• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Potsy Ponciroli

Met onder meer: Himesh Patel, Lily James en Joseph Gordon-Levitt

Plot Greedy People

"Finder$. Keeper$."

De excentrieke bewoners van een kleine, pittoreske eilandstad krijgen te maken met een sensationele moord. Ook moeten ze het nieuws zien te verwerken als er een miljoen dollar wordt ontdekt. Door een reeks steeds slechtere beslissingen die de eens zo vredige gemeenschap overhoop haalt, beramen verschillende mensen samenzweringen en plannen om in leven te blijven, terwijl het aantal lijken stijgt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Gewoon, een leuk simpel verhaaltje met een goed gevoel.

Vandaar mijn 7-.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een agent zijn eerste dag in een nieuw stadje anders had voorgesteld. Een onderhoudend plot met meer dan genoeg ontwikkelingen. Een beetje dik aangezette personages die vermakelijk worden neergezet door de cast. Weinig origineel of vernieuwend en ook het einde valt een beetje tegen.

avatar van Waku

Waku

Niet de trailer kijken...je ziet de hele clou in 2 minuten

avatar van schumacher

schumacher

Middelmaat filmpje.

Het begin was leuk maar erna zakte het voor mij volledig in.

Het einde was redelijk nog maar sloeg anderzijds ook nergens op, kan gewoonweg niet.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk geslaagde misdaad komedie. Het verhaal is licht absurd en zit best leuk in elkaar. De uitwerking is aardig geslaagd. De opbouw is goed en het verhaal loopt gedurende de speelduur lekker uit de hand. De film kent een aantal grappige personages die goed op elkaar ingespeeld zijn. De film kijkt lekker vlot weg. Het acteerwerk is prima. Het is allemaal niet super bijzonder of geniaal, maar gewoon lekker vermakelijk. 3.5

avatar van Waku

Waku

Vermakelijke misdaad film.

Met een flinterdunne komische onderlaag.

Diverse personages die door een incident allemaal 1 doel voor hun ogen krijgen.

De greep naar de vele dollars in het huis van een lijk.

Allemaal met een eigen reden.

Geen topper maar zeker geinig om een keer gezien te hebben.

3*/3.5*

avatar van Collins

Collins

Van regisseur Potsy Ponciroli zag ik eerder Old Henry (2021). Een western van de rustige soort waarin de ontmoeting met een vreemdeling toenemend escaleert. Greedy People is geen western en is niet per se een rustige film. Toch zijn er overeenkomsten. Ook in Greedy People wordt een verhaal verteld dat stapsgewijs escaleert. En ook nu wakkert geld de hebzucht in de mens aan en is hebzucht reden voor vreemdsoortig gedrag.

In Old Henry knalde het pas tegen het einde. In Greedy People haalt Ponciroli zijn voet veel eerder van de rem. Na een korte introductie waarin de personages worden voorgesteld, zit de vaart erin. De film is een kluchtige film die de dingen net even meer aandikt dan in het echte leven. Dat betreft de onwaarschijnlijke gebeurtenissen in het verhaal en dat betreft het irreële gedrag van de personages.

Het levert een film op die van de ene absurde situatie naar de andere schiet, waarbij er steeds een verband gelegd kan worden met de acties van individuele personages en het uitwaaierende effect daarvan op andere personages. Best amusant. Ook amusant is de wisselwerking tussen Bill (Himesh Patel) die politieagent is (en een van de weinig normale personages) en zijn partner Terry (Joseph Gordon-Levitt). Hun persoonlijkheden contrasteren nogal en dat is best humoristisch. Als die contradictie van de karakters in humoristische zin enigszins is uitgespeeld, treden andere personages meer op de voorgrond en legt de film meer algemeen de nadruk op het uitwaaierende effect. En ach, dat levert eveneens amusant kijkwerk op.

Het is allemaal niet heel diepzinnig, maar het verhaal zit wel leuk in elkaar. Greedy People is niet erg origineel en maakt conceptueel handig gebruik van gelijksoortige films. Ik vond het niet heel storend. Het herkenbare concept zorgt er waarschijnlijk voor dat de film niet lang in de herinnering zal blijven hangen. Als momentopname vermaakt Greedy People echter goed.