleb Bang Jansen.